Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: NOM-Niezależny Operator Międzystrefowy . (CZY JEST TUTAJ JAKIŚ PRAWNIK ?)

18.07.2012 12:38
1
zanonimizowany855639
1
Junior

NOM-Niezależny Operator Międzystrefowy . (CZY JEST TUTAJ JAKIŚ PRAWNIK ?)

Witam,
Dziś rano zadzwonił na telefon stacjonarny kurier i przedstawił się jako przedstawiciel telekomunikacji polskiej i się spytał czy mógłby przyjechać za parę minut podpisać umowę (mówił, że wcześniej rozmawiał z jednym z moich rodziców, że przyjedzie i podpisze) . Moi rodzice są w pracy a kurier przyjechał i kazał mi podpisać umowę w 4 różnych miejscach (więc podpisałem) ale dopiero później się zorientowałem, że są to oszuści podający się za TP. Dowiedziałem się z różnych for, że umowę można zerwać w ciągu 10 dni od jej podpisanie . Tylko jak ? I gdzie to później wysłać ? . I jeszcze jedno pytanie czy kurier miał prawo podpisać umowę z osobą niepełnoletnią ? (Mam 14 lat) Pomocy !!!!

18.07.2012 12:53
spamer
2
odpowiedz
spamer
140
Never Register

Spokojnie, nie wiem czy taka umowa (podpisana przez ciebie) jest w ogóle wiążąca, ale i tak macie 10 dni na pisemne odstąpienie od umowy. Niech rodzice wyślą pismo jak najszybciej, koniecznie listem poleconym z potwierdzeniem odbioru.

18.07.2012 13:16
pablo397
3
odpowiedz
pablo397
138
sport addicted

do rzecznika praw konsumenta albo do UKE - tam pomoga napisac pismo, wytlumacza co i jak

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead08&news_cat_id=144&news_id=10&layout=1&page=text

18.07.2012 14:25
4
odpowiedz
zanonimizowany855639
1
Junior

Wielkie Dzięki,

Pozdrawiam ! ;)

Forum: NOM-Niezależny Operator Międzystrefowy . (CZY JEST TUTAJ JAKIŚ PRAWNIK ?)