Witam,
Chcę kupić sobie takie buty, ale nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować. Chodzi o model ze skóry naturalnej. 42 niby jest OK, ale jest minimalny luz. Tymczasem 41 są nieco za ciasne i uciskają na palcach na szerokość. Pytanie, czy te buty się rozciągają? Czy ma ktoś takie i czy może mi napisać jak wygląda rozbijanie się tych butów? Nie lubię jak mi noga lata, ale tym bardziej nie lubię jak są za ciasne. :P
W takim razie poszukaj rozmiaru 41 1/3 wkładka z tego co pamiętam jest wtedy dłuższa o 0,5cm
Niestety ten model nie ma rozmiaru 41,5. Na Twoim miejscu wziąłbym większe.
Może moje pytanie trochę śmieszne się wydaje, ale po tym jak miałem Copa Mundiale, które rozciągnęły się jak stare gacie, jestem nieco wyczulony na tym punkcie. ;)
buty sie nie rozciągają, tylko ścieśniają, każdy sportowiec bierze but o numer za duży, by go nie obcierał
mój kolega ponoć moczył halówki na nogach w misce , żeby te się dopasowały do stopy.
czekers ---> Ścieśniają? Jakoś nigdy mi się nie zdarzyło. Za to rozbicie się buta i powiększenie, i owszem. Z resztą wspomniane Copa Mundiale, które można uznać za buty profesjonalne, właśnie zaleca się kupować nawet numer za małe, by je potem rozciągnąć.
Rozbić się rozbiją - ale na szerokość.
Jesli chodzi o ten konkretny model - to świetny but - tylko przy intensywnym graniu wytrzymuje ok. 6-7 miesięcy.