ODU IDU 200
Witam chcialbym sie was zapytac o predkosc internetu domowego od cyfrowego polsatu z modemem odu i ruterem idu 200.Zastanawiam sie nad wyborem tego internetu ale nie wiem czy bedzie spelnial moje wymagania. Glownie chce rzeby predkosc pobierania (na speedtest-cie) wynosilo około 20mbs a uploadu 15mbs noi oczywiscie rzeby ping w grach online byl stały i nie przekraczal 75. Jezeli chodzi o zasieg to nadajnik jest polozony 7 km od mojego miejsca zamieszkania. Mam jeszcze do wyboru internet od orange ale niby jak bylem w salonie to mowili mi ze u mnie w miejscowosci nie ma zasiegu a na mapie zasiegu pisze ze internet lte jest dostepny ale tylko ,,na zewnatrz budynku". Czy ktos juz sie spotkal z takim okresleniem i pomimo tego ma zasieg lte od orange ? I czy z CP ten internet jest wystarczajacy dla dosyć przecientnego uzytkownika
PS. Mój kolega ma internet domowy od Orange i jest wrecz swietny na speetdes-cie 35mbs dowoland i 20mbs upload noi pingi jak mazenie dlatego tez wziolem go pod uwage :-)