Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Nokia 5130 - formatowanie

08.05.2011 22:59
1
zanonimizowany395879
22
Senator

Nokia 5130 - formatowanie

Witam otoz potrzebuje pomoc, kolezanka ma ww. telefon i problem polega na tym ze ma zapchana skrzynke pocztowa i nie moze pisac smsow ani nic wiec wpadlem na pomysl zeby zresetowac jej telefon zeby byl sprawny. Poszukalem w necie na jakiejs stronce oto takie 2 kody nizej podane i dziala tylko jeden ten 1 ale nic nie dal procz usuniecia kontaktow itd sms sa i wciac to samo.
2 kod nie dziala ale wyczytalem w komentarzach ze nie dzialaa ten twardy reset (tzn. ten kod)
znacie jakas mozliwosc na twardy reset i usuniecie tego ? moze inny kod?
z gory dzieki.

XpressMusic mobile
1.- Basic Reset or Soft Reset

This option restores the .ini files from the ROM.
Does not erase data (photos, videos, documents) or applications from
a third party. Key Code *#7780# (click this combination of keys on the
keyboard in the mobile)
2.- Total Reset or Hard Reset

This option restores the original operating system from the ROM.
Formats the C: partition and deletes all data including the memory
card. Key Code *#7370# (click this combination of keys on the keyboard
in the mobile)

08.05.2011 23:06
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Eeeee........ Albo ja jestem głupi i nie do końca zrozumiałem o co chodzi albo... Skoro skrzynka jest zapchana, dlaczego zwyczajnie nie skasuje części smsów? Po co robić jakieś resety? Tym bardziej, że, najprawdopodobniej, przywróci to telefon do ustawień fabrycznych.

08.05.2011 23:09
3
odpowiedz
zanonimizowany395879
22
Senator

No nie usunie bo nie moze w ogole wejsc w folder z smsami i nie moze ich usunac.. w tym problem.

08.05.2011 23:20
kjx
4
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Pierwszy raz widzę takie objawy... Zapchana skrzynka sms i problem z telefonem? Prędzej obstawiałbym coś innego (no ale specem nie jestem, więc się nie znam).

Może aktualizacja firmware pomoże?
http://europe.nokia.com/support/download-software/device-software-update/news

Albo przełóż kartę do innego telefonu i skasuj część sms (bo może zapisują się na karcie SIM).

08.05.2011 23:36
5
odpowiedz
zanonimizowany395879
22
Senator

z tego co wiem wszystkie sms sa na telefonie ani jednego na sim. Jutro powiem o tej aktualizacji i zobaczymy czy zadziala. Jeszcze jakies propozycje?

edit: takie cos wyskakuje jak wchodzi w folder

" Pamięć wiadomości niegotowa"

09.05.2011 07:17
6
odpowiedz
zanonimizowany395879
22
Senator

up

27.09.2012 11:36
7
odpowiedz
zanonimizowany868727
1
Junior

Mam podobny problem ,lecz wiadomosci mam okolo 4 tysiecy , po prosu tel sie wylaczyl i wlaczyl i w wiadomosci nie mogle wejsc wylaczylem wloczylem i nic , tel na samym starcie sie zawiesza , nie ma zadnej reakcji zadnych klawiszy,probowalem roznych kodow i nic ,model nokia 5130c

Forum: Nokia 5130 - formatowanie