Przymierzam się do zakupu nowej karty graficznej i tutaj jest pytanie czy warto inwestować jeszcze w karty pokroju GTX 580, który do dzisiaj jest mega wydajny czy może lepiej zakupić lepszą architekturę jak np. GTX 660Ti? Karta ma służyć do renderingu i proszę by nikt nie polecał Quadro :)
Myślę, że jak cena jest okazyjna to warto. Moja 580 ciągnie wszystkie gierki(może nie na ultra ale very high) więc jeżeli jak masz okazję kupić taniej to bierz. Do renderingu to im więcej procesorów CUDA tym lepiej :)
Nowsze karty (GTX 6xx, 7xx) mają lepsze technologie, architekturę wykonania i te inne duperele. Starsze karty które są mocne (tak jak np. GTX 580 albo 590) to za bardzo nie widzę sensu ich kupować bo można mieć za ich cenę nowszą, mniej prądożerną karte graficzną.
bizon
Ale większy numerek przy karcie nie oznacza, że karta jest mocniejsza. Masz pojęcie o komputerach mniej więcej takie jak o rowerach.
bezi
A czy ja tak powiedziałem że gdy karta ma większy numerek to jest lepsza?
Powiedziałem tylko że:
mają lepsze technologie, architekturę wykonania i te inne duperele
nowszą, mniej prądożerną karte graficzną.
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
mniej więcej takie jak o rowerach.
Ty o rowerach nie masz wcale pojęcia a bredzisz.
Ale on chciał wydajną kartę, a nie taką, która mało prądu pobiera.
Ty o rowerach nie masz wcale pojęcia a bredzisz.
Jak bredzę? Przecież się nie wypowiadam o rowerach, bo nie mam o nich pojęcia. A ty robisz odwrotnie. Jak nie masz o czymś pojęcia to najwięcej o tym piszesz.
Chodziło mi o to że ty się nie znasz na rowerach a sam bredzisz że ja się nie znam. Skoro ty się nie znasz to jak możesz oceniać innych?
Chodziło mi o to że ty się nie znasz na rowerach a sam bredzisz że ja się nie znam. Skoro ty się nie znasz to jak możesz oceniać innych?
Bo piszesz głupoty. Nie znam się na astronomii, ale wiem, że teoria niebocentryzmu to stek bzdur. Ta sama sytuacja jest z tobą.
domin12
Sorki za offtop.
Bo piszesz głupoty
Skąd wiesz że pisze głupoty skoro się nie znasz bo sam tak napisałeś?
Przecież się nie wypowiadam o rowerach, bo nie mam o nich pojęcia
Bizon jak już się wydaje że gorzej być nie może, to jeszcze coś głupszego napiszesz. Możesz już spokojnie ustawiać się na lini z JORDAN BOSS'em i Maxem Payne'm
Wystarczy poczytać twoje rowerowe posty o tym jak skaczesz z budynków i wałów powodziowych na swoim amortyzatorze z wodą który jest super ekstra bo tak Ci powiedział pan w sklepie. i można sobie wyrobić zdanie.
Bardzo chcesz się znać na tych rowerach, ale nijak się to nie przekłada na rzeczywistą wiedzę.
Reg03
Naucz się czytać.
Nie pisałem nic o żadnych budynkach. A z wałów przeciwpowodziowych to zjeżdżałem a nie skakałem i to nie ta tym rowerze co mam.
A o "panie w sklepie" też poczytaj w moim wątku który założyłem parę tygodni temu bo pewnie też poczytałeś jedno zdanie i od razu wnioskujesz jakieś głupoty.
Bezi
Może lepiej już zakończmy tą dyskusje która i tak do niczego nie prowadzi. Tym bardziej że robimy nie potrzebny offtop
Wątek ten śledziłem od początku do końca, jakie głupoty tam wypisałeś to aż szkoda gadać. Zresztą już Cię ktoś bardzo pięknie i trafnie podsumował.
"Mam wrażenie, że wątki Bizona zawsze rozwijają się według stałej reguły: pytanie->odpowiedzi->i tak wiem lepiej-> odpowiedzi -> wiem lepiej bo na sprzęcie z marketu skakałem wyżej...."
czy
"Kurna człowieku, dupę zawracasz, wiesz swoje, zadajesz pytania a jak ktoś ci nie przytaknie to i tak wiesz swoje, wiesz lepiej itd. No rób jak chcesz rany, nikt ci nie zabroni skakać na amorku za 200zł, zrobisz sobie co zechcesz."
I co byś nie powiedział nie masz żadnych argumentów by zaprzeczyć temu co powiedziałem wcześniej.
Bardzo chcesz się znać na tych rowerach, ale nijak się to nie przekłada na rzeczywistą wiedzę.
Dobra, wiem co pisałem ale na pewno nie było mowy o skakaniu z budynków.
Widząc 12 odpowiedzi przed wejściem do tematu liczyłem na 12 odpowiedzi konkretnych na temat a nie poezje bizona :(
Dym14 -> oczywiście mowa tylko o okazjach, na które w ostatnim czasie często idzie się natknąć na allegro z tego co w ostatnim czasie widziałem.
ad. bizon -> może mowy o skakaniu nie było (lub nie pamiętam) ale wszystko wiedziałeś lepiej od osób, które mają jakieś pojęcie o tym, mimo iż to Ty ciągle się pytałeś a po odpowiedzi kogokolwiek na Twoje pytania i tak twierdziłeś, że są to brednie :)
Jeżeli chodzi o gtx580 to jest troszkę bardziej wydajna od gtx660ti, a jeżeli chodzi o 660 to jest cichsza i mniej zżera prądu.Cenowo są bardzo podobne więc wybór należy do ciebie :D
Okej żeby się zrehabilitować:
GTX 780Ti > K6000 > GTX Titan > GTX 780 >> GTX 770/680 > K5000 > GTX 670 > GTX 760 >> GTX 660 >> K4000
Takie coś w necie mi się udało znaleźć. Ale podobno to zależy do czego dokładnie będziesz używał tej karty i w jakiej cenie, bo tak to trochę ciężko odpowiedzieć na twoje pytanie.
Cena to jakieś 600-700zł i karta ma być do renderingu jak już wcześniej wspomniałem. Silniki typu Corona czy też Octane. Obecnie mam GTX 560 więc nie ma wgl. o czym mówić. Oszczędziłem po prostu na karcie graficznej kupując komputer. Z tego co wiem i już się orientowałem z Quadro daję sobie spokój ponieważ nie jest opłacalne i karty graficzne typowo do gier dają sobie znacznie lepiej radę.