Witam!
A więc spsuły mi się moje obecne słuchawki AKG, i będę zmuszony je oddać do naprawy. No a w tym czasie nie chciałbym się odrywać od swojej ulubionej muzyki. Więc chce sobie sprawić drugi komplet słuchawek.
Na oku mam na razie dwa modele:
Marshall Major FX - słuchałem, brzmią fajnie. Bas fajny, mięsisty i niedudniący. Tony średnie - gitary, jak i wokale brzmiały dobrze, naturalnie. Tony wysokie. Ich wybrzmiewanie było naprawdę słyszalne i odpowiednio neutralne.
Monster Turbine - no własnie, tu tylko mogę się opierać na recenzjach. Nie znalazłem w moim mieście możliwości ich odsłuchu.
Dwie różne konstrukcje, dwie różne firmy. Może poleci ktoś coś innego. W przedziale do 800zł.
Źródło z którego słucham: iPod Nano 6G, laptop Samsung i Sony Xperia X8 ( ze standardowym odtwarzaczem)
Myślę, że forum mp3store będzie lepszym miejscem do poszukania odpowiedzi. Mają tam baardzo wiele testów różnych słuchawek. Jednak jeśli mają być to tylko "drugie" słuchawki, zastępcze, uważam, że nie ma sensu wydawać 800zł.
Za 200zł masz Creative Aurvana Live! które są bardzo dobrymi słuchawkami i konkurują nawet z modelami sporo od siebie droższymi.
[Edit]
Dopiero spojrzałem na modele - rozumiem, że chodzi o słuchawki "na miasto". CAL niestety się do tego nie nadają, od siebie powiem tylko, że warto się rozejrzeć za jakimiś modelami Soundmagic lub Sony, coś z serii MDR.
Kupując słuchawki w tej cenie powinieneś już zauważyć, że każdy sprzęt gra inaczej i mieć jakieś swoje preferencje dźwiękowe. Powinieneś więc jak najwięcej słuchać potencjalnych kandydatów.
Sam celował bym w Phonaki Audeo PFE 112, Yamaszki EPH-100, lub Shury SE315.
Przemo--> Oczywiście że mam swoje preferencje ale jest problem z odsłuchem, gdyż są tylko modele albo z najniższej półki możliwe do odsłuchania albo jakieś pojedyncze wybrane :)