Gdybyście składali kompa do gier,to jaką kartę byś wybrał?
Przecież to karty z dwóch całkowicie różnych progów cenowych.
HD 7770 kosztuje około 350-400 zł i jest to karta jak na obecny "standard" za słaba dla wysokie detali.
GTX 560 kosztuje okło 650 zł i jest to minimum aby był sens grania z jakością grafiki ustawioną na wysoką.
Jakie 650 zł lol
Za 650 zł to masz GTX 650 TI BOOST o wiele mocniejszą kartę. GTX 560 bez ti kosztuje około 500 zł (nowy), ale nowych praktycznie już nie ma.
Jeśli chodzi o wydajność 560tk'a jest nieco wydajniejsza od 7770. Obie spokojnie wystarczą do wysokich detali pod warunkiem, że ma się też odpowiedni procesor. Ogólnie 560 to tak naprawdę nic innego jak podkręcony do granic możliwości GTX 460 1GB, którego sam jestem posiadaczem, więc kartę jak najbardziej polecam.
Mimo wszystko podaj jednak kwotę za jaką chcesz kupić kartę, na pewno znajdzie się coś lepszego
[3] 560 to tak naprawdę nic innego jak podkręcony do granic możliwości GTX 460 1GB
I już widać jaki z ciebie psudo ekspert.
I jeszcze to 650 Ti lepsze od 560. Dobre, dobre.
Dzięki za odpowiedzi xD Składam taniego kompa,doświadczenia dużo nie mam.
Heh mam jeszcze jedno pytanie: czy do phenom II x4 965 3.0ghz , gtx560 i 8 gb ram wystarczy zasilacz modecom 400vat? Żaden feel xd
Chłopie ;) niszczysz mnie. Skoro gówno się znasz to po co w ogóle się odzywasz?
GeForce GTX 560 został oparty na rdzeniu GF114. Liczba procesorów strumieniowych, jednostek teksturujących i rasteryzujących jest identyczna jak w GeForce GTX 460 1 GB. Karta ma również taką samą specyfikację dotyczącą pamięci operacyjnej: 256 bitów GDDR5. Wygląda na to, że Nvidia przygotowała GTX-a 460 w nowej wersji, która głównie odróżnia się częstotliwością taktowania.
W skrócie specyfikacja jest taka sama jak u GTX 460, podniesiono tylko takty ramzasz? I to nie jest tak, że ja sobie to wymysliłem tylko na benchmarku też tak piszą. Jakbyś choć trochę znał sie na kartach to byś to wiedział.
I jeszcze to 650 Ti lepsze od 560. Dobre, dobre.
No bardzo dobre :)
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_650_Ti_Boost_TF_Gaming/26.html
Jak widać na techpwerup, 650TI Boost przebija 560TI o 15%, że już nie wspomnę o 560 (akurat nie ma w teście ale kto mądry ten wie, że 560tka jest ciut słabsza od 6870, jakieś 3% może więc nawet zwykłej 650ti by nie pokonała).
Na drugi raz zamiast pieprzyć bzdur, lepiej nie pisz nic.
plxcyrkiel - Wystarczyć może wystarczy.. Na jakiś czas, jak za dwa miesiąc komp ci pójdzie z dymem to się nie dziw. Co z tego, że to nie Feel skoro Modecom to i tak gówno, a na dodatek 400w
[7] GTX 460 to GF104, GTX 560 to GF114. To dwie różne konstrukcje i nie ma znaczenia, że mają takie same parametry.
Czerp dalej wiedzę z takich "fachowych" portali jak benchmark.
Takie śmieszne testy to możesz wciskać kolegom z gimnazjum. Patrzy sę na gry:
http://www.anandtech.com/bench/Product/543?vs=680
A tu masz drugi - tego twojego śmiesznego benchmarka:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/geforce-gtx-650-ti-test.html
Twoja 650Ti dostaje w (.) od 560Ti, a czasem gwałci go nawet 560.
Jak widać karty są PORÓWNYWALNE. Tylko trzeba zwrócić uwagę na to że:
GTX 560 to: ROP - 32, TMU - 56, SP - 336 i 256-bitowy interfejs pamięci
a 650Ti to: ROP - 16, TMU - 64, SP - 768 i zaledwie 128-bitowy interfejs pamięci (standard sprzed 6 lat).
Jak widać odpowiednie cięcia potrafią świetnie ograniczyć kartę, która ma ponad 2 razy więcej SP a i tak jest "słabiutka".
PierwszyWolnyJestZajęty --> Zbyt bystry to chyba nigdy nie byłeś, co?
"Za 650 zł to masz GTX 650 TI BOOST o wiele mocniejszą kartę."
Czego nie zrozumiałeś?
plxcyrkiel --> Nie ma czegoś takiego jak "vat", chyba że mówisz o podatku od towarów i usług.
Ajaj sory pomyliłem się-chodziło mi o 500vat , 400 nie wchodzi w gre xD
[9] o wiele
I ile to jest to wiele? 5% 500%? Świetny biznes za możliwość posiadania maksymalnie podkręconej fabrycznie karty, który będzie działać ile? Też o wiele dni dłużej od zwykłej wersji?
Autor pytał o dane karty i taką informację otrzymał. Większość 560, które są oferowane to nie są "pełne" 560 tylko cięte wersje SE,GE itp. przy których nawet nikt ze sprzedających nie podaje prawdziwych parametrów licząc na złapanie jelenia.
Zresztą ja już ci kiedyś powiedziałem, że z dziećmi nie rozmawiam, a ty jak dobrze pamietam to w tamtym roku dopiero maturę zdawałeś.
To dwie różne konstrukcje
Jeszcze może mi powiesz, że 8800GT i 9800GT to też dwie różne konstrukcje?
Czerp dalej wiedzę z takich "fachowych" portali jak benchmark.
obecnie najlepszy serwis o sprzęcie komputerowym w Polsce, ale ok ty jesteś mądrzejszy od jakichś tam pożal się boże redaktorów XD
Takie śmieszne testy to możesz wciskać kolegom z gimnazjum. Patrzy sę na gry:
Ni spoko, spoko, ale podajesz mi link do testu GTX 650 TI!
650 TI BOOST TO CAŁKIEM INNA KARTA. ROZUMIESZ JUŻ?
I tak jak masz w tym teście na benchmarku w Max Payne 3 widać, że 650TI (samo 650ti) jest ciut mocniejsze od GTX 560! Z kolei 650TI BOOST jest mocniejsze od GTX 560TI (to widać w teście do którego link podałem).
Świetny biznes za możliwość posiadania maksymalnie podkręconej fabrycznie karty, który będzie działać ile? Też o wiele dni dłużej od zwykłej wersji?
maksymalnie? 10% spokojnie można jeszcze zyskać. Nie wiem ty pewnie nadal nie zdajesz sobie sprawy, że to zupełnie inna karta (szyna 192bit zamiast 128, więcej ropów) to nie jest tak, że NV sobie wzięło 650ti, podkręciło do końca możliwości i ot koniec. Taka sytuacja miała miejsce z 560 (wcześniej 460 1gb)
Od 560Ti dużo lepsza nie jest, ale już od zwykłej 560tki jak najbardziej tak.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że sam na początku wspomniałeś o zwykłej 560tce, a później
Twoja 650Ti dostaje w (.) od 560Ti, a czasem gwałci go nawet 560.
PierwszyWolnyJestZajęty -->
Świetny biznes za możliwość posiadania maksymalnie podkręconej fabrycznie karty, który będzie działać ile? Też o wiele dni dłużej od zwykłej wersji?
I właśnie dlatego takie gamonie powinny się ugryźć w język zanim zaczną kogoś poprawiać.