Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: NBA 2K12 - Training Camp

02.03.2012 23:31
eJay
1
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

NBA 2K12 - Training Camp

Czy wie ktoś może jak zapisać progres w Training Campie? Już od 2 dni z tym walczę i gra nie zapisuje mi żadnych postępów. Cały czas wraca do trenowania rzutów z Jordanem.

03.03.2012 10:47
eJay
2
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

up

03.03.2012 17:20
3
odpowiedz
zanonimizowany645305
20
Centurion

Twoje pytanie po raz kolejny udowadnia, że brak konkurencji szkodzi 2k przy tworzeniu gry o NBA. W NBA2k12 jest cała masa takich uciążliwych błędów. Większość z nich ujawnia się jednak po pewnym czasie - dlatego recenzenci pieją z zachwytu, bo na pierwszy rzut oka gra jest świetna. Ale z czasem wychodzą różne mankamenty, które nieraz sprawiają, że niektóre tryby gry są niegrywalne. Tak było też przy poprzedniej edycji gry, gdy w My Player nie można było zmienić długości kwarty. W wyniku tego nie było możliwości zaliczać "kamieni milowych" związanych ze statystykami. Patch naprawiający to pojawił się po kilku miesiącach. W NBA2k12 na dłuższą metę tryb My Player też jest niegrywalny - twórcy gry wprowadzili dziwny mechanizm, który sprawia, że jeśli zmienisz drużynę, to w krótkim czasie "wytrejduje" ona najlepszych graczy. Np. idziesz do Miami - Wade, LeBron, Bosh zostają oddani za worek ziemniaków. Jedyny wyjątek to Kobe w Lakers - ale to wynika z tego, że ma on w kontrakcie klauzulę zakazującą wymian z jego udziałem. Spotkałem się nawet z sytuacją, że sfrustrowani gracze ręcznie edytują kontrakty zawodnikom, dodając do nich ten zapis. Patch wyszedł tylko na konsole (ale nie wiem czy to naprawił) - na PC ani widu, ani słychu.

03.03.2012 17:28
4
odpowiedz
zanonimizowany645305
20
Centurion

Jeśli chodzi o problem z save'ami w Training Camp - spróbuj włączyć auto save, jeśli masz go wyłączony.

03.03.2012 17:30
eJay
5
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Jest włączony.

Rumburako--->Faktycznie tak jest, pierwsze wrażenie jest kosmiczne, ale jak ujawniają się błędy to nic tylko zgrzytać zębami :( Zalezało mi na Campie bo wciąż średnio u mnie z grą w obronie.

03.03.2012 17:46
6
odpowiedz
zanonimizowany645305
20
Centurion

eJay---> Mi w poprawieniu obrony pomogła zmiana ustawienia kamery na tą "zza pleców".
Warto też spróbować drillu "Around the world" w trybie MyPlayer - można tu poćwiczyć obronę 1na1 i timing blokowania
Swoją drogą jednym z "uroków" tej gry jest to, że komputer świetnie broni, a dla gracza obrona jest trudna do opanowania.

07.03.2012 19:07
7
odpowiedz
zanonimizowany645305
20
Centurion

Właśnie pojawił się Patch dla PC - może pomoże na twoje problemy z Training Camp.
Podobno patch poprawił inteligencję komputerowych GM-ów w MyPlayer i sytuacja z "wyprzedażą" drużyny ma już się nie powtórzyć.

07.04.2012 18:00
8
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

Zacząłem niedawno w tą grę grać. Poprzednio głównie trzymałem się produkcji EA Sports (począwszy od NBA Live 1995) i niedawno zerknąłem ponownie, generalnie w kierunku koszykówki...

W skrócie - zacząłem grać sobie "karierę" i chciałbym wiedzieć, którzy gracze są perspektywiczni, tzn. tani, mają na razie słaby rating, ale będą z nich "ludzie"? Jestem zwolennikiem LA Lakers, ale nie lubię grać za mocnymi drużynami to wybrałem sobie takiego, chyba, średniaka, NY Knicks. Carmelo jest lokomotywą, która ciągnie ten biznes. Chciałbym dokupić jakichś wartościowych graczy by tworzyć w przyszłości dream team. Jakieś propozycje?

08.04.2012 11:42
9
odpowiedz
Pallar Anders Visa
41
Pretorianin

Up

Forum: NBA 2K12 - Training Camp