Napoje pytanie
Otóż, który z wymienionych napojów jest najzdrowszy( najmniej szkodzi), a który najbardziej
Pepsi ,Coca-cola, Sprite, Fanta, Mirynda, Nestea, Lipton, Tymbark, Frugo
gdyby szkodzily zdrowiu to nie byłyby dopuszczone do sprzedaży albo 18+ mogą w dużych ilościach negatywnie wpływać np na zęby
bez badań nikt nie odpowie ci na takie pytanie
Pepsi/ coca cola sluzy niektórym do mycia zlewów...(chyba, ze tu urban legend) wiec odpowiedz sobie :)
W wodzie to się ryby pierdolą.
Chyba Tymbark. Niegazowany, na sokach, bez konserwantów. Ma cukier, ale każdy napój go ma.

Coca cola wygrała raz ranking w Auto Moto na najlepszy środek do odrdzewiania śrub :D
Picie tego syfu jak cola, Pepsi, Mirinda, Sprite w nadmiarach jest na pewno bardzo szkodliwe dla zdrowia. Okazyjnie, od święta to na pewno nikomu nie zaszkodzi.
Co do napojów jak Nestea czy Lipton to trochę w nich Chemii też jest.
Tymbark i Frugo to soki czyli z tego wszystkiego chyba są najlepsze i nawet najzdrowsze.
soki? wolne żarty. sok możesz mieć gdy sam sobie go wycisniesz z jabłka z prywatnego sadu Hehe
Pepsi, jak i kilka innych firm używa jako słodzika przerobionych ciał z zabitych nienarodzonych dzieci - jest taniej, a to ze nie robia nic innego jak niemcy przerabiajacy żydów i polaków na mydło widocznie im nie przeszkadza - był o tym artykul w jednym z ostatnich gosci niedzielnych jest tez książka o tym podobnych sprawach, ktore oczywiscie malo kogo obchodza, bo przeciez zyjemy w takim "Nowym Wspaniałym Świecie".
zajeBEASTY
link or didn't happen
Co Wy macie do pepsi? To, to jeszcze nic. Ja nie tak dawno próbowałem pić sprite'a - tego się nie da pić. Już imitacje napoi po 1.50zł za 2 l są lepsze od tego gówna.
Ja z "bąbelkowych" napojów nie lubię wersji "pomarańczowej", czyli Fanta i Mirinda. Ale cała reszta jest ok.
Ja nie tak dawno próbowałem pić sprite'a - tego się nie da pić. Już imitacje napoi po 1.50zł za 2 l są lepsze od tego gówna.
To posmakuj Mountain Dew.
W ogóle te wszystkie Fanty, Cole, Sprajty to zdzierstwo. 5 zeta za 1,75litra a w smaku bez szału.
Już wolę pić Vivaty i Cole Original z Biedry bo tańsze a smakują też całkiem fajnie :)
Pepsi, jak i kilka innych firm używa jako słodzika przerobionych ciał z zabitych nienarodzonych dzieci
Lol. Pepsi używa aspartamu jako słodzika, który w jakichś tam badaniach na szczurach powodował raka mózgu.
5 zeta za 1,75litra
Niezła cena, u mnie za 2 litry jest ~4zł.
5 zeta za 1,75litra
Chyba trochę przesadziłeś :)
Ja poluję na Colę Original smakową z Biedry. Cytrynową już piłem.
@zyciajakwmadrycie - link:
wiadomosci.dziennik.pl/nauka/artykuly/382144,bojkot-napojow-pepsi-pepsi-next-ze-slodzikiem-z-komorkami-z-nerek-abortowanych-plodow.html
z innych ciekawostek nie tak dawno w Japonii wydano zgode na laczenie ludzkich komorek z komorkami swin - hybryda zwierzeco-ludzka w drodze:
@up - jesli nic sie nie zmieni to Pan wkrotce da ludziom odpowiedz, ale nie spodoba sie ona nikomu, w szczegolnosci tym zlym.
Uff, na szczęście jestem dobry.
tymbark 100%, tylko naturalne cukry występujące w owocach
[19]
to po co ci dobrzy sie staraja skoro i tak im sie nie spodoba jego odpowiedz i zostana wrzuceni na ten sam wozek co ci zli?
@19 - dobrzy nie maja sie czego obawiac, bo jedyne co moga stracic to zycie, a po oczyszczeniu czeka ich nagroda, zlych natomiast po smierci czeka pieklo, a wiec wieczna kara. Poza tym obecnie niewielu jest dobrych, a swiat jest tak zly, że sluszne jest zeby i dobrzy cierpieli, zeby nawrocic tych zlych, bo jak kazdy wie cierpienie zlego jest bez zadnej zaslugi w oczach Boga - cierpi bo jest zly i po to zeby przestal taki byc, a jesli nawet cierpienie go nie zmieni to po smierci czeka go wieczna kara. Dobry wiec cierpi po to zeby ratowac zlego, za co otrzymuje nagrode po smierci.
Zeby byla jasnosc, nikogo nie potepiam, mowie jedynie ze nie mozna pozwalac sobie na rzeczy, ktore sa wyraznie zakazane przez Boga i nie oczekiwac kary - jak np. zabijanie nienarodzonych. Bog jest bardzo cierpliwy i czeka na nawrocenie - od ostatniej wielkiej kary minelo juz ponad 70 lat, ludzie sa jeszcze gorsi niz byli a swiat istnieje, dziwne nieprawdaz? No ale jest tak, bo i kara ktora ma przyjsc bedzie znacznie bardziej dotkliwa niz 2 swiatowe wojny razem wziete, jak ktos chce moge wrzucic linka :)
Po moim zawodzie krąży historia o protezie akrylowej (szczęki) wrzuconej na noc do naczynia z Coca Colą. Podobno rano nie było po niej śladu. Osobiście z akrylem nie próbowałem, ale z przerdzewiałymi ramkami do polimeryzacji jak najbardziej. Po około ośmiu godzinach moczenia się w tej magicznej cieczy ramki są jak nowe!
^ w Brainiaku zostawili ząb na noc w coca-coli i nic się nie stało.
najlepij pić wodę. Ja się nie dawno na nią przerzuciłem i jest zajefajnie, o wiele lepsza niż to co wymienił autor, no ale nie ma jakiegoś mega smaku.. Trzeba się przyzwyczaić.
Również polecam wodę mineralną zamiast tych wszystkich napojów gazowanych. Mi osobiście podchodzi jedynie niegazowana ale co kto lubi.
btw: Żywiec Zdrój jest zajebista !
Sek w tym ile maja cukry w sobie bo wlasnie przez cukier napoje nie sa polecane i wyrzucane ze wszystkich diet.
Sprawdz ktory z w/w napoji ma najmniej cukru i masz odpowiedz na swoje pytanie.
Łyczek -> no może tak, ale i tak jest smaczna. To może dlatego, że źródlana ? ;)
Kwestia gustu, ja wolę mineralną niż źródlaną. Dodatkowo woda mineralna bogatsza jest w minerały takie jak wapń, magnez, potas niż źródlana, co również jest dla mnie istotne.
Nie bardzo rozumiem o co chodzi w pytaniu Megera ? To ta dieta z z płatkami z Biedronki ? Jeżeli tak to co ona ma do wody mineralnej / źródlanej ?
Ahh stare dobre Czokoszoki:
spoiler start
Czokoszoki! Zawierają wszystkie potrzebne substancje do życia.
spoiler stop
Megara pije do twojego zdrowego trybu życia, odnosząc się do starej jak świat prowokacji ;)
Bart2233 ---> Nie wiem, przez ostatnie 2-3 lata mało siedziałem na GOLu, więc nie jestem na czasie. Pamiętam, że był jakiś wątek o tym, ale nie interesowałem się tym aż tak :)
Łyczek, luźne skojarzenie. Autor tamtejszej prowokacji zachwalał Czokoszoki w podobny sposób, jak przeczytałam Twoje "minerały takie jak wapń, magnez" to od razu mi się zwizualizował obiad idealny - Czokoszoki i szklanka wody mineralnej.. ;)
Edit, bo zapomniałam dodać..
Pozdrawiam.
:D
Megera ---> W żaden sposób nie sugerowałem, że woda mineralna zastępuje inne jedzenie :) Ale oczywiście już wiem, że to luźny post :D
Ale jako ciekawostkę dodam, że 1/3 wapnia dostarczana do naszego organizmu pochodzi właśnie z wody, dlatego warto kupować wodę mineralną, w której jest 2-3 razy więcej wapnia niż w wodzie źródlanej - a i tak ludzie chorują na osteoporozę ... :)