Witam! Otóż chciałem w serwisie Uplay zakupić Fallout 3 GOTY. Niestety po wprowadzeniu wszystkich danych i kliknięciu "kup teraz" pojawił się komunikat: " autoryzacja płatności nie powiodła się". Mniejsza o grę. Czy z karty kredytowej nie zostaną pobrane żadne środki? Klikałem "kup teraz kilka razy". Co może być powodem błędu?
Jeśli środki zostały pobrane to za jakiś czas powinny zostać zwrócone, aczkolwiek przy błędzie autoryzacji raczej taka sytuacja nie miała miejsca.
Powód błędu? Pewnie źle wprowadzone dane.
Próbowałem z dwóch różnych kart kredytowych- w serwisie i na stronie. Na stronie błąd serwera. Wszystkie dane wprowadzone poprawnie.
P.S. Czy w nazwie metody płatności należy wpisać np. Karta Kredytowa?
Z tego co pamiętam to nazwa metody jest tylko dla Ciebie i możesz sobie ją nazwać jak chcesz.
Skoro płatności nie działają, a jesteś pewny że karty są ok i to co wpisywałeś też jest ok to możliwe, że awaria jest po ich stronie.
Taki błąd pojawiał się na stronie:
Fatal error: Cannot use string offset as an array in /var/www/leads/premium/uplay.com/uplay.ubi.com/application/modules/default/models/DataMapper/Signup/RestUbiAccountService.php on line 64
Spróbuj za kilka godzin, albo jak Ci zależy na czasie to napisz/zadzwoń do supportu.
Czas w sumie nie gra roli, bo promocja niby trwa też dzisiaj prawdopodobnie do północy.
Jest to wersja Steam sprzedawana przez Uplay, a z tego co się orientuję Fallout 3 ma polską wersję.
Lipa. Nadal błąd serwera. Ubisoft coraz bardziej mnie zraża. Trzeba się obejść smakiem.