Witam
Mam trochę kasy i chce kupić mocny sprzęt do słuchania muzyki.
Słucham mocnych brzmień dlatego stawiam na jakość dźwięku i potęgę basu.
Zestaw powinien zawierać co najmniej 5 głośników i subufer. Całość chcę podłączyć do komputera, co polecacie?
Nic. Chyba, że zapomniałeś dodać jedno albo 2 zera.
Skoro potrzebujesz głośników do słuchania muzyki to szukasz sprzętu składającego się z 2 głośników, nie więcej. To po pierwsze. Po drugie, Microlab Solo7C.
Nie ma zadnego, najmniejszego sensu kupowanie marnego plastikowego, komputerowego zestawu 5.1 do sluchania muzyki, a tylko takie 5.1 dostaniesz w tej cenie. Nie bedzie z tego ani jakosci dzwieku, ani potegi basu (co najwyzej bezladne dudnienie). Mozna zamiast tego kupic w miare przyzwoite stereo, ktore 5.1 czy 2.1 zje pod kazdym wzgledem. Zalezy co wolisz - albo 2 aktywne monitorki chocby geniusa czy microlaba, albo powinno wystarczyc na jakis maly wzmacniacz i 2 nieduze glosniki pasywne (uzywane oczywiscie).
A moglibyście podać jakieś konkretne przykłady tego sprzętu np na allegro?
Jeśli 5.1 to http://www.ceneo.pl/237933 + xonar d1 do kompa, zestaw gra bardzo ładnie jak na sprzęt do 500zł. A jeśli chcesz coś dużo lepszego to jak koledzy piszą dopisz sobie jedno 0 ;)
PS3fan -> raz, co ty pier*** o tej karcie, nie jest na usb. Dwa słyszałeś jak grają te kody? Biją w swoim przedziale cenowym wszystkie creativy i logitechy mogą grać zarówno jako 2.1 i 5.1. Nie pieprz głupot na temat który nie masz pojęcia.
Po Cholerę mu dźwiękówka na usb? To jest przenosna karta dźwiękowa do laptopów. Już lepiej dx albo ds. Zakładając oczywiście że autor nie ma porządnej karty dzwiekowej. A ta Koda do muzyki jest do d*py. Do muzyki to tylko 2.0 (ew 2.1). Podam konkretne modele, jak dowiem sie, jak duży autor ma pokoj.
http://www.skapiec.pl/site/cat/5/comp/448350
Jeżeli tak wygląda USB, to ja nie wiem, co mam w kompie w takim razie.
Przepraszam, pomyliło mi się z U1. Mój blad.
A wracając do tematu, to najlepszym rozwiązaniem będzie chyba zestaw który podał PrzemoDZ. Też chciałem to zaproponować, ale po wcześniejszym upewnieniu się, że pokój do nich przypasuje.