Wystawiłem właśnie na Allegro część swojego księgozbioru - głównie IT. Jeśli ktoś by się chciał skusić, to zapraszam.
Większość cen jest - w moim odczuciu - bardzo okazyjna, bo po prostu chcę się tych książek pozbyć przed przeprowadzką - nie będę ich wszystkich taszczyć ze sobą. Dla koneserów są ze cztery pozycje z lat '90 nawet ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1307271
Takiej kolekcji to trochę żal się pozbywać, nie szkoda Ci? :(
Ale kolekcja ciekawa i wpadły mi w oko już trzy pozycje ;)
Szkoda, ale waży sporo, zajmuje miejsce, a większości tych książek nie otwierałem od roku albo więcej. Póki stało w domu, to mi nie przeszkadzało, ale mając w planach zmianę miejsca zamieszkania uznałem, że trzeba podjąć męską decyzję i coś z tym zrobić ;)
Oczywiście, żeby nie było wątpliwości - takie "biblie" IT jak "Algorytmy" Cormena (i spółki), "Systemy Operacyjne" Silberschatza, "Inżynierię Oprogramowania" Sommerville'a, "Symfonię C++" Grębosza, "Architekturę Komputerów" Biernata, zbiór drukowanych tekstów Joela Spolsky'ego i parę innych z kolekcji "Klasyka Informatyki" oraz "Inżynieria Oprogramowania" - zostawiam i nie zamierzam się ich pozbywać ;) No i zostawiam też parę niszowych pozycji o IT dla Medycyny i Algorytmach Genetycznych, ale to już raczej mało atrakcyjne dla ogółu pozycje ;)
W ramach zupełnie bezużytecznej ciekawostki - tak wygląda komplet sprzedawanych książek :-)
ale to już raczej mało atrakcyjne dla ogółu pozycje ;)
No czy ja wiem, ostatnio dałem 80zł za nową Symfonię C++... Znalazłby się kupujący ;)
Miałem na myśli te dwie ostatnie kategorie: "zostawiam też parę niszowych pozycji o IT dla Medycyny i Algorytmach Genetycznych" ;)