Czy pad od konsoli Xbox 360 może działać na konsoli Xbox 360 Slim? Pytam się, ponieważ planuję zamienić sobie starą, "zwykłą" wersję na wersję Slim, i nie jestem pewien czy muszę do niej dokupić kontrolery.
Na pewno? Pytam się, ponieważ kiedyś była taka sytuacja, że przyszedł do mnie kolega który posiadał konsolę Slim ze swoim kontrolerem i nie udało nam się zarejestrować go do mojego zwykłego Xbox-a 360. Zwykła konsola Xbox 360 nie potrafi odczytać kontrolera od Xbox 360 Slim, czy po prostu konsola, lub sam kontroler mógł wówczas szwankować?
Będzie działać.
To są te same pady, zresztą ja mam pada od slimki na zwykłej 360-tce i dział.
Musieliście źle go przypisać do danej konsoli, tzn. pewnie w ogóle nie zrobiliście tego poprawnie. Normalnie wszystko powinno działać.
"Konsola nie widzi mi nowego pada, co jest grane?
Każdy nowy kontroler należy najpierw zsynchronizowac z konsolą. Aby to zrobić włącz konsolę, następnie włącz pada. Znajdź na przodzie konsoli mały, biały, okragły przycisk z wygrawerowaną obok ikonką O)) (znajduje się obok slotów kart pamięci) i przycisnij go. Teraz weź pada i odnajdź identyczny przycisk obok guzika "LB" i także go wciśnij. Diody powinny chwilę się pokręcić i ostatcznie powinna zarówno na konsoli jak i na padzie zapalić się jedna, symbolizująca do którego slotu został kontroler aktualnie przypisany. Od tej chwili twoja konsola będzie łapać tego pada za każdym razem, jak go włączysz (nie trzeba tej operacji więcej przeprowadzać)."