Wlasnie ogladam nowy serial Skins - wyszlo 9 odcinkow i jestem na prawde mile zaskoczony. Angielskie American Pie w odcinkach :) Opis...
Serial opowiadający o grupie nastolatków z angielskiego Brystolu. Skupia się na grupie wiekowej 16-18 lat. Zamierzeniem serialu jest przedstawienie codziennego życia dorastającej młodzieży. Wśród bohaterów pojawiają się: atrakcyjny i popularny chłopak, jego dziewczyna, ćpający muzułmanin, gej, anorektyczka, chłopak zdesperowany by stracić swoje dziewictwo, inteligentna dziewczyna z kłopotami rodzinnymi oraz chłopak zakochany w swojej nauczycielce. Każdy odcinek przedstawia inną postać pokazując punkt widzenia tej osoby, codzienność, kontakty z otoczeniem, powodzenia i porażki.
spoiler start
Co szokuje w tym serialu najbardziej??? Perwersyjność i wulgarność, nie brakuje nagich ciał i ostrego języka nastolatków. Jestem pewien, że ten serial, choć przeznaczony dla młodzieży w Polsce raczej nie zostałby wyemitowany, lub pojawiłby się o nieludzkiej porze przeznaczonej dla nocnych marków. Skins ma świetną muzykę, można przy tym serialu porządnie się pośmiać, ale są też momenty dramatyczne. Może zaskakiwać podejście do zycia młodzieży brytyjskiej, ale serial nie jest fikcją, jak najbardziej odzwierciedla rzeczywistość. Niekończące się imprezy bez zachamowań, to sceny, któych w Skins nie brakuje.
spoiler stop
Poprawka - 9 odcinków ukazało się w pierwszym sezonie, 11 lutego rozpoczął się drugi sezon, zdążyły wyjść już trzy odcinki.
Jak dla mnie spoko serial, pasuje mi humor i świetny brytyjski akcent.
PS. No i nie wiem czy taki "nowy" - pierwszy sezon został wyemitowany rok temu.
Kompo --> dzieki za poprawki, nie wiedzialem ze juz jest 2 sezon i ze 1 sezon byl rok temu. Wkrecam sie. A ogladasz moze Breaking Bad?
Póki co nie mam czasu, maturalna klasa na głowie. ;) Na razie mam w planach oglądnięcie Life, ale Breaking Bad pewnie też sprawdzę, ja miałbym przepuścić serial o dragach? ;)
Breaking bad moim zdaniem strasznie nedzne, nie polecam, ale trzeba brac poprawke ze malo seriali mi sie podoba ;)
Skins zaczyna się fajnie, więc pewnie wieczorem obejrzę kilka odcinków :)
Spoko, przezwyciężyłem lenia i obejrzałem już bez. Dobry odcinek swoją drogą, motyw z Crystal Castles mistrz.
Jakoś średnio mi się podobał skins, kiedy oglądałem go w brytyjskiej TV.
Ale może dlatego, że przestały mi się już seriale podobać?;p
Swoja droga: nie istnieje takie miasto jak Brystol...
Scofield > Dzięki obejrzałem już pierwsze 2 odcinki wypasik
ciekawy może być, aż sie zainteresuje :)
ja aktualnie jestem na 5 odcinku:P
a co do Breakin Bad serial rewelacja...chociaz strasznie nierowny;>
ep1(7/10)ep2(8/10)ep3(6/10)ep4(8/10) to tak IMO:P
tak sie zbieralem zeby zalozyc watek o jedym lub drugim serialu:P
O dziękować, akurat nie mam co ogladac, a zapowiada sie fajnie. Strasznie brakuje mi WEEDs, moze to wypelni te luke.
Pierwsze dwa imho bardzo dobre, kolejne 2 sredniawe, zaraz bede mial 5, oby sie poprawilo :)
1 odcinek zassalem ale napi-projekt nie znalazl napisow ;|. Ma ktos w posiadaniu?
Bullzeye - mam nadzieje, bo kurde 2 sezon rozpoczal sie dosyc mizernie...
spoiler start
ten wypadek nie wiem po cholere wstawili, mam nadzieje ze Tony wroci do normalnosci bo jako drugi przydupas (obok Sida) nie bardzo tam pasuje
spoiler stop
Nadal jestem zdania ze pierwsze 2 odcinki pierwszego sezonu byly najlepsze - jakos wole klimat balang, imprez i akcji z nimi zwiazanych niz jakies tańce czy imprezy psycho w klubie sportowym.
Lez - mi caly 1 sezon napi-projekt znalazl - tutaj masz link: http://qrko.vdl.pl/SkinsS01E01.zip
QrKo - Czwarty odcinek bardziej imprezowy, choć nie jakoś hc. Duży plus za Michelle, już teraz zajebista dupa z niej jest a rocznik 89. :>
Hehe, co do Michelle to akurat znam jej sobowtóra, kolezanka ze szkoly, wg. mnie podobne jak siostry :) Ok, to lece ogladac s02e2,3,4
pierwszy sezon to 9 odcinkow?
Yea, nareszcie sie poprawilo :)
Szkoda tylko ze koncowka 4 odcinka strasznie przewidywalna ;/ Akurat bardziej bylem za poczatkowym polaczeniem
spoiler start
Tony-Chelle, Sid-Cass;
spoiler stop
ale coz :)
Tak swoja droga, czy tylko ja ubóstwiam ten serial za zajebisty angielski akcent? Lovely. I w ogole gadka Cass jest genialna, to "wow" na poczatku strasznie mnie denerwowalo, ale w koncu mi sie spodobalo, szkoda ze tak rzadko ostatnio ja widac.
Jakies info o 2x05?
Bo tutaj nie ma za wiele :(
http://next-episode.net/Skins/show/435/overview.html
Scofield
Dzieki za cynk. Obejrzalem pierwsze 3 odcinki pierwszego sezonu i serial jest calkiem fajny.
wypasik serial pierwszy sezon skończyłem, SKINS rządzi!
No ja oglądam dopiero 1 sezon.
Jestem przy 4 odcinku.
Mam wersje Skins.S01E04.Chris.DVDMux.ITA.#onair i nie znajduje mi napisów ? :(
Ja ogladalem z angielskimi, bo polskich jeszcze nie bylo, ale wlasnie mi znalazl napi-projekt polskie. Sprobuj moze beda pasowac:
http://www.qrko.vdl.pl/Skins.S02E04.WS.PDTV.XviD-AFFiNiTY.zip
2x4 świetne, końcówka przewidywalna, ale ja myślałem, że
spoiler start
w pokoju będzie Tony.
spoiler stop
Za to następny odcinek zapowiada się świetnie, Chris jest najbardziej odkorbionym typem z całej paczki.
QrKo: Tak swoja droga, czy tylko ja ubóstwiam ten serial za zajebisty angielski akcent?
Nie tylko Ty, patrz post [2]. :P
Ja juz przedwczoraj obejrzalem do 2x03 wlacznie a dzis 2x04. Szkoda, ze napisy nie sa w takim tempie jak do najbardziej popularnych amerykanskich produkcji. Niby wiem, ze zrozumialbym 90% ze sluchu ale zawsze wole poczekac :)
KmP, wal się. :P
spoiler start
Też myślałem, że w pokoju będzie Tony. Coś czuję, że dziewczyna po tym znowu przesadzi z prochami. :)
spoiler stop
Ja to widzialem jeden odcinek w telewizji jak bylem w Anglii i pamietam, ze serial mi sie spodobal ale jakos pozniej wylecialo mi z glowy zeby sie zorientowac co i jak :)
Teraz jednak juz jestem na biezaco :)
A te Cassowe 'wow' z pierwszego sezonu rozwalalo mnie :D
No Chris jest koleś, w sumie najbardziej zdziwiło mnie to, że polubiłem Maxxiego, zawsze miałem się za homofoba.
Najlepsze to są motywy Chrisa z Angie ;p
A Maxika tez lubie, oby tylko juz wiecej nie dawali nic o tancu albo spiewaniu, bo mnie do dobija lekko :D Swoja droga ciekawe czy ta orientacja to tylko na potrzeby filmu, bo kilka scen bylo dosyc mocnych :]
QrKo_-->Zgniły zachód:)
Ogólnie fajny film całkiem sympatyczna jest Michelle, ale podpadłą mi ostanio, bo się w wrędną zołze zmienia:)
Faktycznie chyba tylko Max i może Anwar jeszcze nie podpadli mi:) Cass jest nibu dobra i wogóle, ale jej styl bycia
Jalander jest chyba najspokojniejsza i najbardziej wywazona postacia. Seksu nie uprawia, z narkotykami nie przesadza, w potrzebie pocieszy, zachowuje zdrowy rozsadek w kryzysowych sytuacjach :)
Zapomniałem o Jal ona im tam wszystkim lekko matkuje co ostatnio fajnie pokazali w scenie w knajpie
QrKo_--> Chodzi mi o to, że to co w Polsce mógłby zrobić tylko gej (przynajmniej tak sądze) na zachodzie może zrobić aktor by po święcić się dla roli:)
Swoja droga ciekawe czy ta orientacja to tylko na potrzeby filmu, bo kilka scen bylo dosyc mocnych :]
"It was confirmed on Skincast (a weekly podcast devoted to the show) that although his Skins character Maxxie is gay, Mitch, however is not."
Volk - faktycznie, masz racje. Zmylilo mnie to ze na next-episode.net mi nie odlicza dni do nastepnegu odcinka, ale wg tego http://next-episode.net/Skins/show/435/season/2/overview.html rzeczywiscie powinien byc jutro :)
Obejrzałem pierwsze trzy odcinki i muszę przyznać, że świetnie się to ogląda. Przy okazji - Michelle i Jal - pierwsza klasa :)
Michelle dobra dupa jest faktycznie, ale z Jal to nie wiem.
A, dzisiaj w nocy powinien się pojawić piąty odcinek.
Piąty już jest, tylko ze inglisza mam słabego i musze na napisy czekać, zrobi ktoś? ?
Volk, ostatnio czekałem 5 dni na napisy do czwórki, oby tym razem było lepiej
Nowy odcinek jak zwykle dobry, jeden motyw mnie tylko zdenerwował.
spoiler start
Ciąża.
spoiler stop
Auć, przeczytalem spoiler, ale chcoiaz sie domyslam to dzieki wielkie ze nie napisales czyja :P
Kurcze, Niech ktoś czcigodny zrobi szybko napisy
Mam prośbę do was wielką ...
Oglądłem dopiero 3 odcinki pierwszego sezonu. Ściągłem 4 odcinek ale była jakaś zła wersja :(. Teraz zassałem cały 1 sezon i 4 odcinek jest nie do odtworzena :|
Czy byłby ktoś tak miły i dal link do 4 odcinka 1 seri ??
matirixos - pewnie masz sezon 1 z tego zrodla co ja wiec w 4 odcinku nie ma tylko rozszerzenia. Moj Komputer > Narzędzia > Opcje Folderów > Widok > odznacz "ukryj rozszerzenia plikow znanych typow" i w 4 odcinku do nazwy dopisz .avi :)
QrKo_ --> Wielkie dzięki !!!! Teraz działa ;p
Hehe skasowałem ten odcinek ale naszczęście w koszu był i przywróciłem ;]
napisy plis
CAT STEVENS - WILD WORLD
Btw, serial fajny,ale końcówka pierwszego sezonu zajebistaa.
Swoją drogą słucham jej chyba 10 raz pod rząd.
Dzięki siwCa piosenka wypasiona
Imo, taki sredni serial - ale w sam raz na przerwe w nauce, czy cos. Pierwsze 3-4 odcinki to kupa smiechu, reszta juz ma tendencje spadkowa, co odcinek to slabszy. Zostal 9 odcinek do obejrzenia z 1 sezonu, i chyba zaraz sie do tego zabiore. Ogolnie wole "weeds" ;)
valfag, a widzisz bo jak dla mnie z odcinka na odcinek serial był lepszy. kwestia gustu. końcówka natomiast bardzo fajna.
Ma ktoś juz napisy do piątego odcinka???
bardzo fajny serial , wreszcie widac czastke tego co robi mlodziez :D przyjemnie sie oglada i dosc ciekawe sytuacje i akcje ;]
1 sezon obejrzalem caly , w tym tygodniu bede ogladal drugi ;]
btw. Effy bardzo ladna ;] Michelle wg. mnie ma brzydko nos . Co do Effy gra ja brazylijka 15-sto letnia ;]
Mi też się Effy podoba najbardziej :P Ile ona ma lat naprawde ??
Ma ktoś może napisy do odcinka 2x5?
niezły serial, na szczęście mało wspólnego z american pie ma :)
matirixos -> 15
Cassie i tak wymiata! Łał, ma ktoś już napisy??
A dla mnie ciągle nie do pobicia jest odcinek z wycieczką w Rosji - no, wow, tam to była kupa śmiechu XD
Chris wyglada i zachowuje się zupełnie jak mój kumpel. ŁAŁ.
Sam serial przyzwoity.
Łał, pochłonąłem 13 odcinków w 5 dni. Teraz czekam na napisy, łał.
Volk > dzięki za info. Napisy zapewne będą na napisy.info
A właśnie - nie ma ktoś może w mp3 piosenki, którą śpiewają w s2e02 podczas musicalu o Osamie? Ona jest... fascynująca. Taka, że wow.
Dołączam do pytanie Musicha
Oglądam Skins od początku od jakiegoś tygodnia, dziś wreszcie obejrzałem 2x05. Ehhh, teraz będzie ta gorsza część oglądania, tj. jeden odcinek na tydzień. Najnowszy epizod podobał mi się, bo lubię zarówno postać Chrisa jak i Jal. Jednak ten spoiler z [57]... grrrr ;)
powiedzcie mi czy Sid i Angei się w końcu pocałują albo coś? Ten wątek najbardziej mnie interesuje. Jestem dopiero na 1x4
Jezeli zalezy Ci na spoilerze to
spoiler start
kilkakrotnie dojdzie miedzy nimi do stosunku plciowego ;)
spoiler stop
NewGravedigger-
spoiler start
Nie tylko pocałują. :)
spoiler stop
Volk mnie uprzedził, damn. :)
Ogolnie to dobry wątek z nimi jest,
spoiler start
szczegolnie poczatek, jak sie wbili jej do łaźni i Chris im oczy zaslanial sam podglądając, potem wyczieczka do Rosji (swoją drogą, Anka - ROTFL) i na koniec jej fiance :D
spoiler stop
Co z tymi napisami???
Ma już ktoś te napisy???
a da się angielskie skąś załatwić
Kurde myślałem że sobie oglądne wieczorkiem 5 odcinek a tu napisów dalej nie ma :(
Jeszcze pół godziny poczekam, może będą
Mazzop> dzięki może zrozumiem dzięki nim cos więcej
Skończyłem właśnie oglądać pierwszy sezon. Ogólnie serial fajny, chociaż takiego kogoś jak Tony to bym chyba pobił.
Haha, dopiero teraz znalazłem czas na oglądnięcie nowego odcinka i już chciałem oglądać z angielskimi, a tu akurat już dostępne polskie.
Napisy są na napiprojekt.
[ed] srompo Kompo :)
Jupi!!
Buahahahaha, Anwaaaaaaaaaaaaaaar :D
Ogladam z bananem na twarzy od samego poczatku ale Anwar na parapetówie mnie zabił.
W spojlerze tylko dlatego, żeby nie popsuć frajdy tym którzy nie oglądali.
spoiler start
Fajny odcinek. Podoba mi sie nowa konfiguracja par: Chris i Jal oraz Sid i Suty szkoda tylko że Cass przeszła na złą strone mocy, ogólnie żal mi jej jako bohaterki. Fajnie, że będzie dzieciak w filmie. Zal mi jeszcze Angie, fajna nauczycielka z niej była. Odcinek jeden z lepszych, fajnie nakręcił fabułe na następne części
spoiler stop
Kiedy następny odcinek?
Odcinek bardzo przyjemny, tylko 'łaał' mnie niemiłosiernie wkurzała..
Ogólnie 5+.
S02E06 - Mon Mar 17, 2008 Tony
Najlepszy odcinek drugiej serii imho.
Poodwracalo sie wszystko o 180 stopni, ale to chyba to za co lubimy ten serial :)
spoiler start
Mnie to dziecko wkurwia strasznie, bo pewnie zamiast w miarę letniego klimatu będzie takie pitu-pitu, że życie jest ciężkie ale razem damy radę joł.
spoiler stop
Dobry odcinek. Wg mnie to okaze sie, ze
spoiler start
tester zrobil bledny wynik.
spoiler stop
Bullz, możesz rozwinąć zwrot 'pitu-pitu' ?
Bullzeye_NEO - mam nadzieje ze jednak cos z tym nie wyjdzie, bo faktycznie mozesz miec racje.
spoiler start
Tragedia to by była, jedna z gorszych opcji serialowych ever. Chris by musiał przystopować z tabsami i z jaraniem, koniec z baniami, pora wychowywać dziecko. Aż mi się nie chce wierzyć, że scenarzyści będą tak głupi i pociągną ten motyw dalej.
spoiler stop
Bullzeye_NEO
spoiler start
No, chyba, że dziecko by było, ale Chris wcale by nie przystopował z tabsami i jaraniem. ;) To by było coś, hehe.
spoiler stop
spoiler start
I tak by bida była, wtedy to by się zamieniło w "Z pamiętnika byłej dziewicy". Powinno zostać tak jak jest, jeden taki motyw z Tonym - retardem wystarczy, po co komplikować sprawę. :>
spoiler stop
spoiler start
A czemu Chris musi rzucać tabsy i jaranie przez dzieciaka? Najarany dzieciak zrobiłby prawdziwą sieke, jednak nie ukrywam, że lepiej by było gdyby dziecka nie było i tak zapewne się stanie, nastepi poronienie i Jal bedzie smutała i wszyscy bedą ją pocieszać i wtedy pierwszy raz Jal się naćpa, co zbliży ją do Chrisa. Żeby tylko Angie wróciła fajna nauczycielka z niej była.
Czekam na dalszą częśc przygód Cassie, spoko bohaterka z niej i uwielbiam to " Łaał "
spoiler stop
to sie oglada bez napisów :]
dla mnie ten serial jest dziwny, strasznie nierowny, akcje czesto przegiete. IMO jakby zwolnili fabule i mniej przeginali bylby o wiele lepszy, choc tragicnzy nie jest bo da sie ogladac. I ten maly kretyn sid moglaby zdjac wreszcie ta debilna czapke i se fryz zmienic :/
2x06
spoiler start
fajna dupa kreci sie kolo tonego w tym odcinku
spoiler stop
Kurde no do bani jak zaś będzie trzeba czekać tydzień na napisy. Jak ktoś coś będzie miał to dajcie znać.
Nareszcie dorwałem się do serialu i już skończyłem 1 sezon. Jak dla mnie najlepszy serial o młodzieży. Piosenka na końcu sezonu strasznie mi się podoba ;) Zabieram się za 2 sezon.
Kiedy napisy?
Musi być dobre
Niezły odcinek, w zasadzie im dalej tym lepiej.
spoiler start
Wkurwia mnie strasznie Cassie, mogliby ją zabić albo coś.
spoiler stop
Ponawiam pytanie Gofra, które ponowił Kompo.
Wie ktoś co to za piosenka w 1x3, kiedy dzieciaki schodzą ze sceny i wchodzą kumple ojca Jal?
Tv.com podaje coś takiego, poszukaj:
"Rhapsody in Blue" by George Gershwin.
Wolfgang Amadeus Mozart's "Clarinet concerto in A major".
"Original Nuttah" by Shy FX with UK Apache.
"Prince Charming" by Adam and the Ants.
Sa polskie napisy do 6 odc 2 sezonu?
btw, nowe odcinki wychodza w jakis regularnych odstepach czasu?
Zawsze wychodza zaraz po tym jak obejrze z angielskimi :P
Denerwuje mnie troche ta nowa laska co sie kreci kolo Tonego, mam nadzieje ze to jednorazowy epizod bo kurde pokrecona jakas jest.
I pytanie mam - w Anglii taka moda jest, czy po prostu potęgują ułomnosc Tonego poprzez ubieranie go w spodnie po kostki?
Nie zauważyłeś ogólnie jak oni się ubierają? Cardigany, slipony, kolorowe skarpety...
Zauwazylem, ale o ile wiekszosc jestem w stanie przebolec to te spodnie w ktorych ganial po szkole w ostatnim odcinku doszczetnie mnie dobijały.
spoiler start
ta nowa laska z 2x06 to wg mnie nie jest realna :)
spoiler stop
Wyszedl dzisiaj 2x07. Dziwne, ze nie ma w zadnego forum poswieconego temu serialowi w Polsce..
Mazzop -
spoiler start
też miałem takie wrażenie, ale końcówka zdawała się temu zaprzeczać. natomiast sprawa tatuażu Tonnego była dość zaskakująca.
spoiler stop
Mazzop
spoiler start
Czyli uprawiał seks z powietrzem?
Poza tym widzieli i gadali z nią ci od bonga, nawet tatuaż jej zrobili, a oni byli realni, bo gadali z tymi przewodniczącymi tego całego cyrku.
Chyba, że nikt tam nie był realny. :D
Bo tak samo nie wiem jak wyjaśnić spotkanie Tony'ego z tym gostkiem z poparzoną twarzą w pociągu, gdy potem okazuje się, że on - ale bez blizn - ma być jego nauczycielem, czy kimś tam.
spoiler stop
spoiler start
powiedziałbym, że seks nie jest dziedziną, z którą wyobraźnia ma jakieś problemy :)
spoiler stop
2x06
spoiler start
Mnie też się zdaje, że to wyobraźnia Tony'ego.
spoiler stop
2x07
spoiler start
Hehe, młoda wszystko poustawiała. Najbardziej mnie rozwalił klub Jailbait i tryb wpuszczania do niego. :P
spoiler stop
Ja ostatnie 2 oglądałem już bez napisów, nie jest łatwo, ale już się zacząłem przyzwyczajać do tego akcentu. Amerykańskie seriale pod tym względem są dużo prostsze, już od kilku lat nie używam napisów. :)
Byłbym wdzięczny za ang napisy do siódemki.
A co do szóstki...
spoiler start
...nie podobało mi się to. Scenarzyści mieli dość choroby Tony'ego, postanowili więc wmówić widzom, że jedyne czego mu brakowało do pełnego ozdrowienia to motywacja. Ja tego nie kupuję.
spoiler stop
Effy to zajebista klacz będzie za parę lat.
I tymi właśnie słowami można podsumować niezły 7 odcinek. :D
Dokladnie to samo chcialem napisac po obejrzeniu 2x7 :)
Druga seria z kazdym kolejnym odcinkiem podoba mi sie coraz bardziej, oby tak dalej.
Kurczę a ja musze czekać na napisy :(
HEJ a na jakim to programie leci??
E4 w Wielkiej Brytani.
Ma ktoś już napisy do 2x7?
Mi podoba się ten serial, chociaż widziałem tylko jeden odcinek - pierwszy.
Jego koncepcja też ciekawa - wreszcie coś normalnego o młodzieży...
Volk, skąd masz tę informację ?
Kumpel mi zgrał i obejrzałem pierwszy sezon. Bez rewelacji. Ani nie wciąga, ani specjalnie nie bawi niestety.
Skąd to najszybciej sciagnac? najpierw pierwszy odcinek?
jestem po 1 sezonie, serial bardzo fajny, biore sie za drugi sezon
a akcja z dostawcą pizzy w wannie doszczętnie mnie rozjebała
Juź po 08 ;)
spoiler start
Ogólnie podobał mi się... Tylko bez napisów nie skumałem do końca co jest Chrisowi? Wiadomo co za tablety łykał???
spoiler stop
Odcinek trochę słabszy od pozostałych, zbyt poważny jak dla mnie.
spoiler start
Niech ta suka straci dziecko, plz.
spoiler stop
O tym ,ze Effy to ladna laska juz widac w 1 odcinku sezonu 1 ;] widac , ze brazylijskie pochodzenie :P
spoiler start
Ja szukam linkow innych niz rapid , do 2 sezonu ... 1 sezon ladnie szedl jeden link = 1 odcinek ... pomozecie ?:D
spoiler stop
Gdzie znaleźć na necie napisy do skins, bo już nie pierwszy raz mam z tym problem?
S02E09 strasznie dziwny IMO, mieszane uczucia mam.
spoiler start
Na pewno nie podoba mi się to, że Chrisa już nie będzie, bardzo ciekawą postacią był...
spoiler stop
imo to producenci powinni sie ogranac, bo ten serial jest coraz bardziej dziwny. Najpierw
spoiler start
prawodpodny urojony caly odcinek o tonym, teraz cassie w nyc, co za bezsens.
spoiler stop
Mortan -->
spoiler start
Ale Cassie chyba naprawdę wyjechała. :P
spoiler stop
3 sezon
spoiler start
Ma być zmiana obsady co 2 sezony. Stare postaci mają się pojawiać okazyjnie jedynie.
spoiler stop
Madril
co do 3 sezonu
spoiler start
to nie wiem czemu, ale przy oglądaniu 3 sezonu właśnie takie rozwiązanie mi się widziało - wiele postaci jest wyeksploatowanych i w sumie też to serial o nastolatkach, nie o studentach ;p A ile można problemów rzucać jednej grupie ludzi. Choć z drugiej strony boli, bo znowu postacie pokroju Maxxiego i Anwara kryją w sobie jeszcze spory potencjał, jednak stara gwardia pokroju Michelle, Cassie czy Sida powinna udać się na spoczynek.
spoiler stop
Musich -->
spoiler start
Mam tylko nadzieję, że Effy zostanie, w końcu jest młodsza. :D
spoiler stop
nie wiem kto poruwnuje skins do american pie , looooool
s.bul --> mysle, ze ty powinienes zaczac porownywac to co piszesz z tym co znajdziesz w slowniku.
ah, pewnie masz jakas dys....
Bida...
spoiler start
Wkurwiło mnie to, że Chrisa uśmiercili, to tak jakby Joey z Przyjaciół popełnił samobójstwo. Ten zabieg z całkiem nowymi postaciami jest IMO chybiony, lepiej po prostu by było wysłać ich na jedną uczelnię.
spoiler stop
Pojebało ich ;/
spoiler start
UŚMIERCILI NAJLEPSZĄ POSTAĆ TEGO SERIALU !
spoiler stop
matirixos -->
spoiler start
Ale to już było tydzień temu.
spoiler stop
s02e10
spoiler start
Takie mieszane uczucia mam, pościg z trumną na dachu do muzy Birtney mi się podobał. :) I już myślałem, że Anwara spikną na dobre z brzydalem...
spoiler stop
3 sezon
spoiler start
Po ostatniej scenie ostatniego odcinka widać kto zapewne będzie główną postacią kolejnych 2 serii. Oł jes! :D
spoiler stop
spoiler start
Ehh... A jednak z wypowiedzi twórców wynika, ze Effy będzie, ale nie będzie to główny wątek, a szkoda. ;/
spoiler stop
No ale oglądam z napisami polskimi więc jestem zawsze jakiś tydzień w plecy ;]
Szkoda, że tak zjebali ten drugi sezon. Udały im sie odcinki od 3 do 6 chyba. Smuty straszne, pierwszy był dużo lepszy.
Loczek --> Chodziło mi oczywiście o ostatnią scenę s02e10, taka jakby zajawka 3 sezonu. :)
jakby ktoś się nie skapnął to od rana są już polskie napisy.
Fajny ten odcinek byl. Akcja z
spoiler start
trumna na Mini Cooperze wymiata :D No i co najwazniejsze pojawila sie (niestety tylko symbolicznie Effy ;))
spoiler stop
spoiler start
Dla mnie mistrzowska jest scena jak Anwar zostawia tą głupią dupe na przystanku :D
spoiler stop
Volk - >
spoiler start
Po marnym 2 sezonie ta "symboliczna" scena z Effy dała mi nadzieję na to, że 3 sezon będzie lepszy, choćby przez uczynienie jej główną postacią. O niebo lepiej, niż drugosezonowy Tony-przygłup, czy Sidney w czapeczce. Nie mogę zrozumieć, czemu tekst "Get rid of the hat. It makes you look retarded" padł dopiero pod koniec ostatniego odcinka 2 sezonu. Gdybym był scenarzystą umieściłbym go gdzieś na początku sezonu pierwszego ;))
spoiler stop
Btw. aż zrobiłem sobie screena i na tapetę wrzuciłem ;)
gofer -->
spoiler start
Producent lub reżyser (nie pamiętam) powiedział, że Effy główną postacią nie będzie, a szkoda. ;/
spoiler stop
Madril - >
spoiler start
to ja, psia mać, dwa sezony czekam pełen nadziei, że w końcu wplączą ją w jakąś szerszą akcję, na koniec 2 sezonu mi jeszcze puszcza oczka, a tu takie kwiatki? lipa trochę...
spoiler stop
To co z trzecim sezonem?;]
dopiero sie drugi skonczyl, to chyba logicze ze czeka sie na kolejny sezon 'troche' dluzej niz tydzien nie ?
Wlasnie zamknalem sezon 2, akcja z trumna + britney rzeczywiscie przednia, lol :D
Serial mial kilka slabszych momentow, ale oglolnie mi sie podoba i nie zaluje czasu poswieconego na jego ogladanie. Pozostaje czekac na S03 :)
mortan --> Chodzilo mi o sprecyzowanie wyrazu "troche", jakbys nie "zaczail".
Przyszłość Skins
Producent wykonawczy już jakiś czas temu potwierdził, że w 3 sezonie Skins zostanie wymieniona cała obsada (podobno bez żadnych wyjątków). Serial dalej będzie się skupiał na życiu angielskiej młodzieży. Formuła będzie podobna do pierwszych 2 sezonów, czyli 1. sezon na zapoznanie się z postaciami, a 2. na zgłębianie ich psychiki (już teraz wyraźnie widać było różnicę między 1. - rozrywkowym sezonem, a 2. - bardziej dramatycznym). Po takich 2 sezonach znowu cała obsada jest wymieniana i wszystko zaczyna się od początku (oczywiście, jeśli będą zamówienia na kolejne sezony). Bez zmian pozostanie strategia pisania scenariuszy przez różnych ludzi, tu jako ciekawostka fakt, że scenariusz do odcinka 2x7 (Jal) pisał m.in. Daniel Kaluuya, który w serialu gra gościnnie Kennetha. To tyle na ten temat.
Z forum FimWeb.
Z jeden strony szkoda, że nie zobaczymy już "starych" postaci, a z drugiej zawsze to jakiś powiew świeżości ;) Niezły pomysł z tym, żeby pierwszy sezon był zabawny, a drugi już nieco poważniejszy, ale przydałoby się więcej odcinków w sezonie..
Może to nawet dobrze, że będą nowe postacie. Ostatnie 3 odcinki w 2 sezonie to była dla mnie nędza i oglądanie z przymusu. Scenarzyści trochę chyba przesadzili z dramaturgią, kolejny sezon byłby już raczej mocno naciągany. Oczywiście szkoda, że nie zobaczymy już Effy, ale wierzę, że nowa obsada będzie również interesująca ;)
Stawiam, że będzie widoczna w podobny stopniu, co do tej pory, może minimalnie mniej.
$Respect$
Napiprojekt znajduje napisy do każdego odcinka X_X
Czyzby niebawem kolejny sezon? http://wiadomosci.onet.pl/1748647,12,plakat_z_orgia_reklama_serialu_dla_nastolatkow,item.html
Nie sądzę, żeby to były te billboardy, przynajmniej nie w całości/nie te ujęcia dokładnie, no ale to wszystko, co wydusiłem z Google...
http://image.guardian.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2008/02/12/skins460.jpg
http://www.canvasmag.net/_images/_cms/Image/skins1.jpg
Ciekawe kiedy premiera trzeciego sezonu.. Jak coś wiecie to się podzielcie :
http://www.polishexpress.co.uk/index.php?str=art&id=170
No to znamy już pierwszą postać z 3 sezonu. Tomasz i w dodatku ma być Polakiem ;D
'Skins' będą na BBC Entertainment od środy o 22.00. Polski tytuł to 'Kumple'. Tylko tam chyba jest zawsze dubbing, więc trochę lipa. Ale można zobaczyć jak sobie poradzą z tłumaczeniem.
Dokładnie ^^ ogladalem w te srode ;] narazie leci pierwszy sezon , dubbing znosny ;]
A ja nie mam BBC ;/ ale czekam na 3 sezon z niecierpliwością mam nadzieiej że będzie cool
http://en.wikipedia.org/wiki/Skins_(TV_series)#Series_3_2
Effy is the sister of Tony, and she is cared for greatly by him. In series 1, she was known as a party girl and a relatively unexplored character, speaking only on two occasions. In series 2, Effy has begun to start to talk more, and has revealed a caring side when aiding Tony in his recovery from his accident. It has been confirmed Effy will be a major character in the shows third and fourth series.
przekurwazajebisty serial... natomiast tytul watku, wg mnie, zupelnie bzdurny.
The third series is scheduled to begin on the 22nd January 2009 on E4.
odliczamy dni do 3 sezonu :)
1 sezon zajebisty, II jednak w momencie
spoiler start
gdy okazuję się, że ten główny bohater jest chory..
spoiler stop
jakoś mnie nie wciągnął. Dać drugą szansę II sezonowi?
O spoko czekam ze zniecierpliwieniem
I polecam jeszcze GREEK podobny tematycznie serail i chyba bliżej mu do AMerican Pie niż Skinsom
DAJ SZANSE II Sezon rulz
Jak ktos chetny to jest pelnometrazowka z Anwarem w roli glownej, wczoraj obejrzalem :)
http://www.imdb.com/title/tt1010048/
Bull - Co w tym serialu takiego pociągającego? Bo zaciekawił mnie.
sintex - Genialne kreacje Pivena i młodego Dillona, okazyjnie pojawia się multum gwiazd hollywódzkich, bros over hos, dobre klimaty, imprezy. Na bank znajduje się w moim TOP3 lżejszych seriali.
Zresztą co Ci będę mówił, to chyba starczy za rekomendację:
http://pl.youtube.com/watch?v=fWZSFdbDoJk&feature=related
[241]
tez oglądałem, świetny film :)
Niedlugo zaczynamy nowy 3 Sezon
W czwartek 22.01.2009, do sciagniecia pewnie w piatek.
[241] crime / drama / ROMANCE
looooooooool
no thanks
[241] Ogladalem poczatek tego filmu jakies 30 minut, wylaczylem go bo byl nudny ;]
Juz jutro 1 odcinek 3 sezonu !
Mam nadzieje , ze beda odcinki w 720p :)
pojutrze ;)
No to doczekalem sie, jest juz nowy odcinek! Zapomnialem tylko ze w 3 sezonie beda nowi bohaterowie a tak sie nie moglem doczekac kontynuacji :) Trudno. Miejmy nadzieje ze ten sezon bedzie rownie dobry jak poprzednie dwa.
zabieram się za oglądanie, trzeba sprawdzić czy jest sens dalej się w to wkręcać, bo ta nowa obsada trochę mnie niepokoi i całkiem możliwe że po tym odcinku dam sobie spokój ze Skinsami :P
Obejrzałem 3x01. Jest dobrze ;)
spoiler start
tylko Naomi nie przypadła mi do gustu, ale to dopiero początek serii więc... ;)
nauczyciele wymiatają (szczególnie ta znerwicowana babka ;), dyrektor nadal w formie :D
ze starych postaci jest jeszcze ojciec Tony'ego i Effy, scena z rowerem była genialna :)
wszyscy nowi mają potencjał, liczę na ciekawe odcinki :P
Cook pozamiatał tauażem ;)
i taki mały easter egg: zobaczcie sobie napis na wewnętrznej części drzwiczek of szafki która zostaje podpalona ;)
img113.imageshack.us/img113/6542/skinss03e01wspdtvxvidorzd4.jpg
tak, to ten Sid :D
spoiler stop
hctkko ->
spoiler start
A nie zauważyłeś czarnej czapki którą Cook wyciąga z szafki? :)
spoiler stop
faktycznie ;)
Strasznie średnio jak dla mnie, Effy dobra dupa dalej, reszta to jakieś grube i brzydkie 13tki. Wieprzek w czerwonym swetrze strasznie denerwujący.
Skins 3 straszna masakra, Cook zdecydowanie wymiata tam samo ten Kieran nauczyciel
Effy dalej dobra sztuka choc z drugiej strony szkoda ze z takiej ladnej zrobili ladacznice
fajne nowe postacie jest szansa ze bedzie o wiele ciekawiej
Zabka - tamci juz nudni sie stali, nowa ekipa ciekawsza raczej i dobrze ze w tej nowej nie ma idealnych odpowiednikow tych ze starej
Mi tam pasi ekipa jak najbardziej. Jak narazie najbardziej mi sie podoba ten od tatuaza, swietny charakter i genialny akcent. Poza tym reszta, na czele z Effy jak najbardziej OK. Co do tej ostatniej to dalej dobra dupa jak wczesniej :)
Ogolnie podoba mi sie i mozna bylo naprawde sie posmiac w czasie tego odcinka. Patrzac na "coming soon" bedzie tak tez w przyszlych.
O w mordę, nowy sezon zapowiada się na jeszcze bardziej przegięty niż poprzednie. Cook przypomina mi Chrisa, z tym że jest jeszcze bardziej przypałowy :)
spoiler start
Effy :*
spoiler stop
III Sezon będzie jeszcze zajebistszy jakmniemam. 1 Odcinek bardzo mi sie spodobał.
Czy tylko mnie irytuje JJ ? Niezly z niego frajer:D
Przecież ten wieprzek Cook to jest tak na siłę robiony, że nie mam pojęcia jak ktoś mógłby go polubić. Tylko Effy i ten typek z deską wydają się ok, reszta to jakieś lamusy nie wiem skąd wzięte.
Pierwszy sezon ma 9 odcinkow a drugi 10? Z 3 sezonu wyszedl tylko pierwszy jak na razie? Sa konkretne terminy wychodzenia nowych odcinkow? Co tydzien, dwa czy jak sie producentom spodoba?
Super ze ktos przypomnial o tym serialu - wprawdzie juz kiedys zaczalem ogladac, ale skonczylem chyba na poczatku 2 serii, a mile go wspominam - lekki, latwy i nawet smieszny. Cos w sam raz na ferie :)
Nowa odslona mniej mi sie podoba, ma fajny angielski klimat jednak brakuje jej czegos w porownaniu z 1 i 2 sezonem.
valfag ---> serial bedzie ukazywal regularnie co tydzien, 3 sezon ma 10 odcinkow, wyszly na razie dwa. W necie sa w piatki.
a nie wypuszczono jakiegos odcinka specjalnego po drugiej serii tak jak to mialo miejsce po pierwszej (byl krotki filmik, ze robia impreze w lesie)?
oo, odcinka specjalnego nie widziałem. Dzięki za info :-)
Podzielam Twoje zdanie, Bullzeye.
302
spoiler start
Właśnie oglądam. Pierwsze 10 minut to poziom jakiejś mega kupy, robia z koelsia tak cięzkostrawną postać że aż chce sie przewinąć film do przodu
spoiler stop
3x02
spoiler start
ostro pojechali z koksem...
mam wrażenie, że Cook ma być odpowiednikiem Chrisa. moim zdaniem scenarzyści trochę przeginają z tą postacią.
nie podoba mi się Effy-dziwka, wolałem ją w wersji cichej i przebiegłej.
z JJ'a zrobili za dużą ciotę, Sid był fajniejszy :D
odcinek uratowała Pandora.
bliźniaczki zupełnie niewidoczne.
przed twórcami trudne zadanie, bo trudno uniknąć porównań do genialnej serii 1 i dobrej serii 2.
gdybym nie oglądał serialu wcześniej, może by mi się bardziej spodobało. teraz nawet klimat jest nie ten.
odcinek 1 dawał mi jeszcze nadzieję, ale widzę że wszystko idzie w złym kierunku.
obejrzę e03 i od niego będzie zależało czy zrobię "zawieszenie broni" ze skins ;)
spoiler stop
Przecież ten wieprzek Cook to jest tak na siłę robiony, że nie mam pojęcia jak ktoś mógłby go polubić. Tylko Effy i ten typek z deską wydają się ok, reszta to jakieś lamusy nie wiem skąd wzięte.
hctkko-> tez mi sie wydaje, ze Cook to mial byc nowy Chris, ale przesadzili... Chris mowil 'j***bac to' a Cook 'zaj***bac' ;) a to duza roznica :P mam nadzieje, ze po wyczynach w drugim odcinku ogarnie sie chlopak troche albo bedzie po nim :) swoja droga brakuje takiej pozytywnej postaci jak Chris. JJ dziala mi na nerwy, ten drugi ktorego imienia nawet nie pamietam praktycznie sie nie odzywa. no kicha jak dla mnie ten nowy sezon poki co
3x02
spoiler start
Łagodnie mówiąc odcinek gówniany jak cholera. Co to ma w ogóle być?
Walki z szefem lokalnego gangu i w sumie do tego sie cały odcinek sprowadza.
Straszna kicha
Jak 3 będzie reprezentował ten sam poziom, to kończe z tym :P
spoiler stop
ktos sie orientuje kiedy trzeci odc wychodzi?
ok dzieki, przydatna stronka :)
s03e03 - ojj, zajebisty odcinek :)
spoiler start
mam nadzieję że Thomas się jeszcze pojawi, bo trochę rozkręcił to towarzystwo :D
spoiler stop
Hctkko ->
spoiler start
Wydaje mi się, że gdyby to nie była jakaś ważna postać to nie dedykowali by mu całego odcinka. :) Postać fajna, na początku trochę mnie denerwowała ale potem fajnie się rozkręciła (papryczki) aby pod koniec odcinka zniszczyć klimat tą deportacją do trzeciego świata :)
spoiler stop
Byłem sceptycznie nastawiony, ale jest pozytywnie po 03x03 :) Nawet jak nie ma Cassie.
spoiler start
1.Effy! :D
2.Mam nadzieję, że Thomas jeszcze będzię, bo wydaje się OK. Pandora zawsze mnie wkurzała, ale teraz nawet daje radę. Z nowej ekipy fajna jest jeszcze ta 'grzeczna' bliźniaczka.
3. Trochę wkurza mnie ten gangster, Cook i JJ, ale zobaczymy jak to będzię.
spoiler stop
Ja czekam na Polaka... :)
W końcu krążyły plotki że szukają jakiegoś do 3 serii :P
Odcinek OK, ale jeszcze raz trzeba obejrzeć na spokojnie :)
BTW. Filmowa Effy ma dziś urodziny (17). Pewnie niezła impreza się kroi ;)
3x04 trzyma wysoki poziom :)
Po słabym pierwszym epizodzie, z odcinka na odcinek poziom jest coraz wyższy.
Jest dobrze.
No, ten odcinek już trzyma jakiś poziom. Effy co dupa jest, orałbym ją jak sto rydwanów ziemię rzymską. : |
No no jakoś to leci do przodu. ale dalej razi w oczy małe przerysowanie niektórych postaci ..
IIIka rozkręca się powoli. Jedynka i dwójka tragiczna, trójka dobra, czwórka też. Piąty epizod zapowiada się ciekawie..
<-- [294]
bliźniaczki też niczego sobie :P
Loczek --> Też czekam na Polaka i tak się zastanawiam czy na pewno wystąpi, bo w końcu miał być Tomasz, no i jest tyle, że czarny z Konga. Może zmienili plany, bo stwierdzili że tak będzie bardziej interesująco?
miał być Tomasz, no i jest tyle, że czarny z Konga
też mnie to zaciekawiło.
Chyba naprawdę zmienili plany, bo Polak już był w 03x01. Wieczorek czy jakoś tak i nic więcej nie było o nim.
[294] Ładnie ujęto sedno sprawy :>
Co do bliźniaczek to tylko Emily ;)
3 sezon nawet nawet ;)
ale i tak brakuje mi postaci z 1 i 2
I akcentu Cassie ;]
czesc, moglibyscie mi podac jakas stronke z ktorej mozna by sciagnac skinsow, tylko poza http://peb.pl/seriale/458415-os-skins-season-3-2008-a.html chyba ze tylko ta stronke mamy do dyspozycji, z http://next-episode.net/skins/season-3 nie za bardzo wiem jak korzystac ;/ jesli byscie pomogli byloby milo ;]
dzieki, poszperalem troche i cos wyjuskalem ;d ta stronka jest b.dobra http://sceneddl.net/ na niej mozna znalesc odcinki 3 serii
http://www.exsite.pl/seriale/35202-skins_sezon_1_napisy_pl_pdtv_avi.html
tutaj tez sa odcinki, polecam :) a 3 seria powoli zaczyna mi sie podobac, ale i tak jest duzo gorsza od 1-2...
Hm..widzę, że 1 sezon cały czas jest najlepszy. 3 sezon mnie również rozczarowuje. Pierwszy odcinek był całkiem, całkiem. Później gorzej...Soundtrack wydaje mi się tylko lepszy, ale ten z pierwszych sezonów również był dobry :)
powiedziałbym że średni odcinek.
Średniawka, nie zły, nie dobry..
Odcinek średni, przyznaję. Nic się praktycznie nie działo, ale od biedy szło obejrzeć.
Jakiś serial w podobnych klimatach istnieje?
Jest 'Greek'
http://www.imdb.com/title/tt0976014/
Ale to nie są raczej takie ostre klimaty ;)
Odcinek średni, ale bardzo podobała mi się kwestia Effy jak pojechała Cook'owi :>
I said "Are you coming, Eff?
You soon will be."
I got it.
Freddie and JJ got it.
That termite over there got it.
But you're not going to get it. Got it?
jakis nudnawy ten odcinek. telenowela sie robi z tego
a mi się podobał ;) może dlatego że jakoś od razu polubiłem tą postać ;)
Szkoda, że odcinki craz maksymalniej opierają się na jednej-dwóch postaciach... Ujawnia się prawie całkowity brak pozostałych bohaterów.
Odcinek może nie najwyższych lotów, ale do przełknięcia.
Słabe to to.
Momentami aż chciało się przewijać. Nastepny odcinek o JJ, mam nadzieje że będzie lepiej
Arxel - Takie jest zamierzenie twórców, pierwszy sezon opisuje bohaterów, każdego po odcinku, drugi zagłebia się w ich psychike. Zapewne nie ogladałeś pierwszych dwóch.
Wybor- GREEK polecam, sam ogladam, miejscami troche babskie, bo opowiada o zyciu Casey i Rustiego - rodzenstwa na studiach, ale dzięki postaci Cappiego jest całkiem nieźle i jest się z czego pośmiać. standardowy komediowy.
$Respect$ - Obejrzałem poprzednie dwa sezony...
Chodzi mi o to, że w poprzednich dwóch seriach w konkretnych odcinkach pojawiała się i miała kwestie mówione, zdecydowanie większa ilość bohaterów... Więcej osób brało udział w działaniach, które opisywał epizod. Czasem niemal wszyscy. A teraz? Odcinek, w którym gada tylko Naomi, Emily, Cook... Szkoda, że od razu nie zrobili z tego jakiegoś monologu wewnętrznego Naomi...
czy wie ktoś może jak się nazywa ta pioseneczka?? albo możecie polecić coś podobnego?
http://www.youtube.com/watch?v=jQHQxdJx924
Odcinek nudny... Cook mnie tez wkurza. No poczekajmy na odcinek z JJ.
Arxel > Zwracam honor.
A jeśli o Cook-a wkurzający jest tylko dla ludzi, którzy chcą by Fredzio z Effy sobie pochulał, dla innych jest całkiem spoko, ja zaliczam sie do innych :P
Niezły z Ciebie psycholog, kolego. Najpierw gościowi wmawiasz, że nie oglądał poprzednich sezonów, a teraz mówisz mi, że nie lubię Cooka bo robi Effy. W dupie to mam kogo robi, jest irytujący, robiony na siłę + obleśny na maxa i w ogóle nieśmieszny.
Widzę, że nie tylko ja nie przepadam, lekko mówiąc, za Cookiem ;) W ogóle nie mam w tym sezonie żadnej ulubionej postaci, ale na Cooka i Pandorę to nie mogę patrzeć..
Cook wcale nie jest robiony na sile, jest kontrastem do Freediego i tego drugiego ciotowatego(nie wiem jak ma na imię)
obejrzałem 6 odcinek. boooooooring.
Cook ma dobre momenty, ale nie przepadam za nim ;) co innego Pandora, jej kwestie są genialne.
Pandora ogolnie jest niezła
Bullzeye_NEO > psychologiem nie jestem, ale jeśli Fred miał "związek" z Effy. A Cook rabił to co robi tylko do innej to jego postać napewno byłaby mniej irytująca dla Ciebie/Was
Człowieku drogi mój, troche wiedzy na ten temat mam i uwierz mi prawdobnie byś tak myślał, nie chce już z Tobą konwersować "wyjadaczu".
Bardzo przyjemna ścieżka dźwiękowa w tym odcinku. Ogromny plus dla tego epizodu za to.
W końcu działo się troszkę więcej niż poprzednio.
[336]
Masz trochę wiedzy na temat tego co bym myślał? :D
Ja jebię, daj już spokój.
Zgadzam się, muzyka z tego odcinka miażdży. Najbardziej przypadła mi to gustu piosenka podczas bójki w klubie (You Love Her Coz She's Dead - Superheroes).
Spodziewałem się kolejnego nudnego odcinka, ale był nawet ok. Jedynie początek mi się nie podobał, na szczęście wszystko dosyć szybko się rozkręciło.
Reguła jest następująca: jakość odcinka jest odwrotnie proporcjonalna do "ciekawości" postaci.
wolałbym gdyby ta jakość była wartością constans
Przyznam, że dwa ostatnie odcinki bardzo dobre. Co do muzyki to muszę się zgodzić. Jest w tym serialu masa świetnych piosenek. Nawet wykonawców, których czasami trudno znaleźć w Internecie.
Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio bardzo polubiłem Emily ;)
Zgadzam sie z Bullzeye_NEO co do postawy Cooka, jak dla mnie jest zbyt irytujący, oczywiście każdy ma swoje gusta i nie można go za to obrażać. Co do serialu nic nowego pewnie nie napisze - 2 poprzednie sezony opierały się tylko na komercji skierowanej do płytko-mózgowców(nikogo nie urażając) [wszystko szybko i łatwo tzw. kicz] zaś obecny wymaga od odbiorcy głębszego zapoznania się w postać. Który nam się podoba ? to tylko kwestia patrzenia na świat :pp
#emm# ---> niestety nie zgadzam się. myślę że jest raczej na odwrót. dwa pierwsze sezony przedstawiły w bardzo ciekawy sposób problemy młodych ludzi. owszem, humor był miejscami na "niskim poziomie", ale to jest do cholery serial skierowany do młodzieży, jak będę chciał analizować psychikę bohaterów to poczytam Dostojewskiego.
tak, bohaterowie z poprzednich sezonów byli jednolicowi, ale twierdzić że teraz jest inaczej? bzdura, sezon 3 sprowadza się do kwestii kto się z kim pieprzy, z kim ćpa, z kim się lubi a z kim nie. słabo to wypada na tle poprzednich serii.
2 poprzednie sezony opierały się tylko na komercji skierowanej do płytko-mózgowców (nikogo nie urażając)
skoro tak, to co cię zmusiło do ich oglądania? :D
no offence ;)
moze masz czesc racji - oki, jednak zwaz na to, że primo -> wiekszosc watkow jest tylko podkoloryzowana, secundo -> skoro serial jest skierowany do mlodziezy, ukazanie psychiki bohaterow musi byc na takim poziomie aby taki ja, lub Ty mogli zrozumiec "O co im chodzi?"
Jakby nie patrzec - plusem jest to, ze Ty jak i ja w jakis sposob doceniamy ten serial, mimo wlasnych pogladow co do jego przeslania ;]
ostatni odcinek zajeb!! ,i muza nawet fajna
o przyznam ze ciekawy ;) szczegolnie JJ z Emily ;d przynajmniej do niego szczescie tez sie usmiecha. Kolejny odcinek sie niezle prezentuje ;]
http://www.plikhost.pl/plik-75036289-skins-soundtrack-s03e1-7rar.html
Po prawej jest ‘Ściągnij plik’ (349 MB)
Korzystajcie póki działa :) Prawie wszystkie piosenki z dotychczasowych odcinków 3 sezonu :)
Niestety sezon III słabiutki straszliwie.
Gdyby nie Effy wogóle bym pewnie nie oglądał. Dobór lasek [zgroza, Panda - come on!, bliźniaczki też przeciętne, blondynka bezpłciowa], kolesi [jeden emowaty, drugi nudny jak flaki z olejem, trzeci tak irytujący, że aż ręka sama zbliża się do SYSTEM SHUTDOWN]. Nawet soundtrack słabszy w porównaniu do S01/02. Lipa panie, lipa...
an napisów do 08 nie ma ?
Tu są napisy:
http://subscene.com/english/Skins-Third-Season/subtitle-211952.aspx
Przyznam, że odcinek tragiczny. Chyba najgorszy we wszystkich 3 sezonach. Nie mogłem doczekać się końca. Pierwszy raz tak miałem ;)
jaka psychodela w tym odcinku :D mimo wszystko żal.pl ;)
To ja wkoncu wczoraj zapuscilem sobie Eden Lake w HD i gra tam Cook :D Tez gra ostro popie*&&ego
No i serial z bardzo zabawnego poczatku przerodzil sie w iscie nudny tasiemcowy dramat. W sumie nie ogladalem drugiego sezonu, bo juz koncowka pierwszego mnie zmeczyla, ale poczatek trzeciej serii nastroil mnie pozytywnie. Niestety im dalej tym slabiej jak dotad...
Gdyby nie Effy i Cook to by byla megaporazka...
Jestem ciekaw czy gdziekolwiek ludzie maja takie chore fazy . dla mnie ci ludzie maja napie*%^%^ne w glowie i to rowno
a aktor co gra cooka to wszedzie gra psychola, tak smao w eden lake
Slasher, maja, maja, mieszkalem z dwiema angielkami. Wprawdzie jedna byla zagorzala przeciwniczka dragow, ale wypic lubila sporo, poza tym co piatek-sobota wylacznie impreza a w zasadzie co tydzien, max. dwa w jej wyrze ladowal nowy typ. Dziewczyny w wieku tych ze Skins, jedna 17 druga 19 lat :D Generalnie rzecz biorac serial jest bardzo bliski prawdy jesli idzie o angielska mlodziez. Moze postaci sa przerysowane, a takie rzeczy jak rebelia wywolana przez Cooka to juz przegiecie, ale generalnie nie odbiega szczegolnie od tego co sie dzieje. No, moze bohaterow jest za malo i te wariacje kazdy-z-kazdym sa juz nieco meczace, ale w wiekszym gronie ma to realna szanse bytu :)
warto obejrzeć
3x08
Jeden z lepszych odcinkow trzeciego sezonu, chociaz caly 3 sezon jest genialny i chyba musze przyznac, ze trafil w moje gusta najlepiej ze wszystkich.
Bieda jak nie wiem, te postacie są całkowicie odrealnione. Nie ma możliwości by w jednej klasie spotkało się 8 całkowicie pojebanych i chorych psychicznie osób.
Obejrzałem w jakieś trzy tygodnie wszystkie odcinki jakie do tej pory się ukazały. Najlepszy był zdecydowanie 1-wszy sezon - raczej nie było jakiegoś naprawdę słabego, nudnego odcinka jak w sezonie drugim, gdzie co najwyżej 3 były fajne (bodajże ep 4,5 i 6). A trzeci tak średnio mi się podoba - osobiście wolałem starą "ekipę". W kilku odcinkach tylko czekałem na koniec - np. ep z Freddim.
Co do tak nielubianego tutaj przez większość Cook'a, to może i jest trochę "przesadzony", ale mnie się on podoba - gdyby nie on to byłoby straasznie nudno. Cały czas jakieś płacze, rozterki itp.
bedzie 10ty odcinek? czy 9ty jest ostatni? moze i lepiej jakby to byl koniec trzeciego sezony, bo straszna nuda wieje
ooo czyli sezon dosc krotki ;]
No chyba tak, u mnie w liceum woleliśmy spokojnie pić po kiblach zamiast organizować szkolną rewoltę i rozpierdalać budynek. : - )
Zakończenie takie sobie. Spodziewałem się czegoś lepszego, chociaż patrząc na cały trzeci sezon można było się spodziewać tego, co zobaczyliśmy.
jaki sezon, takie zakończenie, czyli: kilka fajnych momentów, ale całościowo do dupy.
łeeeee ? koniec WTF ?
nawet sie nie rozkręciło
Przynam, że jestem bardzo niemile zaskoczona zakonczeniem 3 sezonu. Co to ma w ogole byc? Nic nie zostalo ostatecznie rozstrzygnięte.
zakończenie nawet fajne, mozna sie bylo tego spodziewac. Ten odcinek tak na prawde pokazał głównych bohaterów sezonu
btw bedzie 4 sezon?? a jesli tak to z tą ekipą czy nową?
Sezon 4 będzie na pewno. Co do ekipy to też nie wiem. Trochę mnie zmartwiło, że przedstawili aktorów po nazwisku na koniec. Tak się skończył 2 sezon z tego, co pamiętam i wiemy jak się to skończyło.
Mimo, że sezon 3 był trochę słabszy to i tak polubiłem całą ekipę. Szczególnie Emily.
Z tego co pamiętam to mówili kiedyś, że będą zmieniać ekipę co 2 sezony bo tyle tam trwa nauka w tej placówce oświatowej do której chodzą :)
Czwarty sezon? Po pierwszym odcinku trzeciego podziękuję. Totalne gówno, dno i porażka. Pojechali sobie mocno w stronę American Pie, nie zauważyłem żadnych znaczących różnic (poza akcentem). :/
Pierwszy i drugi sezon miały pewien specyficzny klimat, w pewnym momencie akcja zaczęła mi przypominać "Radio Armageddon" Żulczyka (polecam, a fanów książki przepraszam ;)), teraz zrobili z tego kupę. Jedyne, co mi się podoba, to Effy i bliźniaczki (rżnąłbym wszystkie na raz ;)).
Wie ktoś coś o 4 sezonie?
Trochę odkopię, bo ostatnio obejrzałem sobie wszystkie odcinki.
Świetny serial, tak najkrócej mogę wyrazić swoje zdanie. Najbardziej podobały mi się sezony 1 i 3, ze wskazaniem na 1. Drugi moim zdaniem trochę zassał, ale mimo to fajnie, chociaż raczej nie będąc wesołym się to oglądało.
Trzeci sezon też ciekawy, na początku krytycznie podchodziłem do zmiany obsady, ale mimo to polubiłem nowych bohaterów... a w szczególności Emily. :D Po prostu cud, miód, maliny.
A nowy, 4. sezon, przynajmniej na YT z polskimi napisami w styczniu. Jest na co czekać, bo 3. seria nie skończyła się dość jasno, więc pewnie będzie co oglądać w nadchodzącym sezonie. :)
Kochani forumowicze oto dla was uroczy trailer i polska strona serialu
http://www.youtube.com/watch?v=_7tfRlZhPDk&feature=player_embedded#
skinspoland.com
Będzie zajebiście!!
22 dni do premiery :P
Kręcą już 5 sezon i pierwszy wersji amerykańskiej
Obejrzałem właśnie pierwszy sezon i jestem mocno, ale to mocno zaskoczony. Drugie zdanie w tytule wątku zupełnie nie pasuje to tego co ma do zaoferowania "skins". Rewelacja, od początku do końca. Nie było nawet jednego odcinka, który by mi się nie podobał. Dziwna rzecz, bo z reguły seriale o nastolatkach są takimi odcinkowymi wersjami teen movies, czyli humor w stylu "haha, pierdnął". Na takie filmy też jest czas, i sam pierwszy "American Pie" uważam za wybitne osiągnięcie w swoim gatunku:)
"skins" to jest zupełnie coś innego. Ja bym go sklasyfikował jako komediodramat. W jednej chwili bawi do łez, by zaraz potem wzruszyć. Czasem czyni jedno i drugie w tej samej scenie. Myślę, że na niektóre z nich ludzie mogą reagować skrajnie różnie, tak jak jest (uwaga, nieśmiertelny, wzorowy przykład, gdy rozmawiamy o komediodramatach) z "Dniem świra".
Pomimo tego, że serial opowiada o paczce znajomych siedemnastolatków, to trafi także do 2 razy starszych widzów. Postaci są rewelacyjnie wykreowane, i tak samo zagrane, głównie przez debiutantów. W dziewięciu odcinkach opowiedzieć historię tylu osób, dogłębnie (jak na serial) analizując ich osobowości, jest nie lada wyczynem. Prawie żadna z nich nie była mi obojętna. Trudno byłoby też podzielić ich na tych złych i dobrych, bo każdy miał swoje wady i zalety. Jedno co ich łączy, to miejscami irytujące zachowanie, aż chciałoby się wejść do monitora i wygarnąć każdemu z osobna "co ty, k..., wyprawiasz?". Ale czy to nie dodało realizmu całej historii? Jak mielibyśmy możliwość przyjrzeć się z zewnątrz swoim życiowym decyzjom, poczynając od wyboru chipsów, a na pracy kończąc, to też zauważylibyśmy, że niektóre z nich były wręcz irracjonalne. Jeszcze jak byśmy dostali full opcje, w której widzielibyśmy, oprócz siebie, poczynania naszych znajomych, to najpewniej sami sobie zdiagnozowalibyśmy jakąś chorobę psychiczną;)
Nie można, oj nie, zapomnieć, że "skins" to także komedia. Komedia taka jaką lubię, czyli bez sztucznych ograniczeń w stylu "chcemy, żeby obejrzało to więcej ludzi, więc nie będziemy przeklinać, pokazywać gołej dupy i ćpać na potęgę". Dialogi wyglądają tak jakby je pisał sam Kevin Smith, a pomysły na coraz to nowsze przygody grupy nastolatków zaskakują bardziej, niż zima drogowców.
Biorę się za drugi sezon.
I po drugim sezonie;) Moim zdaniem trochę przesadzili z dramatyzmem kosztem komedii. W pierwszej serii jakoś to było lepiej wyrównane, ale i tak dobrze mi się oglądało. Ostatni odcinek, tak krytykowany, mi się bardzo podobał. Miał naprawdę wiele popapranych akcji;) Samo zakończenie mogli jednak odrobinę zmienić. Właściwie to serial mógłby się skończyć identycznie jak pierwszy sezon (scena na ławce), a tak to cóż... nie przepadam za otwartymi zakończeniami.
Zostały mi jeszcze do obejrzenia wszystkie unseeny i odcinek specjalny, który wcześniej przegapiłem - czyli niewiele. Szkoda, bo zżyłem się z tą ekipą tak jak z "Przyjaciółmi". Podobnie jak w przypadku tamtego serialu, nie oglądałem "Joey'a", tak teraz oleję kolejne sezony "skinsów" z nowymi ludźmi. Moją ulubioną bohaterką była Cassie. Inna niż cała reszta, anorektyczna, nadwrażliwa - jak można jej nie lubić?;) Najmniej z całej ekipy przypadła mi do gustu Jal. Była zbyt zwyczajna, przez co nudna.
Pierwszy sezon był rewelacyjny, drugi już "tylko" bardzo dobry. Że też odkładałem go na później przez 2 lata, oglądając żałosnego Prisona, czy inne badziewia.
A "Wild World" to bardziej mi się podoba w wykonaniu Sida, niż Cata Stevensa.
Macie może namiary na wszystkie dodatkowe odcinki (skins unseen itp) pierwszego i drugiego sezonu z napisami angielskimi, lub polskimi? Ewentualnie na same napisy.
Ja ma tylko jedno pytanie... czy dzieciaki w UK naprawde takie są? chociaż w 50% :)
Obejrzałem pierwsze dwie serie, do trzeciej za bardzo nie chcę się zabierac, ponieważ ponoc są nowi bohaterowie a ja nie chcę sobie psuc smaku po pierwszych dwóch sezonach. Jak dla mnie ten serial był zajebisty. Tytuł tego wątku za bardzo nie pasuje do samego serialu, bo choc racja pierwsze 2 odcinki mogą dac wrażenie brytyjskiej wersji American Pie w odcinkach lecz to jest coś zdecydowanie więcej. Każda postac ma swoje problemy, wzloty i upadki, pierwsze miłości itp. Sam serial jest niezwykły ze względu na rodzaj pokazania historii oraz scenariusza. Do tej pory uważałem iż najlepszy serial jaki oglądałem to "Rodzina Soprano" ale historia tych ludzi mnie tak cholernie wciągnęła iż uważam, że to najlepszy serial jaki oglądałem, choc moim zdaniem nie dla każdego.
spoiler start
No i te zajebiste zakończenia obu serii. To był pierwszy serial po którym byłem autentycznie przygnębiony i smutny ze względu jak się potoczył
spoiler stop
Mam nadzieję iż w czwartej serii powrócą starzy bohaterowie
Obejrzałem w końcu i trzeci sezon. Połowę odcinków zajęło mi przyzwyczajenie się do nowych bohaterów, potem już nie było tak źle. Sezon nie jest jakiś tragiczny, ale i tak powinien zmienić nazwę, bo nie czuć już tego skinsowego klimatu, a zamiast tego coraz więcej ma wspólnego z tytułem tego wątku.
O ile można było jakoś kibicować niektórym bohaterom z pierwszej generacji, tak teraz mało mnie obchodziło co się stanie z tymi nowymi. Połowa z nich to są marne podróbki starych bohaterów. Scenarzyści poszli na łatwiznę. Sympatycznego, akceptowanego przez otoczenie geja, zastąpiono niepewnymi swojej orientacji lesbijkami, które muszą się borykać z problemem inności. Nadwrażliwą, inteligentną anorektyczkę zastąpił JJ. Ale tutaj to już trudno się czepiać, bo Cassie (o niej mógłbym napisać długi esej;)) była bardzo charakterystyczną postacią, nie do zastąpienia. Z końcową oceną bohaterów wstrzymam się jeszcze do zakończenia ich historii, ale porównując trzeci sezon tylko do pierwszego, to i tak trzeci wypada fatalnie. Siłą serialu była wielowymiarowość postaci, a nie prosty podział na frajerów i sportowców jak jest zazwyczaj w amerykańskich produkcjach. Tak na przykład - Sid słabo się uczył, ćpał i pił, a mimo to nie mógł zaliczyć. JJ zaś wygłaszający przemowę o szkodliwości piwa był żałosny. Freddie jest jakiś emo, Effy dziwką, a zła bliźniaczka jest... zła. A najgorsze jest to, że bliźniaczki wyglądają jakby dopiero skończyły podstawówkę. W pierwszej serii wszyscy wyglądali jakoś bardziej dojrzale, mimo tego samego wieku No, ale może jeszcze się coś z nimi będzie działo, więc w tym momencie przestaję wyrokować.
Co do scenariusza. Prosty jak konstrukcja cepa, rozbity na 2 wątki: o lesbijkach i o trójkącie Effy, Freddie, Cook. Fabuła była bardzo słaba, ale jeszcze gorsze były scenki takie jak dyrektor pierdzący przez megafon. Sam się sobie dziwie, że w tamtym momencie nie przestałem oglądać.
Dzisiaj pojawił się pierwszy odcinek, czwartej serii. Może będzie lepiej.
Nowy, wczorajszy odcinek już ktoś widział?
To co zwykle -
spoiler start
żygi, ruchanie, umieranie, żyganie, ruchanie, płacze.
spoiler stop
Golem -->
spoiler start
Albo mi się zdaje, albo ja żadnego rzygania nie widziałem...
spoiler stop
Ogólnie mi się odcinek podobał.
Czy w trzecim lub czwartym sezonie pojawia się ktoś z pierwszej generacji bohaterów?(nawet na chwilę)
Jest Effy i jej rodzice. Nowi skinsi wspominają o Tonym i Anwarze, a jeden z nich znajduje rzeczy Sida w jego starej szafce w szkole. To tyle w trzecim, czwarty sezon dopiero się zaczął.
Mam nadzieję, że Thomas w następnym odcinku wpadnie pod autobus. Większy od tego z pierwszego sezonu. O ile w pierwszym odcinku, gdy się pojawił, był naiwnym przygłupim imigrantem, co było jeszcze znośne. To od tej jego metamorfozy w wiecznie zbitego psa, ucieleśnienie wszelkich cnót i ostatniego sprawiedliwego niedobrze się robi.
Odcinek wyglądał jak skrzyżowanie "Jeziora marzeń" z "Siódmym niebem". Plusem są bliźniaczki, które w końcu wyglądają jak licealistki, a nie jak gówniary z podstawówki.
Dobry odcinek o Katie, a wcześniej nie przepadałem za tą postacią. Ładnie się wszystko
spoiler start
spieprzyło.
spoiler stop
4 seria jak na razie bardzo w porządku. ;)
Po ostatnim odcinku zacząłem lubić Katie, wcześniej jakoś do mnie nie przemawiała. Za to Emily straciła w moich oczach, trochę się pozmieniało.
Następny odcinek ma być chyba o Freddiem, ciekawe co nowego zobaczymy.
Ciekawi mnie też - będzie 5. sezon?
od wczoraj zacząłem oglądać i już jestem po kilku odcinkach 2 serii :)) i mam pytanie czy w
3 serii aktorzy sie zmieniają??
czas odświeżyć trochę wątek :p oglądaliście ostatni odcinek?
spoiler start
jak myślicie co z freddim, powiem szczerze, że zaskoczyła mnie ta scena.
spoiler stop
Poświecę się - przetestuję!
...mam tylko nadzieję, że okaże się lepszym serialem od amerykańskiego Greeka...
karidek-> co do greeka to powiem Ci tak:
Po obejrzeniu wszystkich dostępnych odcinków skins'ów zacząłem szukać czegoś podobnego i padło właśnie na greek'a, po obejrzeniu kilku odcinków specjalnie mnie nie zaciekawił i nie oglądałem dalej, natomiast po pierwszym odcinku skins już wiedziałem, że jest to świetny serial. :)
4x7 O kurcze! Ten nowy, niepozorny z początku, bohater, mocno mnie zaskoczył, szczególnie w końcówce. Aż szkoda, że wprowadzili go dopiero w przedostatnim odcinku.
spoiler start
A jak skubaniec wyczuł moment. Freddie akurat miał wyjeżdżać. Wszyscy teraz będą myśleli, że gdzieś pojechał, a on tymczasem będzie gnił gdzieś w piwnicy psychicznego psychoterapeuty.
spoiler stop
promilus1 -->
spoiler start
Jeśli w ogóle żyje. W drugiej generacji chyba jeszcze nie było śmierci głównego bohatera, więc może i tak być.
A swoją drogą, Kaya ma strasznie krzywe dolne ząbki.
spoiler stop
Madril ->
spoiler start
ale i tak jest fajna :P
spoiler stop
promilus1 ->
spoiler start
według mnie nie bedzie nigdzie gnić, bo przypuszczam, ze nie zyje :/
i ciekawi mnie jedno czemu on poszedł na góre a nie na dół ?
spoiler stop
Azerko ->
spoiler start
Bo na górze było wyjście z domu, a ten pokój w którym siedzieli był chyba na poziomie piwnicznym. Nawet jeśli nie żyje to trochę tam poleży bo w zwiastunie nast. odcinka trochę go szukali.
spoiler start
szkoda że skończyło się w takim momencie. ogólnie finał sezonu podobał mi się :)
myślę że bez żadnych wątpliwości można uznać freddyego za trupa, ciekawe jak potoczyła się akcja cooka. obstawiam że zabił gościa z zemsty, poszedł do więzienia :P
spoiler stop
spoiler start
uuu a ja spodziewałem się czegoś ciekawszego :(, tak wiele rzeczy nie zostało wyjaśnionych
spoiler stop
Niech to szlak. Znowu otwarte zakończenie. Robią sobie z tego znak rozpoznawczy, szósty sezon też pewnie się tak zakończy. Lepiej by było, gdyby
spoiler start
pokazali jak Cook gołymi pięściami zabija doktorka. Już była fajna muzyczka budująca klimat, niezły monolog Cooka i... musieli dojebać napisy
spoiler stop
Odcinek o Katie był najlepszy z całej serii. Najgorszy ten o Thomasie.
w poprzedniej serii odcinek o Thomasie był jednym z lepszych, teraz trudno mi wybrać swojego faworyta :)
Wiem, że "it's soooo 2007", ale właśnie obrobiłem cały pierwszy sezon i jedyne, co mogę napisać, to
łał ;)
Owszem, prawda jest taka, że tylko dwa pierwsze i dwa ostatnie odcinki były dobre, reszta była raczej średnia i oglądałem raczej na siłę, ale jest to drugi raz (po FLCL - anime, ale można zaliczyć) gdy zżyłem się tak z bohaterami.
Dobry montaż, bardzo dobry humor, ciekawe teksty, świetni bohaterowie. A seriali na dłuższą metę nie zdaża mi się oglądać wielu.
Aż głupio, że od drugiej serii są nowe postacie, choć zawsze jest świadomość, że dzieje się to obok paczki z pierwszej generacji (głównie za sprawą postaci Effy).
Generalnie jestem wniebowzięty, dawno tak nie przeżywałem żadnego filmu/serialu/gry.
no i po drugiej serii, pozostaje tylko żal i łzy ;)
Ale srsly - nie oglądam wiele seriali, ba, Skins to jedyny serial, którego pofatygowałem się pooglądać przed monitorem, a nie przed telewizorem, w TVP czy innym TVNie. W sumie już nie pamiętam, co mnie zachęciło do jego oglądania, ale prawdopodobnie tematyka dragów i dzikiego seksu.
Po seansie pierwszego odcinka doznałem mentalnego orgazmu - z serialu aż wylewała się zajebistość, jedna szalona akcja przeganiała drugą, wszystkie postacie były NIESAMOWITE i już po tym jednym odcinku niesamowicie się z nimi zżyłem. Szczerze, czułem się jakbym wyszedł z kina po seansie jakiegoś niewyobrażalnie dobrego filmu - a to był tylko jeden odcinek serialu dla nastolatków.
Niestety, potem było już tylko gorzej - nastawiłem się na przeprzyjemną komedyjkę, a pierwsza generacja skończyła się... No cóż, sami wiecie :)
Z jednej strony to dobrze - wzbudziło to we mnie sporo emocji, pozwoliło przemyśleć niektóre sprawy, ale "for fuck's sake", to miał być lekki, wiosenny serialik :(
Anyway - jestem po prostu wniebowzięty, uważam, że pierwsza generacja Skins, pomimo wielu swoich wad, była serialem niesamowitym, który na stałe wpisał się w kanony kinematografii. Wiem, że to głupie, ale śmiało mogę ją porównać do anime FLCL, które oglądając za dzieciaka popłakałem się.
Cieszę się, że nie jestem jedyny w swojej "Skinsomanii", o czym świadczy wielka ilość internetowych społeczności fanów serialu, pewnie szybciej uda mi się zapomnieć, jak w niektórych momentach sprofanowano ten serial i będę pamiętał tylko same zalety.
A potem jedziem z trzecią serią, choć obawiam się, że nie będzie to już to samo. Przynajmniej nastawię się na to jako na dramat, a nie komedyję.
Znamy już bohaterów piątej serii skins.
http://www.e4.com/skins/series5/profiles/index.html
Dla mnie na plus Franky, Rich, Matty i Mini (będzie trochę z Gossip Girl coś czuję). Nick to taki trochę Cook chyba będzie. Reszta to niestety totalna padaka, wszystko w stylu "gdzieś to już było". Aczkolwiek Cook też mi się na początku nie podobał, potem było już coraz lepiej, na niekorzyść Freddiego.
skins us to jakis glupi zart, obsada porazkowata i sceny zgapione ze skins uk , porazxka mtv , jak wszystko co robicie
http://www.youtube.com/watch?v=ejiG4peonZM&feature=player_embedded
Trailer fajny, opening też daje rade, tylko muzycznie brakuje tego charakterystycznego motywu z 1 i 2 generacji.
o serialu dowiedzialem sie dzieki temu wątkowi a szczegolnie zainteresował mnie dopisek "ap w odcinkach".
autor mi wyswiadczyl tym wielka przysluge bo obejrzalem wzystkie 4 sezonu błyskawicznie i mialem radochy co nie miara ;)
Jesli chodzi o sam film: 1 odcinek 1 sezonu to bóstwo! mozna ogladac w nieskonczonosc.. Ogolnie caly 1 sezon jest genialny... 2 juz gorszy. Bardzo niepodobało mi sie zrobienie z Tonego tego nazwijmy to ułoma.. On był twarzą pierszego sezonu, drugi z nim po wypadku juz byl wg. mnie duzo gorszy... Potem zaczeło odwalac drugiemu mojemu ulubionemu bohaterowi czyli Cassie. W zasadzie poza Jalander uwielbiałem kazdego. Jesli chodzi o 3 i 4 sezon to porażka... Jedynie Effy ratowała te sezony z niewielka pomocą Cooka.. Pozniej jak zaczeło odwalać siostrze Tonego to naprawde wrecz zmuszałem sie by ogladac dalej przygody JJ'a Frediego, Naomi i blizniaczek... Miałem nadzieje ze co jakis czas pojawi sie Tony, Maxxie, Anwar czy Sid ale niestety zawiodłem sie :(
W 1 i 2 sezonie, poza swietnymi dialogami i sytuacjami uwielbiałem wlasnie tych ludzi. Ba, ja ich kochałem!! Niestety reszta filmu to fatalnie zrobione postacie. Sytuacji ciekawych i zabawnych było sporo lecz bez tamtych ludzi to wszystko było takie puste... Gdy były odcinki dotyczące JJ'a czy Naomi a Eff nie pokazywano w ogóle to nudzilem sie okrutnie....
Ogolnie serial bardzo polecam, jednak z tego co gdzies slyszalem 5 sezon ma opierac sie na tych ostatnich ludziach... Nie wiem czy bedzie mnie interesowało jak sie układa zwiazek Emily i Naomi oraz Pandy z Thomasem..
[edit]
jeszcze zrobie takie małe porównanie bohaterów:
Tony>Cook zdecydowanie Tony. Tez podrywacz ale ma klase
Cassie>Panda tez głupiutka blondyneczka, jednak Cassie była słodziutka a Pandora tylko irytuje
Sid>JJ JJ to jakas porażka.. Sid przynajmniej walczył o Casandre i miał zawsze cos do powiedzenia, raz tak przylał Tonemu ze tamten sie podnosic musiał ;) JJ irytuje nie tylko charakterem ale i wygladem
Michelle>Katy Ładniejsza i jakby troche mniej puszczalska ;)
Anwar>Freddie Anwar jest zabawniejszy duzo bardziej wzbudza sympatie... Freddie z tymi fochami był męczacy... Jakos problemy Anwara bardziej "przezywalem" niz Fredsa...
Reszte nie za bardzo mam jak porownac, ale warto jeszcze wspomniec o Chrisie ktory trykał nauczycielke i niestety na koncu umiera... To znacznie tez zepsuło frajde ogladania...
5 sezon będzie z kolejną, trzecią generacją. Druga i pierwsza generacja spotka się w pełnometrażowym filmie, którego premiera jeszcze w tym roku. Poza tym mtv pokarze swój remake "Skins".
ależ ta amerykańska wersja to padaka, nie wytrzymałem nawet do sceny na imprezie. Oddawanie praw do tego serialu MTV to był błąd, wszystko tam jest zrealizowane ŹLE
Za ten tytul watku powinien byc ban :)
Ten serial ma sie tak do American Pie, jak taki Sopranos do wenezuelskiej telenoweli - sklada sie z odcinkow, to wszystko.
A odnosnie samego serialu, dawno nie widzialem czegos tak dobrego, w sensie "dramy", ktorej zasadniczo nie lubie, ale taki 8 odcinek pierwszej serii to kawalek dobrego kina. Bardzo przejmujacego i mocno motywujacego.
Aaaaa, i dzieki za spoilery...
W jakims innym watku wypowiadalem sie n/t brytyjskich seriali, kolejny potwierdzajacy moja teorie.
ależ ta amerykańska wersja to padaka, nie wytrzymałem nawet do sceny na imprezie. Oddawanie praw do tego serialu MTV to był błąd, wszystko tam jest zrealizowane ŹLE
dziwnym nie jest
Nowy sezon juz sie zaczal, na razie bez specjalnego entuzjazmu niestety, ale drugi tez mi srednio podszedl na poczatku.
Zapowiada się całkiem nieźle.
Tylko czemu Liv wygląda tak samo jak Jal :)
Trudno cokolwiek stwierdzić po pierwszym odcinku. Cała żeńska ekipa mi nie podeszła. Widać potencjał jedynie w tej dwójce frajerów.
buahahahah dobry odcinek, zabiła mnie piosenka Napalm Death - You Suffer :)
http://www.youtube.com/watch?v=dws87NR6DpM
ogladajac drugi odcinek myslalem, ze sie ze smiechu posram - i nie, nie dlatego, ze byl zabawny :D
NIGDY NIE IDE NA KOMPROMISY, JESTEM METALEM EEEEEEUUUUUUGH
ehh te brudasy, a potem sie dziwia, ze ich wszyscy tepia =]
Bullzeye_NEO
Zasugerowałeś się serialem i od razu wszystkich do jednego worka wkładasz?
Soundtrack w drugim odcinku jest mega :D
spoiler start
Nie kojarze tylko tego black/death metalu co był i tego co słuchał na słuchawkach i ogłuchł (kojarzy ktoś?)
Ogólnie z tego co usłyszałem to kojarzę
Kyuss - Thumb na początku, aż się zdziwiłem :D
Slayer - ? (na imprezie)
Drowning Pool - Bodies (jako budzik)
Slipknot - (nie mogę sobie przypomnieć bo był bardzo krótki kawałek, same intro i bardzo cichy (moment co dziewczyna zakładała w sklepie muzycznym na uszy, a oni powiedzieli "to ci się na pewno spodoba")
Napalm Death - ? (koncert)
Rage Against the Machine - Killing the Name
Na zakończenie Iron Maiden - Fear of the Dark
spoiler stop
Nie kojarze tylko tego black/death metalu co był i tego co słuchał na słuchawkach i ogłuchł (kojarzy ktoś?)
ojapierdole
bez kitu, nie wiedzialem, ze istnieja ludzie, ktorzy coveru beastie boys - sabotage nie poznaja :D
Zasugerowałeś się serialem i od razu wszystkich do jednego worka wkładasz?
przez wszystkie szczeble mojej edukacji z takimi ciotami sie spotykalem =]
Jakie Beastie Boys, jakie Sabotage?
spoiler start
Chodzi mi o tę płytę winylową co kupił w sklepie muzycznym i którą potem odsłuchiwał na gramofonie na słuchawkach przez, którą ogłuchł - drugi odcinek.
spoiler stop
to Belphegor chyba, coś z płyty Infernal Live Orgazm, nie mam jej przy sobie więc nie sprawdze dokładnie która piosenka.
Jakie Beastie Boys, jakie Sabotage?
"Nie kojarze tylko tego black/death metalu co był i tego co słuchał na słuchawkach i ogłuchł (kojarzy ktoś?)"
To nie było to...
Orientuje sie ktos co to za kawałek około 2,5 minuty nowego odcinka, kiedy ta panna wychodzi z samochodu?
nvm, znalazlem :) http://www.youtube.com/watch?v=nSRKjc8bAsQ
Nie wiem czy tylko ja mam wrażenie, że najnowszy sezon Skinsów UK stoi bliżej Na Wspólnej niż cokolwiek innego. Tragedia. Ciekawa postać Richa i Alo, reszta to jakaś pomyłka. Ciągłe kadrowanie na styl: 'gadające głowy', postacie puste, fabuły absolutnie brak, to wszystko jest bez rozmachu i zalatuje mocno amatorską produkcją. Wszystko bez wyrazu. Obejrzałem 7 odcinek i nic się nie rozkręciło, jest tragicznie. Niestety mógłbym wytykać w nieskończoność, ale zaraz padnie mi bateria w laptopie, a nie mam ładowarki. Po prostu chciałbym powiedzieć, że to nie jest serial, który uwielbiałem. TO jest absurd pełen drętwej gry aktorskiej, bezsensownych zachowań. Dzieło człowieka, który chyba nie bardzo umie pokazać o co mu chodzi.
Dorzucając swoje 3 grosze.
5x07
spoiler start
W tym odcinku na pewno osiągnęli jedno. Dawno nie widziałem tak dennych ujęć i gry aktorskiej. Mama i Ojciec Grace zagrali jak totalnie drewno...
Mam tylko nadzieje że ostatni odcinek będzie całkiem ciekawy. Liczę na jakąś dobrą akcje ze strony Alo i Nicka :)
spoiler stop
Hmm, jestem se03s02 i do tej pory strasznie mnie wkurwia brak konsekwencji ćpania i imprez. Topią samochody, rozpierdala*ą domy, ćpają na potęgę i .. nic.
Edit:
Nie spodziewałem się że serial taką popularnością się cieszy na GOL'u.
Co jak co, ale serial wciąga, pora na se03e02.
S05E07
spoiler start
Zgadzam się, nie tylko to jak grali ale to jak wykreowane to były postacie: ojciec, który daje córce jakieś chore warunki, na dodatek jest pedagogiem i dyrektorem - zapewne nie pierwszy dzień pracuje w szkole, więc skąd takie nierozsądne zachowanie względem własnej cór? Na dodatek na końcu ją okłamał. To już ł absurd po którym aż głośno powiedziałem: 'ja pierdolę, co tu się dzieje?'
Matka? Szekspir wcielony, chodzi i pieprzy jakieś wyniosłe teksty. Ma rysy zawodowego mordercy, a nie potrafi postawić się takiemu zakompleksionemu palancikowi jakim jest jej mąż. No i kim ona do cholery jest z zawodu, że mieszkają w pałacu? Bo nie sądzę, że pensja dyrektorska ojc\ jest tak wysoka.
No i córka, która od początku mnie irytowała.
spoiler stop
Uwaga, moje opinie na temat postaci, nie w spojlerze, ale drobne spojlery mogą być:
Frankie - Miałem nadzieję, że będzie to ciekawa postać, bo i ciekawie sie zapowiadała - ogromna pomyłka. Bezsensowne zachowania. Przystawia się do niej koleś, a ta nagle ucieka, siada na schodach i milczy - ja wiem, że coś ją gryzie, ale ewidentnie nieudolnie dziewczyna to gra.
Alo - To z kolei bardzo fajna postać, taka bardzo autentyczna i skinsowa. Tylko kolejny kretynizm: dlaczego ktoś wciska go w takie beznadziejne ciuchy? Ogólnie duży plus.
Rich - Też bardzo fajna postać, bardzo fajnie podany na początku razem z Alo. Znałem kilku metalowców i muszę przyznać, że postać ukazana bardzo naturalnie. Też uważam, że postać bardzo skinsowa.
Mini - Bezsensowna postać, która bezsensownie się zachowuje. Jak rozumiem to miało być chyba coś na kształt Effie - niesprecyzowane, czy to postać dobra, czy zła? Tylko dziewczynie zabrakło klasy, na dodatek ciągle zagryza dolną wargę. Bezsens, bezsens, bezsens - do tego dramat postaci dopięty na siłę.
Liv - Jak dla mnie to jest wizualna Jal w stylu rnb. Nieciekawa postać, bez wyrazu.
Grace - Było wyżej, chyba ktoś ją mocno zmusza, żeby grała w tym serialu.
Nick - Postać chyba robiona na kształt Tonego, szkoda tylko że zabrakło im rozmachu i ogólnie osoby odpowiedzialne za tą postać wywaliły się już na starcie. Gość ma wyraz twarzy jakiegoś psychopaty. W jego solowym odcinku ktoś chyba chciał pokazać jaki jest głęboki, nic ciekawego im z tego nie wyszło. Z płytkiej postaci nic głębokiego się nie wyciągnie w końcu.
Matty - Moja ulubiona postać - chłop chyba nieźle wali w nocha. Ciągle gały jak 'pięćzłoty', bohater jednej twarzy. Ja rozumiem, że wysłali go na leczenie, bo był psycholem, ale że chłopak dalej ćpa? Oj dramat :)
Ogólnie mam wrażenie odpustowości. Wszystko jest zrobione na siłę i powierzchownie. Bardzo lubiłem ten serial, bo poza ćpaniem, chlaniem i imprezowaniem pokazywał wiele problemów na czasie w taki sposób, że można było się nad tym zastanowić i zadać sobie kilka pytań: dlaczego tak się dzieje? jak tego uniknąć? czy moje dziecko to też może spotkać? Mam wrażenie, że nie oglądam Skinsów, tylko jakąś podróbkę, coś w stylu Skins US.
Jak dla mnie 5/07 byl nadzwyczajnie dobry, aktorstwo jest na takim samym poziomie jak w poprzednich seriach, jedynie postacie sa naprawde srednio zarysowane. Jednak w poprzednich seriach bylo podobnie, zawsze bylo "tlo", ktore robilo na tych glownych. No i ciagle trzeba pamietac ze to serial o mlodziezy, tutaj nic sie nie zmienia. Brakuje mi jednak postaci typu Tony/Chris, (Genialny) Cook/Cassie
Brakuje mi jednak postaci typu Tony/Chris, (Genialny) Cook/Cassie
Wczoraj zacząłem oglądać ten serial. Dzięki za info Lutz !
rpn -> omijając inne czynniki, to co 2 serie wymienia się generacja i są całkowicie nowe postacie, a nie jak domyślasz się pewnie, że oni zginą gdzieś tam po drodze ;)
zabawne, ze niedlugo pewnie nawet nazwa filmu bedzie wymagana do ospoilerowania.
nie popadajcie w skrajnosci panowie.
wiewiork, dzieki za wsparcie ;)
To tak jakbyś na temat Klanu napisał, że 'jednak brakuje mi Ryśka' :) Spokojnie, zdziwiło mnie tylko to, że tak swobodnie napisałeś o braku obsady w kolejnych częściach dla głównych bohaterów w pierwszym sezonie.
zdziwko chwyciłem z lekka przy ostatnich scenach, dopiero wtedy zauważyłem że to już koniec sezonu, cały czas liczyłem że w końcu się rozkręci...
bardzo kiepski sezon, dwa odcinki może ciekawe były, finał skłaniał mnie do przewijania ... ehh.
a sama scena z bloodem to jedna wielka porażka, cały odcinek podgrzewali to, aby zakończyć w dwóch zdaniach ...
Ten sezon to totalna padaka. Z oryginalnego pomysłu pozostały ćpanie, picie, bluzgi i scenki ozdobniki. Totalnie spierdzielono scenariusz i nawet muzyka jest o wiele gorsza. Dobry kawałek to był jedynie w zwiastunie (Arcade Fire). Co spierdzielono w scenariuszu? Wszystko. W pierwszej serii była to paczka przyjaciół, która trzymała się razem i to było naturalne. W drugiej generacji często dzielili się na mniejsze grupki, bo wszyscy za sobą nie przepadali i to też było naturalne. Teraz zupełnie nie czuć chemii między bohaterami (czasami trochę siary) a mimo to trzymają się razem. Są w tej swojej grupce zamknięci, co by się nie działo, tak jakby świat zewnętrzny w ogóle nie istniał. Wszystko robią razem. Spośród wszystkich bohaterów na plus wybija się jedynie Alo no i może jeszcze ten metal (ładnie sparodiowano przy jego pomocy tę subkulturę). Reszta to dno. Mini i Nick w zależności od odcinka mają przypisane różne cechy charakteru, brak konsekwencji w tworzeniu postaci. Frankie pretenduje do roli najbardziej irytującej postaci ever. Jest jeszcze grubokoścista berta, na którą wszyscy nie wiadomo dlaczego lecą, nonkonformista z wytrzeszczem i "nie wiem czego chcę" oraz baletnica, która jest w miare naturalna, ale jednocześnie nudna. No i gdzie sie podział humor? Przecież w dużym stopniu to był serial komediowy. Scenarzyści dali ciała.
Jak to o co? ;p
Pewnie o to samo o co niebawem bedzie chodzilo mini. A czarny buldog jest koszmarny, niestety jest to klasyczny przyklad czarnych buldogow w uk. To jej czarna poprzedniczka byla jakos nierealnie wyidealizowana.
spoiler start
Ja raczej twierdze, ze to klasyczna lesbijka z kryzysem tozsamosci. Ewentualnie ma jakis uraz z przeszlosci.
Nie zmienia to faktu, ze watek mini i franky moglby ubarwic nieco nudny serial, faktem jest, ze to takie bazowanie na niskich instunktach ale skoro by moglo wypalic, to czemu nie? :P
spoiler stop
Jak dla mnie sezon bez porownania z poprzednimi. Pamietam ze jak zaczynalem ogladac jedynke to bylem pod wielkim wrazeniem tego co sie tam dzialo - melanze i rozpierducha do granic absurdu, a wszystko w klimacie nastolatkow z moim ulubionym akcentem brytyjskim. Nie wiem czy serial sie wypalil, czy ja sie uodpornilem na cpanie, chlanie i klniecie, ale piaty sezon jakos totalnie nie pasuje mi do poprzednikow. Nie mowie, ze byl zly, bo ogladalo sie dobrze, ale nie mial juz tego czegos.
Qrko, mi sie wydaje ze aktorsko jedynak byla swietna, nie bylo praktycznie slabych punktow i mocno zarysowane charaktery. W dwojce tylko kilka dobrych postaci, a trojka, no coz...
spoiler start
W trojce, kazdy z tej ekipy ma zadatki na matke terese z kalkuty i to jest najbardziej wkurwiajace, nie ma charakterow ktore bylyby "tak zle, ze az dobre"
spoiler stop