Witam, poszukuję jakiegoś telefonu z białą obudową (koniecznie) z systemem android, sprzętową klawiaturą qwerty i WI-FI.
Znajdzie się coś ? W miare nie drogiego.
Będe wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.
Motorola Milestone.
Majkel chodzilo mi o nie drogi telefon :D tak dla przecietnego zjadacza chleba
HTC G1?
Posiadałem wersje czarną ale jest także biała.
Swój egzemplarz sprzedałem za 300 z hakiem.
zdecydowanie g1, mistrzowski telefon z historia :D
Podepnę się, warto zamieniać Nokię E51 na SE Xperia X8?
mineral czego oczekujesz od telefonu? Jeśli tylko dzwonisz i smsujesz to nie ma sensu zamieniać, jeśli coś więcej to jak najbardziej warto porzucić umierającego Symbiana na Androida, różnica między tymi systemami jest ogromna(niczym sprzęt z innej epoki).
Model E51 jest już bardzo stary, działa na Symbianie S60v3 i to nawet nie na ostatniej wersji 9.3 tylko na 9.2, Nokia porzuciła już nawet support takich komórek na rzecz nowego Symbiana ^3/Anna.
No nie wiem, nie mialem styczności z Androidami, nie wiem czego od nich można oczekiwać.
Tzn. owszem głównie dzwonie i smsuje, korzystam jeszcze z aplikacji office na telefonie, nie wiem co jeszcze mógłbym robić jakbym miał androida.
Aha, może jeszcze jest tu jakiś telefon warty uwagi? Interesują mnie telefony za 1 zł w abonamencie 30 lub 60.
http://www1.plus.pl/si2/webapp/wcs/stores/servlet/SiPhonesView?viewId=4&catalogId=1000000002&categoryId=1000000019&masterCategoryId=&storeId=10001&promotionId=1000013064&tariffId=DB&function0=on&function4=on&function7=on&function8=on&function9=on&sorting=price&producerName=ANY&compareId=&compareName=&comparePhoto=&pageNumber=1&SFID=5555
szybkosci
mineral ogólnie Android jest lepszy we wszystkim od Symbiana (z wyjątkiem czasu trzymania baterii i to bez względu na model sprzętu z tym systemem), szybkość, łatwość używanie, nie trzeba błądzić po menu jak w telefonach z Symbianem(miałem kilka modeli serii S60 np 6670,6680, E50, E52, 6220c, C5), wygoda używania dużego ekranu już nie trzeba mikroskopu, wyższa rozdzielczość i przede wszystkim masa oprogramowania(to co miałeś dostępne na Symbiana to marny procent tego co jest na Androida).
Programy do obsługi plików Office są jak najbardziej dostępne, nawet kilka, X8 akurat ma nawet w standardzie wraz z najnowszym oprogramowaniem pakiet Office(z licencją na przeglądanie, edycję trzeba dokupić).
Co najważniejsze smartfony z Androidem dzięki lepszym i mocniejszym podzespołom lepiej radzą sobie z dużymi plikami czy to Office czy PDF.
Z tych telefonu z oferty jaką wskazałeś do 1 zł można dobrać jeden z dwóch Androidów X8 lub LG P500. Samsung Galaxy Mini i HTC Wildfire nie są warte nabycia ze względu na niską rozdzielczość ekranu.