Witam :)
Zamierzam kupić sobie nowa myszke. Oczywiscie będzie ona wykorzystywana do gier (gram tylko w strzelanki).
Obecnie posiadam myszke logitech m185, ktorej kursor czasami mi szaleje a oprócz tego trzyma mi się ją niezbyt komfortowo bo myszka jest bardzo mala! Gralem na niej na 600 dpi. Mój chwyt to raczej fingertrip :p
Budżet jaki mogę przeznaczyć na myszke to max 120 zl + jakas tania podkładka do 30 zl średniej wielkości.
Bardzo podobaja mi się modele:
Roccat lua (nie dotykalem ,ale ponoć dobry)
A4tech bloody v8m (sprawdzałem i nieźle leży mi w dłoni + ładnie wygląda. Nie wiem jak z zresztą bo sprawdzałem ją tylko w sklepie.
Co o nich sądzicie?, a moze macie lepsze propozycje? Przy okazji nie chce przyciskow bocznych, a jeśli już to żeby były na tyle wysoko,by uniknąć przypadkowego klikniecia.
Pozdrawiam :)
Najlepsza na rynku w tej cenie to ISY IMC-500 . Jeszcze Ci nawet trochę zostanie. Ma reakcję rzędu 1 milisekundy.
Bardzo dobra, precyzyjna mysz z zestawem ciężarków. Logitech G500. Na Allegro za 130 zł można znaleźć.
"Logitech G500 to godny następca świetnego modelu G5. Łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy pierwowzoru oraz najnowsze rozwiązania techniczne.
G500 za sprawą wyprofilowania i chropowatego plastiku po bokach bardzo dobrze leży w dłoni. Główne i boczne przyciski działają precyzyjnie, a opór i głośność są odpowiednie. Również co do działania rolki nie mamy większych zastrzeżeń. Rolkę można wciskać i pochylać. Wielu osobom funkcja ta może się przydać. Kółko działa na tyle precyzyjnie, że raczej trudno je przekręcić podczas wciskania i pochylania.
Rozdzielczość sensora można szybko zmieniać w trakcie korzystania z myszki. Służące do tego guziki zostały tak umieszczone, że nie ma ryzyka ich przypadkowego wciśnięcia podczas grania. Wybrany tryb działania sensora myszki jest wyświetlany na ekraniku. Wyświetlacz to jedyny element w G500, który się świeci. Nasze testy wykazały, że zastosowany w myszce sensor laserowy nie jest podatny na zjawisko interpolacji ani akceleracji wstecznej lub pierwotnej. Myszka działa bez problemów i na podkładkach materiałowych, i szklanych. Wielka szkoda, że nie zastosowano techniki Logitech Darkfield Laser Tracking. Wówczas G500 byłby niemal doskonale uniwersalnym modelem.
W sklepach myszka jest dostępna za około 215 zł. W przedziale 200–350 zł jest bardzo dużo produktów licznych producentów. Na ich tle G500 wypada bardzo dobrze. Myszki bezprzewodowe, z podwójnymi laserami czy ekranikami OLED są droższe o 50–150 zł.
Logitech Gaming Mouse G500 bardzo przypadła nam do gustu. Jeżeli ktoś akurat planuje zakup myszki do gier i może na nią wydać 200–220zł, to G500 jest jednym z najlepszych wyborów. Z czystym sumieniem możemy ją polecić. Gryzoń ma bardzo dużo zalet, a wady, które wymieniliśmy, są raczej mało istotne i nie wpływają na jakość użytkowania."
PC LAB
Przeciez pisze że chcę myszki do fingertripa (nie do palmgripa), do 120, nie 200 zł (kupuję tylko nowki z morele albo rtv euro agd)
Czekam na inne propozycje.
**ja** tylko wkleja jedno i to samo -,- Masz taką myszunie za 70 złotych z Tracera, fajnie się trzyma, podświetlana. Link: www.morele.net/tracer-ghost-usb-avago-5050-573096/
Co do A4Tech Bloody V8M ładna i dobra teraz wybór należy do Ciebie. Tracera mam sam i niezła jest tylko kup miękką podkładkę bo się sciera troche ;D
zerknij sobie na ten A4 Tech:
http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/9515233 - wygląd bardzo kosmiczny jednak pyka na niej mój mąż od pewnego czasu i jest bardzo zadowolony. Dla mnie wprawdzie byłaby trochę zbyt duża niemniej do męskiej dłoni jest ok.
Ma wygodne oprogramowanie, które możesz sobie dopasować w dowolnie wybrany przez siebie sposób.