Jezus, nie dość, że na fejsie mnie wszyscy atakują tym gównem, to na golu również ...
Kiepskie.
Nie wiem czemu, ale mi się podoba. Sceny w Sogo (?) niszczą ;).Ogólnie scenerie i postacie są świetnie dobrane.
Całkiem OK :D
Niby fajne, są pokazane kultowe miejsca i klimaty, ale jednak zdecydowanie brakuje tego warszaskiego zacięcia jakie miał Grzesiuk :).
My Warszawiacy...straszni wieśniacy...
Shit tragiczny, a facjata tego gościa rox
EDIT: Ohh obraziłem Warszawiaków :( Przykro mi ale wyrobiłem sobie takie zdanie tylko o kierowcach z tego miasta, to co wyprawiają u nas we Wrocławiu przechodzi ludzkie pojęcie.
Uważaj, on jest urodzony by zabijać!
Szkoda iż nie kojarzysz z jakiego to filmu :(
Tragedia...
http://www.myspace.com/projektwarszawiak
Tu można posłuchać innych zarżniętych szlagierów.
Ja nie wiem co to ma na celu.
My Warszawiacy...straszni wieśniacy...
Jaki błyskotliwy żart! Niezły jesteś jak na 19-latka :).
Od początku do końca bardzo dobre na każdej płaszczyźnie - chyba mogę to powiedzieć - sztuki.
Nie ma gorszego buraka od warszawiaka
[11] +1 za tekst o wieśniakach :)
Mi też się podobało, taki klimat z jajem. Mina gościa bezcenna.
Przykro mi ale wyrobiłem sobie takie zdanie tylko o kierowcach z tego miasta, to co wyprawiają u nas we Wrocławiu przechodzi ludzkie pojęcie.
Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale od groma firm wrocławskich swoją flotę ubiera w tablice... warszawskie. Naprawdę sądziłeś, że te wszystkie W* kręcące się po waszym fajnym zresztą mieście to nasi? Faktycznie, nie mamy co robić, tylko jeździć do Wrocka i uskuteczniać cyrk na kółkach.
[21]Wyjeżdżają do Wrocka w poszukiwaniu lepszej jakości życia, bo wiadomo... w Warszawce syf ogólnie...
pr0gh0stpl ---> spoko, u nas przy dworcu kolejowym gra zespół indiański z Wrocławia, więc też mamy wyrobione o Was zdanie :).
PS - te 19 lat to nie żart?
Backside - no, we Wrocku Indianie od stuleci zamieszkuja...
Podszkolcie się nieco:
Jaka wielka jest Warszawa!
Ile domów, ile ludzi!
Ile dumy i radości
W sercach nam stolica budzi!
Ile ulic, szkół, ogrodów,
Placów, sklepów, ruchu, gwaru,
Kin, teatrów, samochodów
I spacerów, i obszaru!
Aż się stara Wisla cieszy,
Ze stolica tak urosła,
Bo pamieta ją malenką,
A dziś taka jest dorosła.
(J.Tuwim, Warszawa)
To teraz coś ode mnie.
Siekiera, motyka, stare wino,
ściągaj cyckonosz dziewczyno!
Siekiera, motyka, małpi wuj,
Krzysztof Ibisz to jest ch**.
Siekiera, motyka, w totka szóstka,
Rydzykowi pada trzóstka!
Siekiera, motyka, musli z rana,
ktoś zaciukał koczkodana!
Wpada w ucho, przyciąga, ale jakie przesłanie?
Co chcecie osiągnąć poprzez obrażanie Warszawiaków lub ludzi, którzy mieszkają w stolicy i są jakoś z nią związani? Nigdy tego pojąć nie potrafiłem i potrafić raczej nie będę.
Buahahaha ale kwas :D
hehe, świetne
fajny teledysk, świetne miny aktorów - nie znam warszawy, wiec moge sie tylko domyślać, ale przekrój społeczeństwa miejskiego moim zdaniem fajny i pokazany z yayem.
a tekst *piosenki*? niezle :)
8+/10
Zenedon -- Ja to nie wiem, po co w ogóle żyć, po co robimy cokolwiek, po co to wszystko. Można przecież od razu się żywcem zakopać, pfff.
Bardzo fajne przypomnienie szlagierów Grzesiuka we współczesnym wydaniu, w tle wiele typowo warszawskich klimatów. Generalnie, podoba mi się.
E no Eno. Z Warszwy nie jestem, ale ogólnie filmik mi się przyjemnie oglądało a jeszcze przyjemniej słuchało. Jak dla mnie plus :] (kończąc ten post, przesłuchałem tego trzeci raz :])
Dwa kciuki w górę, za Zakąski dodatkowy punkt oczywiście.
Backside - ok ok chcesz jakąś pra pra pra pra wnuczkę Pocahontas?
btw co nie zmienia faktu że piosenka jest żałosna :) ( w porównaniu do S. Grzesiuka)
PS: 20 w sobotę :(
Łyczek - do gwiazdki dodaj kolejno O i R, będzie spoko ;P
Nie mówię że wszyscy no ludzie :( Tylko że miałem kilka takich przypadków.
Nie za bardzo mi sie to podoba. Jakieś smętne i pseudo-awangardowe.
Widzę, że jest i akcent z mojej dzielnicy Ochoty :) Bar mleczny "Biedronka" na Grójeckiej (przed bazarem Banacha).
Co kierowców to mam odpowiedź dla Ciebie pr0gh0st bo poważnie gdy jeżdżę po Warszawie samochodem największa kupa cwaniaków jeździ na tablicach P*, DW* ...
sory, ale najwięcej cwaniaków jest z WR albo WGR
- Skąd jesteś?
- Z Warszawy
- A z jakiej dzielnicy?
- Z Radomia!
Aha, i zapewne największe wzięcie filmik ma na kontach pajaców, co to do niedawna jeszcze mieli podpisane na "skąd jesteś" Warszawa/Radom albo Warszawa/Łomża. Nie no kocham ogólnie wszystkie memy i perełki propagowane przez wybitny organ jakim jest POLSKI FEJSBUK, bez nich moje życie byłoby uboższe.
Ale co w tym złego, że ktoś pochodzący z Radomia, Siedlec czy innego miasta, którego połowa mieszkańców na co dzień żyje w Warszawie lubi ten klip?
Dziwi mnie też strasznie, że wszyscy tak zwracają uwagę, tak poważnie biorą tekst "na warszawiaka nie ma cwaniaka" obrażając się niemiłosiernie. Ta piosenka to część folkloru miejscowego tak jak kapela czerniakowska. Krakusy pewnie mają takie piosenki też, Ślązacy też.
A tutaj nie dość, że została przedstawiona w nowoczesnej konwencji muzycznej to sam klip jest świetnie stworzony. Fajne sceny, pomysłowe stroje, dobry montaż. Ten klip trzeba potraktować z przymrużeniem oka, tak jak W Aucie.
A jeśli kogoś tak strasznie razi tekst tej piosenki to niech sobie odpowie na pytanie, czy ten sprzedawca kebapa jest z dziada pradziada warszawiakiem, po czym niech przeprosi i eufemistycznie mówią odstosunkuje się.
ajjj szkoda, że Tomazzi ma dzisiaj święta bo dodałby swoje trzy grosze do flame'u przeciwko Warszawie i warszawiakom :)
W porównaniu do oryginału, to to nie ma startu nawet. Jeszcze ten "śpiewak", wycacykowany laluś.
Jak się przeczytało wspomnienia Grzesiuka, jak siedział 5 lat w obozie koncentracyjnym, a potem śpiewał taką piosenkę, to się naprawdę wierzyło, że "to już Hiszpan, zimny trup".
(Grzesiuk może i przekręcał trochę słowa oryginalnych piosenek, ale każde to przekręcenie miało jakiś sens, Hiszpan - bo od grypy Hiszpanki, Unra - od odzieży z pomocy po 2 WŚ)
Na Warszawiaka wyslij Slazaka
COOLek --> włącz proszę trochę ironii i dystansu do tego klipu :)
Dla mnie teledysk bomba :)
To się komuś podoba? Wyłączyłem po paru minutach. Aż dziw że tyle odwiedzin.
EDIT: Para to połowa czterech ;)
A mnie sie podoba :)
Lipa i tyle
Niema warszawiaka na opolskiego chłopaka :)
fajne.
Nie widzę nic złego w odgrzewaniu starych szlagierów jak się to robi z pomysłem.
Denny bicik i kwasowata melorecytacja eliminują ten twór pod względem muzycznym... a jak się ktoś jara klipem to spoko.
Jak mówił Wojciech Młynarski:
"Piosenka aktorska to taki występ, gdzie aktor gra, że śpiewa, a czego nie dogra, to dowygląda".
Lutz --> to samo mi się skojarzyło.
Jeszcze ta piosenka o refrenie "Będę brał cię" gdy jest partia Fronczewskiego jako Franka.
Nie wiem, niby to klubowe ale nie wyobrażam sobie przy tym się bawić ;/ Słabe.
Słaby to jest POZnan*. Niby z wielkiej, a budyneczki niziutkie. Może ta gwiazdka w przyszłości będzie przypisem "*welcome na zadupiu"? :>
Rozi musi być
Odpowiedź jest średnia. Piosenka sama w sobie nie przekonuje, zresztą Nie Ma Cwaniaka to jednak Grzesiuk, a tu tekst przeciętny +. PW było czymś nowym, to tylko czerpie z niego najlepsze patenty. Kreacje w porządku (rewelacyjny rybak i marynarz w porcie wraz z blondynką), ale też motywy głównie wzięte z PW (machanie głowami w barze z Baką, night club).
W porządku, ale bez rewelacji, bo to już było. Dogryzienie warszawiakom musiało być i jest słabe.
Czekamy na Radom :D
To musimy poczekać, aż wrócą z Warszawy.
Stolica to Krakow, jakis pener przeniosl do tej smierdzacej warszafki, a tam pelno buroli
krakow jest tak samo beznadziejny, korki, smog, korki i korki
legrooch - > A POZnan* na to tak
http://www.youtube.com/watch?v=iBy8IPSvBbc
Nowocześnie!
Ewentualnie tak:
http://www.youtube.com/watch?v=-nXbRYusNDM&feature=related :)
Dziwi mnie tylko, że Sopotu nie stać na piosenkę o Sopocie bez odwołań do innych miast.
Stolica to Krakow, jakis pener przeniosl do tej smierdzacej warszafki, a tam pelno buroli
Prostak z Ciebie wyłazi...
Lukis` >>> czy to ty na pierwszym akcie jestes ?:D
http://www.youtube.com/watch?v=ZGYUDSHzVdQ&feature=player_embedded#!
Lechu >>> jak wpał mi ręce ten filimik to od razu o nim pomyślałem . Idealna promocja Poznania