Po raz pierwszy w historii jesteśmy w finale LŚ siatkarzy, Bułgaria gładko ograna 3:0... zagramy z reprezentacją USA o złoto. Nie widzę tutaj przeszkód w zdobyciu złota, reprezentacje mamy obecnie chyba najlepiej grającą na świecie.
To w Ameryce znają inne sporty niż koszykówka, hokej, football i baseball? Wow :o
Zacne wałki odchodzą na tym turnieju, jakiś czas temu też były jakieś międzynarodowe rozgrywki i tak samo tragiczne sędziowanie.
Nawet to złoto nie wymaże skazy na honorze prawdziwego Polaka jakim jest pozostanie w fazie grupowej na Euro. Taka prawda, 90% polskiego społeczeństwa traktuje piłkę nożną jako jedyny sport, w którym jakiekolwiek osiągnięcie się liczy.
Świetna sprawa. Chyba jeszcze nie widziałem tak mądrze grającej naszej reprezentacji. Mamy duże szanse na zwycięstwo, a wg zapowiedzi, prawdziwy szczyt formy ma przyjść dopiero na Londyn.
Inna sprawa to sędziowanie. Żal, że na takim szczeblu rozgrywek sędziowanie jest gorsze niż złe...
Bardzo dobrze , liczę na złoto !
W tej edycji LŚ gramy fenomenalnie, jest parę błędów, ale myślę że powinniśmy jutro zwyciężyć.
Mnie siatkówka prawie w ogóle nie interesuje, oglądam jedynie czasami mecze reprezentacji, ale cieszę się jak nasi wymiatają w jakiejś dyscyplinie.
Szkoda, że mój dziadek, który fascynował się siatkówką i kochał ten sport, oglądał cały czas, zmarł rok temu i nie może oglądać zwycięstw tej drużyny(a może ogląda z góry?) Teraz te zwycięstwa przypominają cały czas mi o nim.
O której finał?
Teraz w siatkówke nikt nie chce z nami grać bo wszyscy przegrywają :)
Oby na olimpiadzie coś sie nie schrzaniło jak to bywało poprzednio.
Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Godnie reprezentują nasz kraj :) Irytuje mnie tylko 1 rzecz. Gdy było to całe Euro wszyscy dookoła podniecali się piłką. Nasi piłkarze nic nie zdobyli. W tv pokazywali cały czas mecze na okrągło. Żadnego meczu w siatkówkę nie widziałem w tv na polskich programach -.- Wygrywali z Brazylią wielokrotnie, teraz są w finale i co? Ludzie nawet nie byli świadomi tego jak inni polscy sportowcy radzą sobie na świecie, bo byli podekscytowani piłką.
No niestety, polska piłka to jakieś nieporozumienie, nie rozumiem ludzi, którzy idą na naszą reprezentację, nie dość że tracą kupe czasu to jeszcze pieniędzy ;/
Co innego siatkówka, z chęcią bym stracił kilkanaście złotych a może kilkaset żeby pójść na jakiś meczyk, tylko towarzyskie odpadają ;]
Co tam siatkówka. Dzisiaj po raz drugi Lions wygrało z Steelers!
Półfinały nasze!
Cookie -> Transmisje są w Polsacie Sport, finał będzie w otwartym Polsacie.
Agent_007 -> W końcu siatkówkę wymyślili Amerykanie... ;)
[15] - Wiem ;) U mnie tylko Polsat Sport News :|
Dobrze, że przynajmniej finał puszczą.
Ja oglądam. Wczoraj Agnieszka przegrała więc dzisiaj wygrają Polacy. Musi być jakaś równowaga.
Ja odnosze wrażenie, że jak tylko włączam to zaczynamy dostawac po dupie więc żeby się zbytnio nie stresować to będę włączał co 15 min i patrzył na wynik :p
Wygrają. Tutaj nie ma co się nawet stresować. Amerykanie to żadna potęga siatkarska, a my mamy obecnie zespół naprawdę w świetnej formie, aspirujący na medal na IO w Londynie.
Ale oczywiście, kibicować trzeba. :)
Ja bym poszedł do strefy kibica ale zwineli już u mnie w mieście :(
A tak w ogóle to finał LŚ już nigdy nie powinien być rozgrywany w Bułgarii. W ogóle nic tam nie powinno być rozgrywane.
Wayne Rooney bez formy.
3:0 dziś też będzie chyba. :) Kapitalna gra, szczególnie pod koniec seta.
Ale to "hade" Polshitu to po byku. Jak to jest wysoka rozdzielczość obrazu to ja jestem papież... Po co chwalą, że będzie w HD.. ?
Coca Cola. Since 1886.
Zacna siatkowka w naszym wykonaniu milordzi
Zaiste to i owszem. Wygrać z mistrzami olimpijskimi to będzie nie byle co.
Bułgary nas bardzo nie lubią.
No nie może być inaczej. To jest bezlitosna miazga
Amerykanie 4 lata temu zdaje sie wygrali LŚ tuż przed IO a potem zostali mistrzami olimpijskimi. Teraz czas na nas i uj ;p
WYGRALI
na kolana kibice , Polacy wiedzą jak grać w piłkę
i nie są to piłkarze ;->
3:0 - gruba sprawa z mistrzami olimpijskimi ;) Gratulacje dla Anastasiego, który ładnie to poukładał, teraz trzeba przenieść to na Londyn!
Wygrali. Więc nasuwa się pytanie, dlaczego siatkówka nie jest sportem narodowym?
Polacy nic sie nie stalo, Polacy nic sie nie stalo.. oh wait :D
Wygrali. Więc nasuwa się pytanie, dlaczego siatkówka nie jest sportem narodowym?
Bo pilka nozna lepiej sie sprzedaje
HELL YEAH!!!
Mimo to ja tam wole jeszcze nie mysleć o medalu na IO. Daleka droga do tego, chociaż jesteśmy zdecydowanym faworytem.
''co tam'' z mistrzami olimpijskimi amerykanami , niby rok olimpijski i amerykanie tradycyjnie budują formę ale specjalnie nie błyszczeli w tym sezonie, na finał w bułgarii załapali się dosłownie w ostatnim secie z włochami ;->
z mistrzami i wicemistrzami świata też wygrali
brawo , brawo , brawo!
Szczerze? Wolalbym zeby w tym roku kiedy mamy taka forme byly mistrzostwa swiata, wolalbym zloto MŚ niz IO chociaz ze zlota na igrzyskach tez sie uciesze o ile szczyt naszej formy to nie Liga Światowa :)
Ale Anastasi jest zajebisty!
Mieliśmy wielu trenerów i wielu osiągało różne sukcesy, ale to co robi Andrea to jest mistrzostwo.
Najpierw drugie miejsce w najtrudniejszym (co nie znaczy najważniejszym) turnieju świata czyli PŚ, a teraz tak gładkie zwycięstwo w LŚ. Jak nic jesteśmy głównym faworytem do złota w IO!!!
BRAWO PANOWIE BRAWO!!!!
P.S. Wielkie brawa dla Kosoka, zasąpił Możdźonka jakby grał sobie ot w meczu ligowym a nie w finale LŚ.
[53]
Co ty gadasz. IO to najważniejsza i najbardziej prestiżowa impreza dla każdej drużynowej dyscypliny sportu oprócz piłki nożnej.
Świetna forma, i brawo dla nich...
Jak będą w takiej dyspozycji w Londynie to możemy być spokojni o wynik ^_^
Szczerze? Wolalbym zeby w tym roku kiedy mamy taka forme byly mistrzostwa swiata, wolalbym zloto MŚ niz IO chociaz ze zlota na igrzyskach tez sie uciesze o ile szczyt naszej formy to nie Liga Światowa :)
Oszalałeś? Przecież w siatkówce mistrzostwo olimpijskie jest ważniejsze od MŚ. Ba nawet srebrny medal IO jest cenniejszy
Hmm, rozumiem że ceremonii nie będzie? Siatkarze dostaną medale i czeki w szatni bo pewnie bułgarskie bydło wpadło na parkiet.
no gładko poszło, nie ma co ;]
w pierwszym ich roznieśli, drugi, punkt dwa straty i w koncowce postawili kropke nad i, a w trzecim dopełnienie wszystkiego.
Ruciak bardzo dobrze jak i w pierwszym i drugim secie BRAWO DLA TEGO PANA ;]
Wielkie brawa dla Kosoka, zasąpił Możdźonka jakby grał sobie ot w meczu ligowym a nie w finale LŚ.
Racja ;]
Jak tak będziemy grać na IO to mamy złoto, oby xD
Trzeba dodać, że świetny blok mamy teraz, bez tego nie ma co szukać niczego.
Nie można zapominać o świetnych rozgrywających, coś cudownego.
A to przepraszam, IO w sportch druzynowych zawsze kojarzylo mi sie z impreza drugiej kategorii :p W takim razie tym bardziej ciesze sie, z takiej formy w roku olinpijskim :)
Cieszy to, że nawet zmiennicy grają na poziomie pozostałych zawodników. Świetne wejście Kosoka.
Teraz nad Temizę po złoto Igrzysk Olimpijskich!
Nie umiemy grać w nogę, to przynajmniej w siatkówce się sprawdzamy ! Brawo dla naszych, siatkówka to nasza specjalność !
Brawo polscy siatkarze, świetny turniej :) Jednak musimy pamiętać, że na IO będą takie drużyny jak Serbia czy Rosja, a których na tym turnieju nie było. A wiadomo jak nam się ciężko grało z Rosją.
Widocznie Rosija była za słaba w tej LŚ dlatego odpadła, ale spoko, z Brazylią nie mogliśmy wygrać od 10 lat a w tym roku już 4 razy ich pokonaliśmy. Wiem że Brazylia ma zapaść lekką ale zawsze to Brazylia.
Przypominam że na IO będzie również Anglia ;p
Dla Brazylijczyków to przydałoby się skład wymienić, bo już jednak swoje lata niektórzy mają.
kombinator - Wlk. Brytania a nie Anglia, to jedna z najsłabszych reprezentacji w Europie. Wystarczy wspomnieć, że zajmują 92 miejsce w rankingu światowym. Nie mają najmniejszych szans w walce o awans do ćwierćfinałów. Prędzej Australia i to jeśli Argentyna będzie miała kiepski dzień.
Obecnie.w rankingu FIVB zajmujemy 3 miejsce za Brazylią i Rosją jezeli kogos to interesuje.
Niepokojace jest to ze w rankingu mlodzikow nie ma nas w pierwszej 30tce chlopcow, dziewczyny sa na 8. Dorosle panie na 14 bodaj.