Mam pytanie ile można dostać za złamanie ręki (złamanie ok 30cm od łokcia w stronę nadgarstka i mam 14 lat) dodam że złamałem ją na orliku. Więc ile mogę dostać mniej-więcej nie mówię o stałej kwocie ale 400zł czy może więcej lub mniej.
Zależy na jaką kwotę masz ubezpieczenie. Tak więc, może 400zł, może mniej, a może więcej :)
Tak BTW, czemu ostatnio zauważyłem że coraz więcej osób używa słowa "orlik"? Co to za moda? Nie można po prostu użyć słowa "boisko"?
Tak BTW, czemu ostatnio zauważyłem że coraz więcej osób używa słowa "orlik"? Co to za moda? Nie można po prostu użyć słowa "boisko"?
Dla mnie to jedno i to samo, ale może inni używają tego określenia, bo boisko do piłki nożnej jest z reguły trawiaste o dużych wymiarach, a orlik jest małym boiskiem (czasami zdarzają się większe) o sztucznej nawierzchni.
628 + 50% za orlik
Użyłem słowa "orlik" ponieważ na orliku zawsze powinna być osoba która pilnuje. Teraz jednak jej nie było przychodzi ona i tylko otwiera/zamyka i już. Więc czy ma to jakiś wpływ na odszkodowanie?
@s1'
nie, nie złapała by mnie, ale powinna być tam i przyjąć odpowiedzialność więc mógłbym od niej czegoś żądac.
ale te dzieciaki nam się roszczeniowe robią ostatnio
sprawdz najpierw w regulaminie jakie sa obowiazki takiej osoby, bo moze wcale nie musi zajmowac sie niepelnosprawnymi nastolatkami, ktorzy zabijaja sie o wlasne nogi
Wątpie . zauważ ze chłopak chce kasę od ciecia że go niby wpuścił i nie pilnował a w takim wypadku najwyżej kopa w dupę może zarobić.
Owszem, powinieneś jakieś zapłacić. W końcu korzystałeś z dobrodziejstw cywilizacji i ta zajęła się twoją ręką. A teraz żebrzesz. Dlatego powinni zasądzić z pięć tysięcy do zapłacenia.
Myślę że dostaniesz z 10 pasów na dupę i 3 lata więzienia za próbę wymuszenia odszkodowania.
Nie każde boisko jest orlikiem, więc jak się było na orliku to czemu bu tego nie mówić?
[2] Na chwilę obecną wśród polskiej młodzieży słowo "orlik" a "boisko" to synonimy i obu wyrazów można używać naprzemiennie.