Panowie jaka wg was jest najlepsza gra na świecie mowa o tej jednej jedynej a nie w poszczególnych gatunkach:
Proszę o wasze zdania i uzasadnienia może zacznę:
Dla mnie najlepszą grą na ŚWIECIE jest GTA:SA
Uzasadnienie: Jedyna gra w której wracało się do poprzedniej części serii, mowa o misji w której musieliśmy wrócić do Liberty City, a poza tym w GTA SA można było robić prawie wszystko... no i potężny teren działań. Teraz wasze propozycje. Pozdrawiam
Ja ci jednej nie podam z prostego powodu. Niektóre są dla mnie tak samo świetne więc podzielę je na 2 gry:
Singiel: TES V: Skyrim - Świetna fabuła, dużo miejsc do zwiedzania, świetnie zrobiony upgrade, dużo misji pobocznych, zajebiście długa, ładna fabuła, dużo broni, pancerzy, mocy itp. Ogólnie miażdży dupę...
Multi: Battlefield 3 - Świetna gra multiplayer, łatwo grać ze znajomymi, piękna grafika, dużo broni i tego typu dupereli które można ulepszać na wszystkie możliwe sposoby i ogólnie wszystko zajebiste... aha i jeszcze mapy. Po kupieniu Premium jest ich prawie 30...
Daikatana. Bo spełniła wszystkie oczekiwania.
Ewentualnie Shaq Fu - bo jest w niej Shaq, więc musi być dobra.
Dla mnie tą najlepszą, tą jedyną jest Zeus: Pan Olimpu. Znakomity klimat. Jedna z pierwszych gier w jaką grałem.
Do dzisiaj uważam ją za najlepszą (10/10)
Chyba jednak Half-Life 2 (do tego licząc epizody, w szczególności drugi bo pierwszy był jednak taki sobie)
The Elder Scroll V: Skyrim - jedna z niewielu gier, godnej schowania w złotej gablocie w muzeum, by pokazywać przyszłym pokoleniom.
[3] Daikaszana po dziś dzień spełnia wszystkie oczekiwania graczy
Dungeon Keeper - bo tak!
gta sa albo tbogt
Seria Mass Effect - za scenariusz, fabule, muzyke i niepowtarzalny swiat, stworzony z ogromna dbaloscia - swiat, ktory dorownuje swoja jakoscia SW.
Half Drugi Miłościwy.
Starcraft
Spellforce - bo ja tak mówie
Heroes of Might & Magic III + dodatki.
Gra w którą można grać do końca świata i jeden dzień dłużej. Świetny klimat, fantastyczna muzyka i ogromna frajda grając przeciwko znajomym. Jak ktoś nie grał, niech żałuje.
Taka gra nie istnieje :(
Podobnie jak autor wątku uważam, że najlepsza gra na świecie to GTA:SA.
[15]
Jedi Academy z fizyką i niszczeniem otoczenia od The Force Unleashed, i fabułą oraz erpegietowatością Kotorów.
Pozdrawiam. Aha i musi mieć kilka następnych części oraz silnik bardzo sprzyjający modowaniu. No i jakieś multi do tego.
Podobnie jak Gjallarhorn, uważam, że taka gra nie istnieje. Każdy lubi co innego, nie wszyscy we wszystko grali, do tego dochodzą własne odczucia albo też sentyment. W moim osobistym rankingu najwyżej stoją produkcje Quantic Dream. Jednak mimo wszystko nie nazwałbym ich najlepszymi grami ever. No ale jeśli już musiałbym wytypować jedną jedyną, obiektywnie za króla elektronicznej rozrywki uznałbym Heroes of Might and Magic III. Gra ze wszech miar idealna. I przy okazji nieśmiertelny tytuł na lata.
kluha666 -> +1 ;)
BIOSHOCK
A na drugim bym dał Alan'a Wake'a
Nie będe oryginalny. Zdecydowanie Mafia. Świetna fabuła i klimat. A na drugim miejscu Beyond Good & Evil.
Team Fortress 2
Metacritic twierdzi że taką grą jest GTA IV (98 najss) i choć muszę przyznać że gra jest świetna to jednak Vice City jest moim number one
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/grand-theft-auto-iv
[12] - O... Cala seria Jedi Knight i wspomniany Jedi Outcast - jako najlepsza gra ze swiata SW - pomijajac KotORy.
Seria Assassin 's creed ma najlepsza fabula no i ogulnie wszystko najlepsze.
jarooli -> Jakieś Mario też ma 98.
GTA IV na konsolach jest najwyzej ocenione na metacritic a na PC jest Half Life 2
mckk -> BioShock też ma 96 (tak jak HL2)
[3]
Daikatana - do dzisiaj nie powstala lepsza gra.
Fallout 1 i 2. Kto w nie grał, ten wie czemu, a reszcie nie mam zamiaru tłumaczyć.
Nie ma tylko jednej najlepszej gry :p
Ja mam ich kilka:
BioShock 2, Mafia 2, Mass Effect 2, Dragon Age: Początek.
Jeżeli będzie mi dane przejść Deadly Premonition to do listy na 99,9% dołączy bo jestem absolutnie pewien że to coś wspaniałego.
Jeszcze taka gra nie powstała (jak dla mnie),chociaż Beyond good & evil niedużo brakuje :)
Jak ma byc tylko jedna i niezaleznie od gatunku to zostaje jedynie gra wstępna.
Tibia. Niesamowita opowieść o bohaterze, który spotyka innych bohaterów i może się z nimi dzielić swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami na dowolny temat. Niebagatelny świat, w którym na każdym kroku czeka na nas przygoda. Przygrywająca w tle muzyka dopełnia klimat, który poprzez swą spójność, jest nie do podważenia. W grze utrzymać się potrafią tylko najtwardsi gracze. Jakby ktoś wrzucił otaczającą nas rzeczywistość do gry! Nieważne gdzie jesteś, nie możesz stracić czujności. Należy od odnaleźć ten "złoty środek", ponieważ nie wolno popadać w skrajności, bo ktoś za pomocą nas, może zmienić sposób egzystowania (sposób na życie w tych ciężkich czasach) swego antagonisty. Gdy przychodzi bandyta z hasłem "Pay or Die", jesteśmy zmuszeni oddać to, czego od nas oczekuje. Inaczej możemy zostać ogłuszeni i odprowadzeni do świątyni o nazwie "Temple". W grze oprócz nas - bohaterów - uświadczymy inne rasy o odmiennym charakterze i co za tym idzie, innym sposobem na walkę. Zwierzęta też się starzeją, jednak dzięki temu procesowi stają się wytrwalsze. Nie ma takiej drugiej gry. Irracjonalna - przy pierwszym kontakcie - sprawa.
spoiler start
Nie mam takiej gry. Jednakże kilku niewiele brakuje do osiągnięcia tego statusu.. ; ]
spoiler stop
Myst Online: Uru live za świetne lokacje i świat w który trzeba sie zagłębić no i świetne community :)
Co to za wątek,ile ty kolego masz lat żeby, takie durne wątki zakładać.To tak choby jaka najlepsza jest kawa na świecie i co powiesz???bo ja moge powiedzieć że najlepszą grą jest np.Duke nukem forever i co? kit z tym że wyszedł katygoryczny gniot ale według mnie to powinno dostać medale i puchary
Tak jak pan [16] . Taka gra nie istnieje, w każdej grze znajdą się nudne wątki, błędy lub klimat. Dlatego nigdy nie znajdę gry, która była by najlepsza.
Dla mnie najlepszą grą na ŚWIECIE jest GTA:SA
+1
Świat może nie wszystkim pasować, ale te "niggerskie" klimaty zostały oddane perfekcyjnie. Mapa gry wielka, poza misjami jest wiele atrakcji(jedzenie, taniec, automaty, tuning, kupowanie ubrań, zmiana fryzury, randki, Pig Pen ;)), a San Andreas na dodatek zachęca byśmy improwizowali. Cut Scenki są jak zawsze w tej serii świetne, a postacie wyraziste i unikalne.
Młokosem będąc, rajcowała mnie zabawa w płatnego zabójcę. Śledziłem losową postać i gdy wyszła z samochodu, oddalałem się od niej i z dachu jakiegoś budynku pozbywałem się za pomocą snajperki, włączałem kod na 6 gwiazdek i uciekałem :)
KotOR i Jedi Academy to moje ulubione gry z okresu młodocianego.
theme hospital:)
Gothic 2 + Noc Kruka. Ciężko było wybrać.
Planespace Torment. BioWare może się schować. 10/10, gra bez wad.
Zgadzam się z [47]. Nie było i nie będzie lepsze gry niż ta. Grafika nigdy się nie zestarzeje, gdyż jest unikatowa. Scenariuszy nigdy nie zabraknie, bo powstają nowe. Ras i niespodzianek jest tyle, że grać można dekadami. Do tego możliwość gry w trybie Hot Seat, czyli można zagrać z przyjaciółmi. Dziękuję, nie mam więcej pytań.
Bezapelacyjnie Mafia (oczywiście ta starsza).Od początku do końca gra była cudeńkiem a zakończenie to poezja.Najlepsze zakończenie wśród gier jakie istnieje.Gra wyszła w 2002 roku więc w tamtym okresie gra nie miała sobie równych.
Wyszło tyle różnorodnych i fantastycznych gier, że dla mnie niemożliwością jest wybranie tej najlepszej.
Przecież każdy wie, że jest jedna jedyna niepodważalna najlepsza gra na świecie.
A nazwa jej to...
Combat Mission.
Jako "Pan Xbox'a" mówię wam że najlepszą grą na świecie jest:
Halo 4
Dlaczego?To proste ona daje wszystkie emocje 4 poziomy trudności ,możliwość Kooperacji i dodatkowe utrudnienia lub wspomagania i oczywiście poziomy ,zbroje i pakiety do kupienia oraz specjalizacje.
Dlatego ona jest:NICE
Quake 2
/TRED.
Gothic II NK - jeśli już - po prostu nad żadną grą nie spędziłem tyle czasu i żadnej innej tak dobrze nie poznałem...
Halo 4? Buahahahaha:D Bo się zeszczam se śmiechu:D. Tego X-klocka to masz od wczoraj, prawda?
Mass Effect. Gra która przywróciła moją wiarę w to, że fabuła w grach ma kluczowe znaczenie.
Nie ma takiej gry którą można by określić mianem najlepszej na świecie.Jest tyle gatunków gier i tyle samych gier że nie jest możliwe określenie tylko jednej mianem najlepszej na świecie.Każda ma coś w sobie,nawet to że jest słaba.
Podobnie jakby chcieć wybrać jeden samochód i powiedzieć że jest najlepszy na świecie;jest tyle różnych aut że niemożliwym do ocenienia jest czy np.lepsze jest Porsche czy Lamborghini.Jak ktoś lubi niemiecką motoryzacje to wybierze Porsche natomiast jak włoską to wybierze Lambo ale który z nich jest lepszy tego nie da się jednoznacznie stwierdzić.Nawet maluch był dobry w swoim czasie i w swojej klasie.Tak samo jest z grami.
Zdecydowanie The Elder Scrolls V: Skyrim- jest tyle questów do zrobienia oraz wielka mapa, którą aż chce się eksplorować.
Call of Duty Modern Warfare 3 - najlepsza gra fpp wszechczasów, grafika super, akcja się ciągle dzieje, pełno wybuchów i karabinów
Bioshock
Za klimat, fabułę, piękny świat, optymalizację, zwroty akcji.... i dużo więcej.
Gra arcydzieło. Sztuka, miód, cud i orzeszki
:P ktoś zapomina(chyba słusznie) o Minecrafcie, gra jakoś wydawało że nie odniesie mega sukcesu a tutaj....no proszę, tak samo z World of tanks.
ad. 35
dokladnie - kazdy kto gra w gry z fabula dobrze wie, ze najlepsza produkcja jaka powstala na PC jest Fallout 1 i Fallout 2 (dla mnie razem z Torment'em).
Cobrasss ---> Mam nadzieję że to żart bo jeśli nie to z ludźmi jest na prawdę źle. Minecraft to chłam i kaszana. Aż mi się nie chcę rozpisywać
Najlepszymi grami są: Half-Life, Fallout, Planescape Torment, GTA i to one są razem na 1 miejscu dziękuje dobranoc
GTA San Andreas oraz Ford Racing 2
[12] +1
[center]
[img]http://www.cs-maxskills.pl/1/paintball.png[/img]
[img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/91.203.133.221:27096/b_350_20_FA192A_381007_FFFFFF_000000.png[/img]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Nazwa Serwera: [color=#0095f3]CS-MaxSkills.pl[PaintBall][/color][color=#0095f3][/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] IP serwera: [color=red]91.203.133.221:27096[/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Ilość slotów: [color=#0095f3]32[/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Typ serwera: [color=red]Steam + NonSteam[/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Friendlyfire: [color=#0095f3]OFF[/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Forum: [url=http://cs-maxskills.pl]Kliknij aby przejsc na forum MS[/url]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Godziny uptime: [color=#0095f3]24/7[/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] Lokalizacja: [img]http://c.1mgg.com/1m/f/PL.gif[/img][color=red] Polska[/color]
[img]http://dodatkii.net/punktatorki/16.gif[/img] FastDownload:[color=#0095f3] Tak[/color][/URL][/color]
[/center]
Call of Duty: Modern Warfare 3 NA PS3 PONIEWARZ NA KONSOLI XBOX NIE DA SIE GRAC, tego nawet nie da sie nazwac kąsolom
Najlepsza gra EVER, grafika przebija Forze 3 i FIFE 13 razem wzięte, Gameplay lepszy niż w Mario Galaxy, muzyka lepsza niż w Metal Gear Solid (SERIA), fabuła przebija filmy Spilberga, akcja jest na mount everestowym poziomie.
Moi wszyscy koledzy z gimnazjum to samo powiedza wiec nawet nie piszcie ze ta gra taka nie jest.
Pozdrawiam
Remigiusz Spun.
GTA 4. A przede wszystkim polecam zagrać w dodatki do niej, gra jest miodna wtedy.
Beyond good & evil -za muzykę,klimat,grywalność i całą resztę
Hidden & dangerous II+dodatek -za naj strzelanke taktyczna o II wojnie
Fallout 3 i NV -za wspaniały posta-apokaliptyczny świat
Saints row 2 i 3 -za muzykę ,grywalność, humor i klimat
Silent hunter 3 -za najlepszy i jedyny symulator U-boota
Dreamfall -za fabułę i muzykę
Seria stalker - za KLIMAT!!!!
Nie ma takiej gry którą można by określić mianem najlepszej na świecie.Jest tyle gatunków gier i tyle samych gier że nie jest możliwe określenie tylko jednej mianem najlepszej na świecie.Każda ma coś w sobie,nawet to że jest słaba.
+1
edit:Ku...a ,nie zauważyłem że odkopano trupa ...
Bez żadnych wątpliwości...
SUPER MARIO BROS. na NES'a !!!
Według mnie najlepszą grą na świecie jest BioShock:Infinite. Super fabuła, wspaniałe zakończenie. Gra idealna.
Ciezko wybrac, ale najwiecej gralem w Baldur's Gate 1 wiec wybieram ten tytul, na 2 miejscu Metal Gear Solid 1 za najlepsze walki z bosami, ale tylko na PSX.
Jedna to za mało, ale HoMM3+WoG, Diablo II i obecnie Diablo III to jest to co lubię :)
Najlepsza gra świata nie istnieje, każdy tytuł ma jakieś wady.
Choć jedne z lepszych to seria Bioshock oraz GTA i Diablo - zawsze na czasie i każda serwuje coś nowego.
Pasjans .. wcale nie żartuję - zawsze można pograć w wolnej chwili i się odprężyć, można także wyłączyć natychmiast bez obaw, że stracimy czas, który poświęciliśmy na dojście do punktu lub coś nieodwracalnie zepsuliśmy. Jest obecny praktycznie na każdej platformie. Nie ma gry, w którą (z dokładnością do wersji) grałbym nieprzerwanie przez tyle czasu i do której wracałbym tak często.
Myślałem o Falloucie, ale jednak uczciwość wymaga wyboru pasjansa .. chociaż z drugiej strony gdy pomyślę, że ma zniknąć z istnienia Fallout i pasjans i mam wybrać .. ale to chyba nie jest dobre kryterium dla takiej oceny.
minecraft (lol)
1.Minecraft - może dużo osób jej nie lubi ale jak zacznie w nią grać to polubi
2.League of Legends - spoko gra
3.Need for Speed Most Wandet - spoko dla miłośników wyścigówek
zdecydowanie minecraft
Panowie schowajcie się z tymi waszymi grami! Najlepszą grą zawsze było, jest i będzie pierwsza Mafia.
Captain Claw - ulubiona gra z dzieciństwa. Świetna platformówka, do której chętnie wracam, gdy tylko mam okazję :)
Desu ... znaczy, Deus Ex.
u mnie też są dwie:
-Test Drive Unlimited 1: niesamowity klimat jazdy w multi (gram z chłopakami na hamachi), piękne samochody, grafika jak dla mnie wciąż świetna (szczególnie przejazd przez tunel :) ), przyjemny , realistyczny model jazdy , ubieranie avatara , motory , Ogromna wyspa , pełno dróg , autostrad itd. , misje , piosenki i możliwość dodawania swoich albumów , detale we wnętrzach samochodów , kupowanie domów oraz kolekcjonowanie zabytkowych samochodów , MUSCLE CAR-Y :D , niektóre miejsca które wciąż urzekają , swoboda , wyzwania itd. itd. itd.
mógłbym tak jeszcze wymieniać .
-S.T.A.L.K.E.R Zew prypeci : Klimat! , Grafika! , wszystko!!! , modyfikacje , kombinacje, wszystkiego było tyle że masakra , fabuła i prypeć w której miałem zawsze ciarki na plecach :)... ahh aż chyba sobie zainstaluje :)
ps: jest jeszcze far cry 3 ale nie będe spamował :P
Jak dla mnie ta jedna jedyna to Bioshock. Dlaczego ? Świetny klimat, bardzo dobra fabuła i niecodzienna mechanika gry. No i najważniejsze gra po prostu trafiła w mój gust. Dodam, że ciężką bitwę toczyła u mnie ta pozycja ze Stalkerem Cień Czarnobyla. Uwielbiam takie gęste, mroczne klimaty
To i ja się przyłącze.
Według mnie hiciorem absolutnym jest Diablo 2.
Jak dla mnie tam wszystko jest idealne, nawet grafika nie wyobrażam sobie takiego Diablo w 3d.
Soundtrack, FABUŁA!,walka, poziom trudności, postacie.
Gra w, którą można zawsze pograć, szkoda, że takie GTA V przyćmiło sławę D2, bądź D3, ale D3: RS przywróci dumę Diablo.
San Andreas.
ostatnia gta w jaka grałem, ale ogrom mozliwosci i wolnosci w grze jest porazajacy ;)
Najlepsza gra na świecie? Sex, drugs and rock'n'roll - warto spróbować choć jednego.
Po co taki durny wątek,wiadomo że każdemu podoba sie co innego to co ci to da ?
gta sa bo można wszystko zrobić gta v bo jest trevor :D i watch dogs bo jest zajefajna
Nie tyle co "najlepsza gra na świecie" co na pewno taka, do której pałam ogromnym sentymentem jest Total Annihilation.
Gothic
Uncharted: Drake's Fortune
Uncharted 2: Among Thieves
Uncharted 3: Oszustwo Drake'a
Czyli jednym słowem cała "trylogia" Uncharted'ów. :D
spoiler start
LOVE <3
spoiler stop