Witam otoz potrzebuje pomoc, kolezanka ma ww. telefon i problem polega na tym ze ma zapchana skrzynke pocztowa i nie moze pisac smsow ani nic wiec wpadlem na pomysl zeby zresetowac jej telefon zeby byl sprawny. Poszukalem w necie na jakiejs stronce oto takie 2 kody nizej podane i dziala tylko jeden ten 1 ale nic nie dal procz usuniecia kontaktow itd sms sa i wciac to samo.
2 kod nie dziala ale wyczytalem w komentarzach ze nie dzialaa ten twardy reset (tzn. ten kod)
znacie jakas mozliwosc na twardy reset i usuniecie tego ? moze inny kod?
z gory dzieki.
XpressMusic mobile
1.- Basic Reset or Soft Reset
This option restores the .ini files from the ROM.
Does not erase data (photos, videos, documents) or applications from
a third party. Key Code *#7780# (click this combination of keys on the
keyboard in the mobile)
2.- Total Reset or Hard Reset
This option restores the original operating system from the ROM.
Formats the C: partition and deletes all data including the memory
card. Key Code *#7370# (click this combination of keys on the keyboard
in the mobile)
Eeeee........ Albo ja jestem głupi i nie do końca zrozumiałem o co chodzi albo... Skoro skrzynka jest zapchana, dlaczego zwyczajnie nie skasuje części smsów? Po co robić jakieś resety? Tym bardziej, że, najprawdopodobniej, przywróci to telefon do ustawień fabrycznych.
No nie usunie bo nie moze w ogole wejsc w folder z smsami i nie moze ich usunac.. w tym problem.
Pierwszy raz widzę takie objawy... Zapchana skrzynka sms i problem z telefonem? Prędzej obstawiałbym coś innego (no ale specem nie jestem, więc się nie znam).
Może aktualizacja firmware pomoże?
http://europe.nokia.com/support/download-software/device-software-update/news
Albo przełóż kartę do innego telefonu i skasuj część sms (bo może zapisują się na karcie SIM).
z tego co wiem wszystkie sms sa na telefonie ani jednego na sim. Jutro powiem o tej aktualizacji i zobaczymy czy zadziala. Jeszcze jakies propozycje?
edit: takie cos wyskakuje jak wchodzi w folder
" Pamięć wiadomości niegotowa"
up
Mam podobny problem ,lecz wiadomosci mam okolo 4 tysiecy , po prosu tel sie wylaczyl i wlaczyl i w wiadomosci nie mogle wejsc wylaczylem wloczylem i nic , tel na samym starcie sie zawiesza , nie ma zadnej reakcji zadnych klawiszy,probowalem roznych kodow i nic ,model nokia 5130c