Wchodzę na GOLa, patrzę a tutaj nowa ramka u góry i na dole. Początek większych zmian ? Czy tylko kosmetyka ?
Na razie dziwnie to wygląda ale pewnie się przyzwyczaję z czasem
edit: Pisane postów jest zbugowane trochę
GRYOnline.pl
Chwilowo coś testujemy. Naciśnij Ctrl + F5.
Faktycznie się pisanie postów trochę rozjechało, ale za to testy mi się podobają - bo nowe belki fajne.
EDIT: O, czcionka nicków i postów też się zmieniła? :D
Wersja mobilna nawet jest ale ma za malo informacji, nie widac daty czy godziny..
No teraz już lepiej z tą kolorystyką belki. Pisanie postów się krzaczy jeszcze.
@up
To testy. Wszystko wyjdzie w praniu.
Serio?
Jest teraz mobilna wersja strony. Calkiem płynna i wygodna ;)
I nadal BEZSENSOWNY przycisk odpowiedź w tematach forum zamiast tak jak wszędzie indziej pole do odpowiedzi od razu.
Cóż, poczekam na zakończenie prac i zaktualizuje mój skrypt.
1 2 3 test!
Trzeba uważać z Enterem - bo jak nie jest znacznik na tym oknie do pisania (np po kliknięciu na emotkę) i się naciśnie to publikuje wiadomość.
Możecie też dodać zmianę wielkości tego tekstu pisanego?
Całkiem, całkiem ale... tylko forum czy to początek jakichś większych zmian odnośnie całego serwisu?
Całkiem spoko to teraz wygląda, jeszcze ta mobilna wersja GOLa.. Jak najbardziej na plus!
Chce starego GOLa na fona. Dajcie mozliwosc zmiany designu.
Odpalielm na Iphonie i ... bleh, wszystko takie mamucie a opcji zmniejszenia brak :/
Moglibyście dodać kompletną historię postów danego usera. Teraz chyba jest ostatnie 200-300 napisanych postów ? Nie wiem czy to w ogóle możliwe ale fajnie byłoby poczytać swoje posty z dawnych lat ;)
Jeżeli gdzieś coś wydaje wam się popsute, to naciśnijcie CTRL + F5 i zmienia się to na nowe.
Mnie się zmiany podobają. Na przykład okienko do pisania postów jest teraz bardzo ładne :)
No właśnie. Warto podkreślić zdanie o ctrl + f5. Okienko ładnie wygląda, ta belka też spoko i w ogóle, ale zostawiłbym stopnie takie jakie były. Teraz są mało widoczne.
Ale duże :) W końcu wszystko widać :) Starośc mi juz nie straszna !!
Dostosowanie Gola Pod Smartfony jak widzę ;)
Jakie zmiany? Ja nic nie zauważyłem poza tym --->
Post [23] Wystarczy kliknąć ctrl + F5 i ci się naprawi
Co jest duże? Jedynie co się chyba powiększyło to większość elementów w okienku pisania postów.
Ja mam wszystko okej.
na smartfony dobre zmiany, a i tak jak siedze na forum to sporo czesc czasu poprzez smartfona.
Troche dziwnie to wygląda nawet jak chce jakąś emotikonke wybrać to jakieś porojone to jest ,ale pomysł żeby zmiane zrobić ciekawy.
Jak zwykle nieergonomiczne zmiany, trzeba dać jeden klik więcej by wstawić buźkę...
Powiem jedno - koszmar.
Ja mam coś takiego :/
Jakbyś przeczytał posty wyżej to byś wiedział co z tym zrobić. Jak naprawić
GRYOnline.pl
Jeśli cokolwiek wygląda "dziwnie" - naciśnijcie w danym okienku Ctrl + F5. Jeśli nadal wygląda dziwnie - napiszcie :)
Mam tablet 7 cali i nie umiem trafić w wątek bo się wszystko zmniejszyło :D
A wstawianie emotikonki przy pisaniu posta to jakiś żart prawda?
Edit: wszyscy dostali +1 do rankingu jeee :DDD
czemu taka duza czcionka w oknie dodawania odpowiedzi?
do tego po kliknieciu na: obrazek + emotki + czcionka napis "opublikuj odpowiedz" wyjezdza poza ramke
screenshot na domyslnej wielkosci czcionki (ctrl+0)
EDIT:
nie podoba mi sie ukrycie czcionki/emotek pod ikonami - niepotrzebnie wymusza dodatkowe klikniecia a po otworzeniu wszystkiego wymusza przewijanie okna (jak na screenie). ergonomia poszla sie wypasać
I to wszystko? Żadnych nowych ficzerów?
Największa zmiana, oprócz czcionki dla niewidomych, to to że trzeba się więcej naklikać żeby dodać emotkę obok posta albo zmienić fonta. No faktycznie, usprawnienie jak w mordę strzelił.
Fajniej wygląda pisanie posta teraz :)
ja i tak liczę w końcu na obecność gier na smartfony w encyklopedii...
Tal rascha
Aha bo myślałem że +1 dostaje się na końcu miesiąca lub wtedy gdy zrobiliśmy konto np. ja zrobiłem 20 listopada więc myślałem że +1 dostane 20 czerwca :)
Mam nadzieje że to poprawią bo na androidzie nie da się emotki poprawnej wybrać...
Dość dobre, mam tablet samsung tab 2 i na forum mi nie pisze godziny, data i przez kogo
GRYOnline.pl
@bizon1807 - pogrzeb w opcjach przeglądarki, wyczyść cache. Się naprawi.
Terrag
Niestety nic to nie dało, wyczyściłem cache, próbowałem ustawić wersje komputerową, zabawy z cookie i nic, nadal to samo...ale jakoś to przeżyje, może po prostu mam taki tablet zjechany :/
spoiler start
test
spoiler stop
Spoilery na mobilnej nie działają. Widać ukrytą treść bez najechania.
Proszę, powiększcie rozmiar rankingu i stopnia użytkownika. Mi odpowiada takie okno pisania posta: http://scr.hu/1kc1/48c8t
Te nowe ikonki/przyciski nie pasują kolorem, stylem i rozmiarem do GOLa.
+1
A wszystko inne wydaje mi się za małe....ale może to jeszcze nie wersja końcowa.
Popracujcie nad rozdzielczościami. Ja na netbooku mam natywnie 1024x600 i wcześniej było dobrze.
Da się wrócić do starego? Nowy ekran dodawania komentarzy w ogóle nie pasuje do stylu strony. Do tego trzeba klikać więcej. Moim zdaniem bardziej by się to sprawdziło na mobilnej wersji, bo wszystko jest większe.
Mi to za bardzo jakoś nie przeszkadza. :P - przywyknę.
Takie to wszystko strasznie wielkie teraz wygląda jakby było to sztucznie rozciągnięte, do tego wszystkie belki do obsługi portalu poukrywane pod tymi trzema przyciskami. W obecnym stanie, jak na razie jest to bardzo niefunkcjonalne.
edit: Bardziej to wszystko przypomina zmiany, które pasują do wersji mobilnej, ale w obecnym kształcie nie nadają się do tej głównej, normalnej wersji.
Faktycznie jakieś to wszystko duże w okienku dodawania postów.
Nie podoba mi się dwupoziomowe drzewo z opcjami, w czym ma być lepsze od dostępnych bezpośrednio sekcji wyboru emotki, formatowania tekstu i dodania obrazka?
Fajne okno dodawania postow, ja tam lubie prostote, a nie wszystko nackane na wierzchu ;) Tylko te ikony grupowe faktycznie moglyby byc ciut mniejsze.
No nie wiem, kiedyś nie musiałem mieć tak ogromnego okna żeby posta napisać z wszystkimi możliwymi modyfikacjami.
edit. Ja bym zaczął zmiany od powiększenia maksymalnego rozmiaru pliku, bo 1.1 MB to dość mało na te czasy.
Pytanie za 100 pkt. - jak zmienic na telefonie do wersji taka jaka była przed zmianą. Nie chce mobilnej na telefonie, chce klasyczną.
No chyba że to jest klasyczna, bo na kompie nie odpalałem jeszcze.
Ło boze co to za syf! Myślałem, że cos na kla przycisnąłem... Porazka.
Chciałbym dodać obrazek i baner do stworzonego przez siebie wątku poprzez edycję pierwszego posta, ale nie mam takiej możliwości. Są tylko piktogramy emotikonek i formatowania tekstu, a znika ta do obrazków. Jest jakaś możliwość dodania poprzez edycję?
Bardzo ładnie :) Wreszcie można komfortowo przeglądać forum na tablecie będącym w pozycji pionowej. Dobra robota, jak na razie żadnych błędów nie uświadczyłem.
Na telefonie dużo lepiej to wygląda. Oby pozostało tak jak jest przynajmniej jeśli chodzi "wersje mobilną"
Dobre zmiany. O wiele bardziej estetycznie niż w ostatnich latach.
:Jak zwykle nieergonomiczne zmiany, trzeba dać jeden klik więcej by wstawić buźkę..."
Tak samo z formatowaniem. Zliczanie kliknięć czy co, do k... nędzy?
A czcionka nawet dla mnie (sic!), a ślepy jestem jak kret, jest komiczną czcionką dla niewidomych... Farsa, kpina, żal.
Oczywiście Soul wpadnie tu i powie, że to zmiany na lepsze i by wszyscy, co sądzą inaczej, zamknęli ryje, bo on niejedną stronę zdiełał. A 2x więcej klikania pozwala ćwiczyć mięśnie.
Gwoli sprawiedliwości przyznam, ze wersja mobilna wreszcie jest, działa, i to plus. Choć szkaradna niczym te komiczne ikony w wersji desktop. To placeholdery, prawda?
Da się w ogóle jakoś zmniejszyć rozmiar tej czcionki czy to celowo zostało zablokowane bo Soul uznał, że jestem ślepy? Klikanie w te małe literki a a a na dole strony nic nie daje.
Ze stylistyką to się nie popisaliście zbytnio, troszku przekombinowane jak dla mnie.
[79]
Masz pan rację, kolory te pasują do wyglądu forum jak pięść do nosa.
Te kolory buttonów.... trochę to gryzie w oczy.
To, że trzeba klikać, żeby wejść do opcji edycji tekstu jest karygodne. I tak na golu nie ma mechanizmu cytowania, a tu jeszcze bardziej człowiekowi utrudniają :P No serio, po co to...
Też jedyny minus, jaki widzę, to ta olbrzymia czcionka. Przeszkadza przy pisaniu dużych postów, bo trzeba przewijać. Ale tak to jest super.
W moim skrypcie czcionkę też poprawię o ile GOL jej nie poprawi do czasu wydania aktualizacji.
Jak w ogóle teraz wystawia się ocenę gry w komencie?
Ok, już to mam, bo wcześniej mi się coś scrashowało i nie chciało wystawiać ;).
Nie podobają mi się zmiany. Okno wiadomości jest zdecydowanie za duże. Ikonki też. No i to wszystko takie pochowane.
Przyzwyczaję się i nie będę pamiętał starego wyglądu.
btw po co wciskać ctrl i f5 skoro wciśnięcie samego f5 odświeża?
Mogli by jeszcze Tematy i Szukaj pokolorować. Szukaj dałbym na kolor zielony.
Mnie osobiście zmiany przypadły do gustu, czytelnie, dobrze, szybko, jedyny mankament to wymuszenie dodatkowego kliku by sformatować tekst lub dodać buźkę, to dałbym opcjonalne do ustawienia pod siebie.