http://fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=33910
Zainspirowany tym wątkiem ciekaw jestem kto ma najlepszą skuteczność rzutów karnych z obecnie grających zawodników jak i tych co już przeszli na emeryturę ;]
Jest kilku specjalistów jednak ciężko znaleść jakieś informacje dokładne.
Pirlo, Villa, Riquelme, Del Piero ? A moze ktoś inny Jak Van Hoijdonk ?
Oglądając raz mecz nie pamiętam jaki komentator powiedział że Elano strzelił wszystkie karne w swojej karierze :P Niestety nie powiedział ile tych karnych strzelał itp
Więc komentujemy i szukamy najlepszego wykonawce ;] Kto pobije Koemana ??
Jak się nazywał ten Brazylijczyk znany właśnie z charakterystycznego wykonywania "jedenastki"?
Sokrates? Socrates?
Del Piero z pewnością ma świetną skuteczność. Pamiętam jak parę razy nie trafił, ale i tak musi mieć koło 90%. W ogóle ciężko jakieś statystyki na ten temat.
Stary Thierry Henry - pamiętam, że do pewnego momentu komentatorzy na C+ mówili, że ani razu się nie pomylił :)
Zidane? Nie mogę sobie przypomnieć jego pudła, a dla Francji trafiał bardzo ważne karne, w trudnych momentach (było takich 5 czy 6).
Shearer był strasznym pewniakiem też.
Kiedyś obiło mi się o uszy że właśnie Mendieta nie zmarnował nigdy rzutu karnego albo zmarnował tylko jeden raz. Ale nie pamiętam gdzie to czytałem...
No właśnie. Też pamiętam opowieści o Mendiecie Villi i innych ale ciężko znaleśc jakieś suche statystyki ;/
Mam nadzieje że ktoś znajdzie jakąś stronkę ze statystykami samych rzutów karnych :P
Del Piero ma bardzo dobrą skuteczność. Zdarzało mu się przestrzelać kilka razy.
Ronald Koeman też rzadko się mylił.
nie pamietam pudla pirlo w meczu o stawke w sumie
mistrzem karnych jest berbatov
Ballack? Pokazywali kiedyś w tv jego rzuty karne i mówili, że niby są wykonywane w najlepszy sposób.
nie pamietam pudla pirlo w meczu o stawke w sumie
Słabą masz pamięć :P
Ja konkretnych meczy też nie przytoczę, ale Andrea pudłował często.
Swego czasu nawet tak często, że w Milanie karne strzelali on, Sheva i Kaka,
i w sumie żaden z nich nie robił tego jakoś wybitnie dobrze.
Chyba w finale LM nie trafił :)
edyta:
No to w jakimś meczu z żabojadami :P
Chyba w finale LM nie trafił :)
W 2003? Trafił.
Całkiem dobrze karne bije van Persie.
Ale najlepszy jest chyba Del Piero, a kiedyś znakomity był Henry.
Kaka
No właśnie każdy pisze kto jest najlepszym a ciężko stwierdzić jeśli nie przytoczymy suchych statystyk :|
Shevchenko dobrze wykonywał karne ;) Nigdy jak był w barwach Mialnu nie martwiem sie ze nie strzeli.....az do finału z 2005 r xD
Nie wiem kto jest najlepszy, ale na pewno najbardziej inspirującym wykonawcą rzutów karnych jest Antonin Panenka, zaś jeśli chodzi o skuteczność to radziłbym poszukać... wśród bramkarzy, takich jak np. Chilavert, Butt, Campos czy Rogerio Ceni.
Szanse na strzelenie karnego niby około 70% ;]
76 goals from 91 penalties (best all time record in Italy) ROBERTO BAGGIO
Ale o skutecznosci to ciezko cos bedzie wyczytac ...
[6] - ale z Polską Szira nie trafił :)
Popieram Behemotha, tylko Panenka się liczy! :D
Kto z taką gracją strzela/strzelał karne prócz niego, jednocześnie tak ośmieszając bramkarza? :P Dla mnie Panenka numer jeden - może i nie najskuteczniejszy, ale najbardziej widowiskowy.
Chyba każdy kozak (lub ważna postać w drużynie) od karnych ma na swoim koncie co najmniej jednego przekozackiego faila. :D
Ja lubię Del Piero, więc obstawiam go, choć bez żadnych statystyk mogę się mylić. :P
Zgodzę Się z Kolegą wyżej...:)
Również Obstawiam na Del Piero
Obstawiać sobie możemy kto najlepiej strzelał i dyskutować, porównywać. Tworząc ten wątek miałem nadzieje że w dobie internetu ktoś znajdzie suche statystyki wykonawców rzutów karnych. Ja szukałem lecz niestety nic nie znalazłem konkretnego.
Pamiętam, że Koeman strzelił coś około 51 karnych na 53 albo 54 wykonywane też niezły wynik.
A co sądzicie o najlepszych wykonawcach rzutów wolnych ;] Może tu ktoś znajdzie statystyki.
Tutak chyba bryluja Del Piero i Juninho może van Hoijdonk Beckham ;]