Witam,
Mozecie powiedziec mi ktora z tych past bedzie najlepsza ? . Przedział cenowy do 30 zł ( i czy jest wg. jakas rożnica miedzy pasta za 10 zł a za 30 zł ) . Sklep w ktorym chciałbym zamowic to komputronik wiec poniżej podaje linka do działu past :
http://www.komputronik.pl/search/pl/run/showProducts/1/hide_boxes/1//searchString/cGFzdGElMjB0ZXJtb3ByemV3b2R6JUM0JTg1Y2E=/category/1/
W tym przedziale cenowym Zalman ZM-STG1 / ZM-STG2, z tym że STG2 ciężko się rozprowadza. Natomiast STG1 jest bardzo łatwa w aplikacji (pędzelek).
Poleciłbym jeszcze Arctic Silver 5, u mnie najlepiej się sprawdzała, ale w Komputroniku kosztuje trochę ponad 30zł.
Co do pytania o różnice między tańszą pastą, różnica kilku, w ekstremalnych przypadkach kilkunastu stopni w pełnym obciążeniu ma duże znaczenie. Dochodzi jeszcze element trwałości.
Ja bym brał Arctic Silver 5.
Ja osobiście polecam Gelid GC Extreme. Może nie nakłada się zbyt łatwo, ale za to ma ekstremalne osiągi.
Większość past nie przewodzi prundu, a mi zależy właśnie na takiej przewodzącej.
Nie musi być hi-endowa, dobrze aby była przy okazji gęsta.
A do czego Ci ta pasta bedzie potrzebna ?
Bo ja w sumie tez poszukiwałem takiej przewodzacej prąd bo mialem zwarcie na scieżkach w klawiaturze i wlasnie nią naprawilem je.
Jeżeli do takich rzeczy czy cos w tym stylu, to ja kupilem u mechanika bo ta pasta jest ogolnie uzywana do naprawy grzewczej szyb samochodowych
moje pytanie było przy okazji ... oczywiście do procka nie odważyłbym się przewodzącej, ale mi potrzebne do przesmarowania gwintu, który ma przewodzić i prąd i ciepło.
w latarce LED :P