Witam,
Dziś rano zadzwonił na telefon stacjonarny kurier i przedstawił się jako przedstawiciel telekomunikacji polskiej i się spytał czy mógłby przyjechać za parę minut podpisać umowę (mówił, że wcześniej rozmawiał z jednym z moich rodziców, że przyjedzie i podpisze) . Moi rodzice są w pracy a kurier przyjechał i kazał mi podpisać umowę w 4 różnych miejscach (więc podpisałem) ale dopiero później się zorientowałem, że są to oszuści podający się za TP. Dowiedziałem się z różnych for, że umowę można zerwać w ciągu 10 dni od jej podpisanie . Tylko jak ? I gdzie to później wysłać ? . I jeszcze jedno pytanie czy kurier miał prawo podpisać umowę z osobą niepełnoletnią ? (Mam 14 lat) Pomocy !!!!
Spokojnie, nie wiem czy taka umowa (podpisana przez ciebie) jest w ogóle wiążąca, ale i tak macie 10 dni na pisemne odstąpienie od umowy. Niech rodzice wyślą pismo jak najszybciej, koniecznie listem poleconym z potwierdzeniem odbioru.
do rzecznika praw konsumenta albo do UKE - tam pomoga napisac pismo, wytlumacza co i jak
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead08&news_cat_id=144&news_id=10&layout=1&page=text
Wielkie Dzięki,
Pozdrawiam ! ;)