Najlepsza i najpopularniejsza wyszukiwarka Google od dziś może poszczycić się nową, odświeżoną wersją...co sądzicie? Mi się podoba, mam jednak nadzieję, że będzie chodziła tak samo szybko...widzę poszli w styl pomarańczowo-szary. Jedyna rzecz, która budzi we mnie wątpliwości to ten przycisk +1 który służy do polecania strony. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego drugi "Share" z Facebooka...
[3] tak, ale tylko ten pasek u góry, od dziś możemy podziwiać cały design :)
Mi ta odsłona nie pasuje. Nawet nie chce mi się korzystać przez nią z googli, ale trzeba - prawda?
Niestety, ostatnimi czasy takie rzeczy się dzieją. Oby nie stało się to samo z GoLem.
Już wiem co mi nie pasuje, a mianowicie to, że wszystko jest przesunięte zbyt bardzo na lewo, przy czym strona przeciwna jest kompletnie niewykorzystana. Nie podoba mi się, że tak trzeba wzrokiem rzucać. Widzę, że poszło to trochę w design Bing.
Mi się podoba!
Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego drugi "Share" z Facebooka
Chyba chodziło ci o 'like'.
W każdym razie - złudną masz nadzieję. Po to Google to wprowadził, żeby było ich odpowiednikiem 'lajkowania'. W czym to przeszkadza, jeśli tego nie używasz?
Oby nie stało się, tak, że na pierwszej stronie będą tylko te najpopularniejsze linki, które będą mniej trafne od tych rzadziej polecanych(o ile będzie taki priorytet, co moim zdaniem jest mozliwe).
Będą udziwniać, aż w końcu straci funkcjonalność. Zresztą, i tak korzystam z paska adresu, jako wyszukiwarki.
[1] masz na imię Jonasz ?
Mi osobiście nowy dizajn strony się nie podoba ten czarny pasek u góry mnie denerwuje,ogólnie wolałem klasyczny poprzedni wygląd Google, można by się przeczepić jeszcze do paru rzeczy na przykład na stronie główniej Google odnośniki "Szukaj w Google" i "Szczęśliwy traf" są trochę małe i ogólnie teraz strona jest taka pusta i minimalistyczna, chociaż dobrze że nadal są Doodle czy coś takiego jak by ich nie było to stronka była by strasznie wybrakowana i taka na odwal (bez koloru)
Do dupy
Niedopracowane imho, ale idą w dobrym kierunku. Czarnym paskiem chcieli osiągnać moim zdaniem to, że oko człowieka potrafi bardzo szybko pominąć ten element i skupić się na właściwej treści strony poprzez wykorzystanie takiego kontrastu
Mi się podoba bardziej niż poprzednia "wersja" . A swoją drogą te czarne paski to myślałem że jakaś żałoba czy coś a to tylko taki bajer .
Mi się bardzo podoba. Stary design Google miał w sobie nutkę epoki kamiennej internetu (szczególnie niebieskie linki wszędzie). Teraz jest dużo nowocześniej, ale dalej minimalistycznie - tak, jak powinno być.
Dobre jest przeskakiwanie od razu do strony z wynikami po wpisaniu jednej literki. Nie trzeba nic klikać.
No i wzorem binga dali możliwość ustawienia własnego tła :D Ale traci się wtedy Doodle, więc słaba opcja. Ale jak ktoś musi :)
s1ntex -> Mhm. W sumie od kiedy używam Chrome'a i iGoogle, to stronę startową Google'a widuję raz na ruski rok, więc nie zwróciłem uwagi :)
No i wzorem binga dali możliwość ustawienia własnego tła :D Ale traci się wtedy Doodle, więc słaba opcja. Ale jak ktoś musi :)
To jest chyba od pół roku już :>
przeca to juz z miesiac jest.. tylko z napisem beta.
teraz jedynie beta zmienili.
Mi się nie podoba. Nie możesz z poziomu wyszukiwarki poszukać grafik o konkretnym rozmiarze tylko musisz wejść do Zaawansowanych.
Mnie wkurza to, że adres strony jest w innym miejscu i mi się myli, kiedy szukam konkretnej strony. :/
Edit: Teraz wiem jak się nazywasz.
A mi się nawet podoba, szybko się przyzwyczaiłem.
BTW nie tylko wiemy jak się nazywasz, ale również wiemy już jak wyglądasz :D
darek_dragon --
No nie wiem. Przecież to właśnie teraz wygląda jak pisane przez pozbawionego wyczucia stylu i proporcji 5-latka. Ja tu nowoczesności nie widzę nigdzie.
Czerwone linki - tragedia. Pasek - żałosny (rzeczywiście nie chce się na niego patrzyć i skupia się odruchowo na stronie, ale właśnie przez to ma się jego denerwującą świadomość). Przesunięcie w lewo - co za idiota to wymyślił.
Jest źle. Ale to pewnie beta.