Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Ocieplacz do dłoni pod USB.

10.10.2013 16:11
😃
1
Hakim
246
Senator
Image

Ocieplacz do dłoni pod USB.

Kupiłem sobie chińskie coś do ogrzewania dłoni. Ma to też jakieś wibracje rzekomo do masowania i poprawiania krążenia krwi w dłoniach. Ta funkcja jest mi akurat zbyteczna.
Kształtem jest ok, ale niestety przeżyłem spory zawód po podłączeniu pod USB. Po prostu bardzo słabo się nagrzewa i tylko w górnej części w jednym miejscu. Znaczy w tym konkretnym miejscu się akurat niemal przyzwoicie nagrzewa, ale to takie zbyt punktowe grzanie jest.

Szukam zatem czegoś lepszego.

Musi być podłączane pod USB i nie musi się ładować i działać po odłączeniu.
Wystarczy, że pozostaje ciepłe tak długo jak jest wpięte w gniazdo.
Acha, i preferuję coś co można chwycić w dłonie i je tym ogrzać, nie rękawiczki. Coś w kształcie gładkiego kamienia, czy takiej spłaszczonej piłki jak z tego zdjęcia (tego arbuza właśnie kupiłem).

Możecie coś polecić? Może być w polskim sklepie, albo z eBaya. Byle sprawdzone, bym znowu nie wtopił pieniędzy na "chiński badziew";)

10.10.2013 20:41
😊
2
odpowiedz
Hakim
246
Senator

Nie ma tutaj takich zmarzluchów jak ja? ;)

10.10.2013 20:50
3
odpowiedz
zanonimizowany935281
0
Konsul

nigdy nie używałem, ale:
takie coś jak Twój jest tutaj:
www.amazon.co.uk/niceEshop-Cartoon-Battery-Pocket--random/dp/B009ES6346/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1381430818&sr=8-15&keywords=usb+hand+warmer

kosztuje to niecałe 4GBP (z przesyłką!!), oceniony przez kogoś na 1/5.

www.amazon.co.uk/Hot-Rox-Hand-Warmer-charger/dp/B009IOQWVK/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1381430956&sr=8-2&keywords=usb+hand+warmer

kilka razy droższy ale ponoć działa i grzeje.

10.10.2013 21:16
4
odpowiedz
Hakim
246
Senator

Ten pierwszy to pewnie taki szit jak to co kupiłem.
Ogólnie to pod światło zobaczyłem co prześwituje i w środku jest... pusty. Jakaś blaszka jest tylko na górze, więc nie dziwne, że dół nie jest ciepły.

Wibruje za to solidnie, tylko na cholerę mi wibracje, kiedy ja chcę tylko mini grzejnik podpięty na stałe co ma grzać jak wezmę w ręce.

Dzięki za ten drugi link, doczytam i może znajdzie się coś w kraju. Bo, że to wszystko to z Chin biorą to rzecz pewna.

10.10.2013 21:21
novi..
5
odpowiedz
novi..
119
Senator

A nie myślałem by kupić jakieś rękawiczki i skrócić trochę paluchy?

10.10.2013 21:25
wert
👍
6
odpowiedz
wert
204
Kondotier
10.10.2013 21:36
7
odpowiedz
Hakim
246
Senator

novi..
Rękawiczki odpadają, i wygoda mniejsza i przyzwyczajony jestem do ciepłego kubka, no ale napój dość szybko się chłodzi/wypija, więc pomyślałem sobie o czymś, co jest stale podgrzewane z USB, ale nie jest podgrzewaczem kubka, bo i na takowe natrafiłem ;)

Tak sobie myślę teraz o tym Amazonie. Przysyłają oni do Polski? Jak kosztowo wygląda taka przesyłka?

wert
Masz coś takiego? Możesz polecić? Też to już widziałem, ale w jednym ze sklepów było wykupione akurat.

11.10.2013 11:48
wert
😊
8
odpowiedz
wert
204
Kondotier

Nie - ja takim zmarźluchem nie jestem - tylko mi się takie coś spodobało - i wygląda trochę dwuznacznie ;-)
Fakt, że jak przeglądałem te podgrzewacze na usb to gdzies w Polsce widziałem - może nie nie dokładnie taki ale w tym stylu. Ten 2 co na amazonie - chyba też - albo już miałem halucynacje.
Sam się zastanawiałem nad prezentem - właśnie taki podgrzewacz na usb mógłby być ok - ale raczej zdecyduje się na ten chiński.

A swoją drogą gdzie kupiłeś ten swój - w tych chińskich sklepach po 4 zł?

11.10.2013 11:57
9
odpowiedz
Hakim
246
Senator

Na eBayu i za 10 dolców. Pomyslałem sobie, że może to nie jest aż taki badziew, skoro kosztuje "aż tyle". Niby jest lepszy niż totalny gniot, uszy robią za przyciski, ładnie klikają, wibrator jest naprawdę mocny (jednake sam przedmiot kształtem nie nadaje się do niecnych celów;)) ale nie grzeje tak jak się spodziewałem.

Chyba to spróbuję: http://www.ebay.com/itm/IGGI-USB-Hand-Warmers-Camping-Outdoors-Winter-Keep-your-Hands-Warm-/111183764530?pt=UK_SportingGoods_Camping_Accessories&hash=item19e3119c32

11.10.2013 13:08
Szyszkłak
10
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Choć to nie na USB jakbyś tego chciał to pomyślałeś o termoforze? Sam taki mam i on trochę temperaturę trzyma.

11.10.2013 13:16
Fett
11
odpowiedz
Fett
245

Ewentualnie zamiast termoforu są te plastikowe torebki wypełnione glutem, które po "pstryknięciu" blaszką twardnieją i się nagrzewają :)

11.10.2013 13:24
12
odpowiedz
Hakim
246
Senator

Szyszkłak, termofor zbyt kłopotliwy ostatecznie, albo ja za leniwy. Nawet mam gdzieś taką fokę. Fajna sprawa, ale to jednak nie to. Ale i termoforu na USB tez szukałem już.

Fett, a o tych torebkach to nie słyszałem, to jednorazowe jest?

Napaliłem się na coś podłączane pod USB, bo to będzie używane tylko i wyłącznie jak siedzę przed komputerem i to nie zawsze, tylko jak porządnie przypiździ. I wygodne, podłączam i już. Nie powinno się wielce zużywać, bo tego się nie ładuje, ani nie ma baterii.

11.10.2013 14:04
13
odpowiedz
Piotrek.K
203
... broken ...

>>> Fett
Szkoda zachodu. Wiecej sie z tym pierniczysz niz rzeczywiscie Cie ogrzewa, a dziala to moze z kilka minut - nie wierz w te 'do 15/30min dzialania!'

>>> hakim
cos takiego - http://www.ogrzewacze.net/foto/big/1225883301241.jpg Jest to wielokrotnego uzytku, po tym jak przestanie ogrzewac, nalezy wlozyc do wrzatku i poczekac az sie krysztalki calkowicie rozpuszcza.

11.10.2013 15:03
14
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

wert - haha tak, postaw to kolo kompa, ktos przyjdzie i mu sie tlumacz ze to "ogrzewacz" dloni na usb, a nie analny wibrator na usb :D

Forum: Ocieplacz do dłoni pod USB.