Napiszcie te, z których najczęściej korzystaliście! :)
MOTHERLODE :)
F8 oczywiście też, chociaż w G1 nadawał się on głównie do leczenia, bo postać leciała w ściśle okreslonym kierunku. Jedynkę pierwszy raz właśnie tak przeszedłem, bo inaczej nie potrafiłem.
A no i czasem wchodziłem sobie w postać klawiszem "o", żeby zabrać broń lub zbroję normalnie niedostępną w grze :)
32167 - 5 czarnych smokow w Heroes II
GOURANGA - odblokowywala mozliwosc wpisywania cheatow w GTA 2
Trochę tego było... pamiętam jedynie ułamek.
glittering prizes - zasoby w warcrafcie 2
it is a good time to die - chyba nieśmiertelność w2
black sheep wall - odkrycie mapy w starcrafcie
tortoise na armor w gta3
bigdaddy - autko z bazooką w age of empires
32167 już wspomniano, a w heroesach 3 chyba od "nwc" cheaty się zaczynały, w którymś dodatku były to hasła z matrixa, a w którymś ze star warsów
Miałem taką dosową apke przypominającą troche norton commandera, w której były kody do setek gier ale za cholerę nazwy nie mogę sobie przypomnieć.
"SRAMNAPC" - Doman 1995 (Amiga) od polskiego studia World Software, którzy wcześniej zrobili Franko (1994).
Alien Breed - ALIENS LIKE MICHAEL BOLTON (latami się głowiłem kto to jest :)
Lotus 2 - TURPENTINE
~sv_cheats 1
I jeszcze warto pamiętać o czasach kiedy nie było Steam i konsola nie była aktywna, trzeba było edytować skrót gry aby móc ją uruchomić podczas rozgrywki.
No i GOD to chyba każdy używał.
Iddqd
Idkfa
Będę pamiętał do końca życia.
Pamiętam też dnstuff ale teraz jak to pisze to nie wiem do czego to xd
iseedeadpeaople, greedisgood, whosyourdaddy, dalej mi się nie chce wpisywać :P
klapaucius / rosebud
i jeśli sie liczy - up up down down left right left right B A (select / start)
nwctrinity - na armie archaniolow w hirosach 3
nwczion - na wszystkie budowle w danym zamku w hirosach 3
hesoyam - chyba na niesmiertelnosc albo duzo hajsu w gta sa nandreas
noclip
Wielokrotnie ratowało z opresji gdy trafiało się w miejsce, w którym miało nas nie być.
Pamiętam kod do GTA SA na pozbycie się policji. Często miałem z nią problemy, a że nie chciało mi się uciekać to wklepywałem kod aezakmi i problem z głowy był.
klasyki ze starych shooterów, czyli:
iddqd
idkfa
god
give all
noclip
fly
dnstuff
dncornholio
dnclip
I am weak
Power to the masses
Water in the desert
You don't deserve it
spoiler start
Kody z SimCity 3000/4
spoiler stop
Te do quake 2 i heroes 3 bede pamietal pewnie do konca zycia, o ile alzheimer nie pozbawi mnie dostępu do tej wiedzy.
32167 z drugich hirkow podobnie.
A tak to nie pamietam, raczej w innych grach nie korzystalem z kodow.
Stilllikedressingup - spamione dopóki nie miałem modelu kobiety na rolkach w GTA:VC. Ahhh te czasy :).
Jeszcze było klasyczne Panzer, thugstools, Professionaltools, travelinstyle, seaways, aspirine, bigbang, comeflywithme, leavemealone, nobodylikesme i wiele innych. Aż dziwię się, że to pamiętam. Te były raczej z tych które pozwalały się bawić. Możliwe literówki :P. Jeszcze pamiętam miałem coś takiego jak GTA Underground (jakiś mod do GTA:VC) od wujka. Nie mam pojęcia o co w tym chodziło, ale mapa była odblokowana haha.
Wtedy byłem na tyle młody, że nie potrafiłem angielskiego i zapamiętałem to literując i patrząc gdzie na klawiaturze są przyciski, także nie wiedziałem, że to angielskie słowa, aż do czasu :D
Właściwie to kody są z nami dalej, tylko teraz zamiast po prostu nacisnąć tyldę i wpisać parę znaków, trzeba otworzyć portfel. Tym są właśnie często sklepy w grach, płatnymi cheatami.
Pamiętam jak bawiłem się tymi kodami w GTA VC i SA.