Mam pytanie, czy jest sens w kupowaniu na przykład takiego Sony BDP-S490 urządzenia, jeśli mam możliwość podłączenia telewizora z komputerem i wykorzystywaniu go jako odtwarzacza? Nie mam jeszcze napędu BD, zatem czy w takiej konfiguracji będę mógł obsługiwać format 3D na przykład w PowerDVD, czy jednak konieczny jest "profesjonalny" odtwarzacz?
Jeśli Twoja karta grafiki wspiera 3D (jak jest nowa, to nie będzie problemu) i jeśli masz możliwość podłączenia HDMI do swojego systemu audio/wideo, to imo ma sens jak najbardziej.
Grafika to Radeon 6950 więc chyba nie będzie problemu, oczywiście telewizor jest spięty z komputerem kablem hdmi 1.4
maviozo - to go sobie najwyżej odblokuje w jakimś programie, ciekawi mnie tylko czy nie będzie różnicy w jakości, pomiędzy takim sposobem wyświetlania a odtwarzaczem
Ja i tak miałem cyrki.
Kiedyś wypożyczyłem film z wypożyczalni i nie chodził ani trochę. Na testowym odtwarzaczu i ps3 chodził bez problemu, w kompie Power DVD krzyczało tylko, że nie mam możliwości odtworzenia, bo content jest zabezpieczony.
To jeszcze będziesz musiał zorganizować sobie player. Możesz zainwestować w PowerDVD, albo spróbować poszukać czegoś darmowego - tutaj za bardzo Ci jednak nie pomogę, bo sam nie musiałem z tym walczyć.
http://www.cyberlink.com/stat/bd-support/enu/index.jsp
maviozo - pewnie miałeś darmowego triala. Taki i tak chyba nie wspiera 3d.