Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Najlepsze gry, aplikacje na androida - seria na YouTube

19.06.2012 20:24
1
Gersiak
69
Konsul

Najlepsze gry, aplikacje na androida - seria na YouTube

Witam!
Na wstępie proszę o wyrozumiałość i nie hejtujcie za mocno. Jeśli łamie w jakiś sposób regulamin proszę usunąć. Po prostu mam dużo wolnego czasu do wykorzystania i chcę zrobić coś pomocnego dla innych a zarazem coś co mnie usatysfakcjonuje. Mam zamiar kręcić na moim kanale YouTube serię filmów pod tytułem "Najlepsze gry i aplikacje na androida" z tego co patrzyłem nie ma dużo takich filmów ,więc myślę ,że może się to przydać. Pierwszy film powinien ukazać się w sobotę. Gdy go obejrzycie wtedy pozwolę wam na maksymalny hejt i krytykę z waszej strony, gdyż tego się nie boję. Był bym bardzoooo uszczęśliwiony i kontynuował bym to gdyby chociaż JEDNEJ osobie się to podobało. Jeśli Cię to nie interesuje to po radzę dać po prostu "WSTECZ" i nie tracić czas na pisanie wyzwisk w moją stronę. Mój kanał to : http://www.youtube.com/gersiu1 Proszę nie traktować tego w formie jakiej kolwiek reklamy. ;)

19.06.2012 20:26
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Zdajesz sobie sprawę z tego, że miałeś jeszcze ponad 15 minut na wyedytowanie poprzedniego wątku i zmianę kategorii?

Kilka uwag:
Kiepska jakość (nic nie widać na filmikach. 720p do tego typu filmików to minimum. Ewentualnie fragmenty ekranu w niższych rozdzielczościach. Ale widzę, że niektóre filmiki oferują taką jakość. Zmień sobie rozdzielczość monitora na taką, w jakiej chcesz nagrywać filmiki.

Cicho mówisz! Praktycznie nic nie słychać. Lepiej słuchać szumy, ale wyraźny dźwięk, niż co 5 minut zmieniać głośność.

Jeżeli już zwracasz się do widzów, to rób to w liczbie mnogiej. Pobierzcie, wejdźcie itp. Nie kierujesz filmików do jednej osoby, tylko do kilku.

19.06.2012 21:20
3
odpowiedz
Gersiak
69
Konsul

Wielkie dzięki co do tych uwag. Na pewno się do nich zastosuje i się przydadzą. Co do wysokiej jakości to dwa ostatnie filmy są w HD. Niestety nie mogę opanować tych dwóch czarnych pasków po bokach. Rozdzieczość monitora mam 1024x768 niestety większej dać nie mogę bo monitor ma za małą częstotliwość odświeżenia i strasznie męczą się oczy. Filmiki montuję w camtasia studio 7.1. Ustawiam tam roździelczość filmu 1280x720 i paski dalej są. Dzięki jeszcze raz.

19.06.2012 21:27
4
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Paski będą, bo 1024x768 to proporcje 4:3 (czyli 16:12), a 1280x720 (720p) to proporcje 16:9. Żeby ich nie było trzeba by nagrywać w rozdzielczości o proporcjach 16:9.

19.06.2012 21:56
5
odpowiedz
Gersiak
69
Konsul

Aha dzięki spróbuję w sumie nagrać w tej zobaczymy jak to wyjdzie.

Forum: Najlepsze gry, aplikacje na androida - seria na YouTube