Najlepsze głośniki 5.1 w cenie 200-250 zł
Tak jak w temacie. Kolega szuka takich naprawdę najlepszych głośników (z subwofferem, czyli 5+1) w cenie 200-250 zł. Czytałem, że Geniusy są dobre. Znane są też Creative i Logitech. Co byście mu polecili w tej cenie ? Wiadomo, że najważniejsza jest jakość dźwięku. Również design ma znaczenie oczywiście :)
Aha, głośniki będą podłączane do TV i PC.
Za tą ocenę kupisz X-540 (od Logitech'a), które polecam. Sprawują się świetnie, po kilku latach użytkowania nie mam do nich żadnych zarzutów ;)
Jezeli najwazniejsza jest jakosc dzwieku, to niech nie szuka 5.1, przynajmniej w tej cenie.
[5]
Czemu? Nie ma w miarę dobrych głośników 5.1 w tej cenie ? Nie chodzi przecież o dźwięk jak w kinie (nie przesadzajmy) tylko aby jakość stała na bardzo dobrym poziomie.
aby jakość stała na bardzo dobrym poziomie.
Za 250zł? 5.1?
Zapomnij...
Niech kolega dołoży jeszcze ze 100zł, to dostanie bardzo przyzwoite 2.0.
edit:
Mnie X-540 w zupełności wystarcza :P
Widać nigdy nie słyszałeś niczego lepszego...
ja mam Creative A500, Jestem z nich zadowolony :D
Apokalipsis -->
"Za tą cenę mi wystarcza.. Źle widzisz."
Nie on zle widzi (bo nigdzie nie wspomniales o cenie), tylko ty zle slyszysz.
Chociaz moze i dobrze slyszysz, tylko nigdy nie miales okazji uslyszec porzadnego dzwieku. A i w tej cenie da sie to osiagnac, tylko oczywiscie nie w kategorii komputerowych pierdziawek 5.1.
gracz12301 --> [6]
Nie.
Ojejku.. Nie wiem jak ty potrafisz usłyszeć co inni piszą, ja niestety nie potrafię :) Autor wspomniał o cenie, a ja wcześniej napisałem. Za tą ocenę kupisz X-540 (od Logitech'a), które polecam.
[9]
Tak samo jest ze słuchawkami. Póki ludzie nie posłuchają muzyki na porządnym sprzęcie, to i jakieś pierdziałki za 30 zł z pobliskiego sklepu komputerowego będą dobre. Wiem to z własnego doświadczenia :)
Apokalipsis -->
Napisałeś też- "Mnie X-540 w zupełności wystarcza" i do tego się odniosłem.
X-540 grają mocno przeciętnie, i ich cenę można dostać coś co zagra lepiej. Wystarczają Ci? Ok. Ale to świadczy o tym co napisałem. Każde głośniki są wypaśne i w ogóle jeśli nie masz porównania z czymś lepszym.
Ej nie przesadzajcie, ja swego czasu kupiłem Creative t6100 za bodajże 240zł i jestem do tej pory zadowolony. W grach wszystko fajnie słychać, w filmach też. Na pewno nie jest to szał w porównaniu z wyższą półką ale czytając posty niektóre można pomyśleć że głośniki 5.1 <400zł to są nic nie warte i lepiej sobie kilka skrzynek wódki za to kupić.
czytając posty niektóre można pomyśleć że głośniki 5.1 <400zł to są nic nie warte i lepiej sobie kilka skrzynek wódki za to kupić.
Zamiast 5.1 <400 lepiej kupić 2.0 które będą już jakoś grać. Ba! Można nawet za jeszcze mniej kupić 2.0 które i tak będą grać lepiej niż 5.1 za 400zł, a za resztę kupić kilka flaszek :)
Przykład? Idę o zakład że te geniusy http://www.eukasa.pl/komputery/sklep/837340/genius/genius-sp-hf1250a-31730882100-/ za 99zł, grają znacznie lepiej w każdym paśmie od Twoich T6100 za 240zł.
głośniki 5.1 <400zł to są nic nie warte i lepiej sobie kilka skrzynek wódki za to kupić.
Co prawda to prawda.
PrzemoDZ --> No to jeszcze raz. W TEJ CENIE, TE GŁOŚNIKI MI WYSTARCZAJĄ.
Chciał 200-250 zł to poleciłem mu te, bo według mnie są ok. Poziom niektórych jest nadzwyczaj trudny. Gdyby podał wyższy przedział cenowy, np. 500 zł, to podałbym mu co innego. Propsy chłopaki! :)
Przemo->
Też potrafią dawać takie fajne basy? :)
Ja mówiłem o zastosowaniu do gier, filmów etc, nie tylko do muzyki. Włączam sobie AC, ustawiam dwie satelitki z tyłu i jestem poza światem. O to chyba głownie chodzi w głosnikach 5.1 czy 7.1? :).
EspenLund -->
"Też potrafią dawać takie fajne basy?"
Lepsze.
"O to chyba głownie chodzi w głosnikach 5.1 czy 7.1?"
Nie. Podobno 'wiadomo, że najważniejsza jest jakość dźwięku', niz zeby trzy razy na seans filmu cos wybuchlo 'za plecami' (co i tak zabrzmi jak pierdniecie, a nie wybuch). Zreszta dobre glosniki stereo tez potrafia zbudowac trojwymiarowa scene, nawet na sluchawkach stereo spokojnie mozna slyszec dzwieki ze wszystkich kierunkow, znane sa testy z nagraniami dzwiekow fryzjera czy zapalek.
http://gprime.net/flash.php/soundimmersion
wysiak <--- wow, fajne. Pierwszy raz takie coś słyszę.