Witam!
Zastanawiam się który telefon wybrać, co proponujecie? Nokia Lumia 520 czy Sony Xperia E 1
Wydaje mi się, że Lumia będzie chodzić płynniej i w lipcu dostanie aktualizację do windows 8.1, a przed tym se przyszłość już zamknięta.
Cytat z TESTU:
"Jest to nasze drugie spotkanie z Lumią 520 i choć za pierwszym razem mieliśmy jeszcze pewne wątpliwości, co wyrośnie z tego sprzętu, to teraz już wiemy, że powinniśmy podziękować Nokii za wprowadzenie do sprzedaży najtańszego sensownego smartfona. Oczywiście, nie jest to telefon idealny i wyraźnie widać, w których miejscach cięto koszty. Jednak gdy się zbilansuje wady i zalety oraz porówna to, co zapewnia Lumia, z tym, co oferuje konkurencja, to wniosek jest oczywisty. Jeśli szukasz taniego smartfona, który ma się dobrze wywiązywać z najważniejszych zadań, bez niepotrzebnych opóźnień i udziwnień, to wiedz, że Lumia 520 jest pierwszym sprzętem, na który powinieneś zwrócić uwagę, i to zanim Nokia się zorientuje, że sprzedaje ją dużo taniej, niż powinna."
Ja również jestem zdania,że lepszym wyborem w tym przypadku na pewno będzie Nokia Lumia 520, szczególnie,że jak widać tutaj jak na ceny w sklepach ma niezłą specyfikację:
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/6468760
Generalnie aparat cyfrowy mógłby być lepszy ponieważ sama robię wiele zdjęć i dla mnie te 5 mpix byłoby zdecydowanie za mało ale niektórym to chyba nie przeszkadza.
Akurat aparat jest bardzo dobry (Mój brat posiada 520'stkę), jedynie do czego można się w nim przyczepić, to to, że w pomieszczeniach ze sztucznym oświetleniem są widoczne szumy.
Na ogół rzecz biorąc słuchawka ta jest najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym.
PS. Aplikacji i gier też jest od groma w Windows Store. :)
Jak kupować budżetowy smartfon to zdecydowanie z Windows Phone, ze względu na pewną aktualizację systemu do wersji 8.1, dlatego bierz Nokie Lumia 520.
Xperia E1 ma aktualizacje do najnowszego Androida, czyli 4.4.2 Kitkat. Ale wybierając między tymi oba, to jednak brałbym na twoim miejscu Nokie Lumie 520. Naprawdę nie zawodny telefon. W tej strefie cenowej najlepszy w swojej klasie.
SE E1 to istny dramat materiałowy z fatalnym wyświetlaczem. Z tych dwóch DUŻO lepszym wyborem będzie Lumia 520.