Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Otwarcie Wisłostrady i zalanie..

23.06.2013 16:33
😁
1
Montera
63
Legend
23.06.2013 16:35
Maziomir
2
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Przykre to. Im mniejszy człowiek tym bardziej cieszą go cudze niepowodzenia.

23.06.2013 16:35
😐
3
odpowiedz
zanonimizowany784149
52
Generał

śmieszne co nie monti?

spoiler start

...

spoiler stop

23.06.2013 16:45
4
odpowiedz
Runnersan
218
Senator

No jakby przebudowała w kilka dni układ odprowadzający wodę w tym rejonie, to zamiast ją odwoływać, to powinni pisać do Watykanu o beatyfikację za życia.

23.06.2013 16:50
5
odpowiedz
zanonimizowany42472
108
Legend

Zdarza się to na całym świecie, ale chyba tylko w Polsce ludzie się napinają w necie, że przez 20 minut przez deszcze trzeba było jechać objazdem.

23.06.2013 16:54
6
odpowiedz
zanonimizowany847834
3
Generał

Montera, a Ty juz przeprowadziles sie do Warszawy? Musimy umowic sie na jakies piwo*

*wódkę

23.06.2013 17:03
siwy346
7
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Harvey Specter-> Obawiam się, że on jest za młody na alkohol.

Montera-> A Ty się wypieprzaj z takimi hasełkami co? Do krytyki i wyśmiewania to pierwszy, a żeby sam coś mądrego zrobić to już nie.
W ogóle po co ja z Tobą gadam...gdzie ja mam mózg.

23.06.2013 17:05
8
odpowiedz
zanonimizowany918141
16
Konsul

Montera z przyjemnością cie oprowadzę po stolicy . tylko zaopatrz sie w kapcie

Maziomir
😊
9
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

W sandały.

10
odpowiedz
Montera
63
Legend

Harvey Specter -> Za rok będę :) Klasa maturalna wita.

https://www.gry-online.pl/forum/hajka-znow-zepsula-tunel/z1c2c16b?N=1

A tu takie porównanie z serii "kto zakłada wątek". Zagrałem z wami w grę. Przegraliście :<

23.06.2013 17:11
Maziomir
😊
11
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

No oczywiście, takie jest już życie trolla, że musi się liczyć z tym, że w końcu ludzie przestają go brać serio. I tym się właśnie różnią ludzie mądrzy od głupich w Internecie. Mądrzy wiedzą od razu, że nawet tutaj możesz mieć jakąś renomę pod przybranym nickiem, albo skończyć z takim, którego prawie nikt nie traktuje z szacunkiem. Głupim zajmuje to najczęściej trochę czasu. Przypadki ekstremalne nie dochodzą do tego nigdy i cały ich dorobek można określić w ilości zużytych nicków. Dla Ciebie szacunek - znam Cię jedynie po tym jednym. Postaraj się teraz zmierzyć z własnym problemem i jestem ciekaw czy potrafiłbyś go jeszcze wybronić.

23.06.2013 17:14
12
odpowiedz
zanonimizowany918141
16
Konsul

Maziomir > kapcie

wytłumaczę jak strażnikom miejskim gdy największym problemem podczas legitymowania były kapcie ( wieczorny spacer z psem) wawa to mój dom tak jak wy chodzicie po swoim w gumiakach tak ja w kapciach > załapaliście ?

23.06.2013 17:14
13
odpowiedz
Montera
63
Legend

Maziomir -> Ależ ja nie mam żadnego problemu. Jeśli zależy mi na czymś "poważnym" czy merytorycznej dyskusji to piszę z innych nicków. Proste. Szacun, że chciało Ci się taki referacik pisać. Doceniam to.

23.06.2013 17:17
14
odpowiedz
zanonimizowany847834
3
Generał

Montera nie przejmuj sie Maziomirem, siedzi w tych swoich sandałach z naklejką "kocham papieża" przed komputerem i cieszy się sam do siebie, że dopiekł komuś w internecie

ps. ile jest prawdy w pogłoskach, ze jedna z Twoich ksywek jest "Jedziemy do Gęstochowy"??

23.06.2013 17:17
Maziomir
😁
15
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

No to fail po całości Montero. Mi jak zależy na tym, że napisać jakąś głupotę popełniam ją jedynie jako Maziomir. Dawniej Mazio, ale on się po prostu wyczerpał. Spróbuj wzbudzić szacunek jako "Montera", a jeśli Ci się uda to będziesz z siebie dumny. Tylko cholernie wysoko podniosłeś sobie już poprzeczkę...

trybik18 - ja jestem chłopak z Rakowca, mi nie musisz imponować tym skąd pochodzisz. Możesz jedynie mi zaimponować tym kim jesteś. Pzdr.

Harvey Specter - włamałeś mi się na kamerkę w laptopie?

23.06.2013 17:19
siwy346
16
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Montera->
Referacik? Stary, dla Ciebie każdy tekst dłuższy niż jedno zdanie to referat. O kurde, wysoko mierzysz.

Nie oszukuj, pod żadnym nickiem, nie prowadzisz merytorycznej dyskusji.

23.06.2013 17:23
😃
17
odpowiedz
Montera
63
Legend

<- siedzi w tych swoich sandałach z naklejką "kocham papieża"

Jedziemy do Gęstochowy? Bratem włodzixa nie jestem :D

Maziomir -> Wyczerpałeś się już dawno. Kiedyś Mazio był kimś. Teraz masz na czole podobną plakietkę jak ja :) Nie potrzebuję naprawdę wzbudzać jakiegokolwiek szacunku na forum dyskusyjnym. Często nie chce mi się nawet odpisywać w wątkach, bo szkoda czasu, którego przecież mamy tak niewiele.

siwy -> No ostatnio nie miałem przyjemności, ale jeśli czegoś chcę się dowiedzieć czy po prostu walnąć temat do dyskusji to udaje mi się to znakomicie :)

23.06.2013 17:24
18
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Ależ to forum się marne zrobiło.

23.06.2013 17:25
Maziomir
😊
19
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Boli mnie Twoje zdanie i postaram się zmienić.

23.06.2013 17:26
20
odpowiedz
zanonimizowany918141
16
Konsul

Mazio > gdzież bym chciał . to ty jesteś moim idolem pasja( góry) + młodsza partnerka ( ile to 13 ?)

pozazdrościć

23.06.2013 17:31
21
odpowiedz
Montera
63
Legend

Maziomir -> Nos Ci rośnie :) Nie oceniam nikogo na tym forum, nawet Ciebie :) Znam z gola max 5-6 osób prywatnie i mam prawo wyrazić opinię na ich temat, ale ciężko cokolwiek powiedzieć o kimś, z kim nie miałem okazji zamienić nawet słowa. Dlatego nie wiem skąd ten ból d*py.

23.06.2013 17:42
Maziomir
22
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

I tu jest pies pogrzebany Montero: Tobie wydaje się, że jesteś kimś innym w życiu codziennym, a w necie możesz być każdym. Takich pomysłów ma mnóstwo ludzi - najczęściej szybko im przechodzi euforia anonimowości. Ot, zabawne, ale ile można? Niektórzy jednak przyjmują taką postawę jako znak charakterystyczny swojego wizerunku. Możesz sobie tłumaczyć wtedy, że przecież wolno Ci wszystko. Problem polega na tym, że ci sami ludzie nie potrafią najczęściej stworzyć żadnego wizerunku, który jest godny szacunku. Nigdy nie będziesz lubiany przez wszystkich - to niemożliwe. Ale to czysta statystyka - im więcej szanowanych osób Cię szanuje, tym jesteś bardziej godny szacunku. Oczywiście - można to obrócić w żart z gatunku - jedzcie gówno, tysiące much nie mogą się mylić, ale ludzie tak naprawdę czują takie rzeczy. A tym, którzy bezustannie zawracają głowę bzdurami pozostaje cierpieć. (dziwne, to słowo wyrzuca informację - link zabroniony - jakiś błąd?) Przyjdzie moment, że będziesz czegoś potrzebować i kto potraktuje Cię poważnie? Będziesz musiał skorzystać z innego nicka? Tu się różnimy - ja staram się pisać jako ja - taki właśnie jestem. Nie gram kogoś lepszego, ani gorszego. Można mnie nie cierpieć, ale wiesz kogo nie lubisz. A co wiemy o Tobie? Nie chodzi mi tu oczywiście o dane osobowe czy wygląd - tylko jakim jesteś człowiekiem. Oczywiście - spora część osób nie pokazuje "prawdziwej twarzy" w necie, ale ci z reguły też nie są zbyt aktywni. Pisząc dużo i często tworzysz jakiś obraz siebie. Zastanowiłeś się kiedyś jak ten obraz widzą inni, czy masz po prostu "wy...ne" na wszystko i wszystkich?

Ale OK - nie jesteś i tak najgorszy - dlatego to piszę. Pzdr i Ty też się uśmiechnij.

23.06.2013 17:55
23
odpowiedz
Montera
63
Legend

Mazior -> Bla bla bla, nie jestem anonimowy :) W internecie można być każdym. Oczywiście wszystko w granicach dobrego smaku i gdy nie wykracza to poza prawo. Tylko trzeba odróżniać real od fikcji. Jeśli stworzyłem ten wątek i dałem emotikonę śmiechu to znaczy, że siedząc przed komputerem też się z tego śmieje? Bo od rana akurat nie mam humoru i nic mnie nie śmieszy :)

23.06.2013 18:02
Maziomir
24
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Widzisz, dzięki Tobie dowiedziałem się o sprawie, bo nie byłem dzisiaj na portalach z newsami. W Szkocji, o dziwo nie pada. Problem nawet nie leży w emotikonce, bo gdyby to zrobił na przykład Widzący, to bym nie zwrócił uwagi. Ale oczywiście on by nie wrzucił do tej sytuacji tego uśmiechu, a gdyby nawet założył taki temat, to byłby opatrzony komentarzem - czemu. Dlaczego jest to interesujące dla niego i dla potencjalnych dyskutantów. Ty jednak najczęściej ograniczasz się do najprymitywniejszych środków i rzadko można wciągnąć Cie do dyskusji. Nie dziw się więc potem, że "Montera" nie wzbudza takiej reakcji jak "Zenzibar". Problem leży właśnie w tym jaki osiągnąłeś efekt. A potem płacz jak w poście dziesiątym. Zły Mazio napadł na biednego Monterę. Zobacz też jakich masz obrońców. Jeśli muszę to tłumaczyć to powinieneś zapłacić mi piątaka. Trzymaj się cieplutko, nie marudź i spijaj piankę z piwa, które sam sobie warzysz z godnością. A tak w ogóle to miło się wreszcie gada z człowiekiem, a nie trollem.

23.06.2013 18:13
jarekao
😁
25
odpowiedz
jarekao
162
PAX

Jaki hejt na Montere.

23.06.2013 18:46
secretservice
26
odpowiedz
secretservice
55
Generał

I co się dziwisz, nowe lotnisko dziurawe, nowy tunel przecieka, nowe metro katastrofa, nowe drogi też dziurawe, nowe pociągi ale niepełnosprawne, stadion ma dach ale nie na deszcz, to jest normalność po polsku. Jeszcze śmiać się nie można, bo trzeba płakać i współczuć, że ktoś zarobił i fuszerę zrobił, bo to czyjeś niepowodzenia. A co moje?

23.06.2013 18:54
Maziomir
27
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

No i to jest jakiś argument secretservice, ale my tu nie o tym sobie rozmawialiśmy.

Swoją drogą trzeba wiele wody wylać, żeby dojść do sedna problemu. Teraz wypadałoby ustalić kto jest winny i sprawić, żeby więcej nie miał szansy szkodzić. Problem tylko w tym, że tak właściwie to my wszyscy. Nie umiemy bowiem wykształcić lub/i wystawić takich elit, żeby nie łaszczyły się na każdy publiczny grosz. Wiadomo, politycy wszędzie kradną, ale u nas to mam wrażenie, że kradną nawet piach na budowach. ;)
Pytanie brzmi: czy to ryba się psuje od głowy, czy też takim jesteśmy narodem, w którym każda powierzchnia musi mieć bilbord? Od małego uczymy się takiego taniego cwaniactwa i ciężko potem się nie skusić, gdy trafia się okazja. Ciągle pokutuje komunistyczna zasada, że państwowe to niczyje. Nadal jednak nie widzę tej dyskusji tylko dzięki pierwszemu postowi i mam nadzieję, że widzisz różnicę.

23.06.2013 19:21
28
odpowiedz
zanonimizowany898256
8
Konsul

Nie dziw się więc potem, że "Montera" nie wzbudza takiej reakcji jak "Zenzibar". Problem leży właśnie w tym jaki osiągnąłeś efekt

Przecież Zendon to jeden z większych ułomów na forum. Dziwne że tak piszesz, szczególnie że od wczoraj na forum nie jesteś i powinieneś jeszcze kojarzyć na jaki wizerunek Zendon sobie zapracował przez długi czas.

Ale to już inna kwestia bo cały ten wątek jak i ostatnio forum się przekomiczne zrobiło : )

23.06.2013 19:25
Maziomir
😊
29
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

A dlaczego miałbym oceniać negatywnie kogoś jedynie za jego poglądy? Nic złego mi Zenedon nie zrobił, a Zenzibar tym bardziej. Wiem, że chodzi tu o przykozaczoną postawę, ale Zenedon nie gra kogoś kim nie jest, a przynajmniej tak mi się wydaje. Ja bardzo sobie cenię szczerość u ludzi. Poza tym jak wejdziesz do tamtego tematu to moja odpowiedź nie była pogłaskaniem autora po głowie i miała podobny klimat. Jedyna różnica to taka, że uznałem za warte uzasadnić swoją opinię. I to jest również efekt trollowania - przychodzi moment, że nikt już nawet nie chce odpisywać Ci na poważnie. Ty znalazłeś jednak dla mnie chwilę, za co dziękuję.

23.06.2013 19:36
😈
30
odpowiedz
azzie128
3
Pretorianin

Ruch w Warszawie odbywa się płynnie! jak zawsze twierdzi HGW...

23.06.2013 20:02
Belert
31
odpowiedz
Belert
182
Legend

haha Warszawa to stolica - a prezydent warszawy to najlepszy prezydent stolicy w 1000-letniej historii miasta.
To autentyczne slowa jednej z wielbicielek HGW ( z platformy zreszta ).
Dobrze ze my mamy "czerwonego" Majchrowskiego - nas przynajmiej nie zalewa co deszczyk :))

23.06.2013 20:28
twostupiddogs
32
odpowiedz
twostupiddogs
257
Legend

Co do zalania można się kłócić ile tym winy HGW, ile nie, ale prowadzenie kampanii za pieniądze miasta, w postaci wysyłania listów do mieszkańców jest poniżej wszelkiej krytyki. Niestety Warszawa ma tego pecha, że stanowisko prezydenta stanowi zarazem jeden z najcenniejszych łupów politycznych w Polsce i doskonały punkt wyjściowy do dalszej kariery, a to dobrze nie rokuje co do jakości kandydatur w wyborach.

Forum: Otwarcie Wisłostrady i zalanie..