Witam. Mam dylemat, jaką myszkę wybrać, przedział cenowy to 100zł + przesyłka (ani złotówki więcej!). Zastanawiałem się na Logitechem G300. Myszka będzie używana do grania w CS i BF3, ogólnie - do FPS'ów. Chciałbym, żeby dość dobrze leżała w dłoni, ładnie wyglądała, (najlepiej, żeby miała jakieś świecące diody, jak te myszki z Razera ^^) no i miała dobry sensor, tzn. była dokładna i płynna. Jeżeli jest jakaś myszka do tej ceny, która spełni moje wymagania, proszę o podanie modelu. A jeżeli takiej nie ma, podajcie najlepszą do 100zł. Czy Razer Abyssus używany za 80zł będzie dobrą opcją? Dodam też, że do tej pory mam A4Tech X-710BH, jestem bardzo zadowolony, mam ją od roku ale czas na coś lepszego i ładniejszego.
Dziękuje za ewentualne odpowiedzi, pozdrawiam.
Ja od prawie dwóch lat jade na Logitech M310 jak dla mnie mysz sprawuje się znakomicie.
A4-Tech x748. Mysz optyczna, ale lepsza od swoich odpowiedników z laserem. Sensor ten sam co Logitech MX518, czyli dokładny i czuły. Zmiana DPI w locie (w sumie zbędny bajer, ale jak ktoś lubi). Dobrze leży w ręce, ciężarki. Jedyny minus to sztywny kabel. Mam ją już chyba 2 lata. Dalej działa bez zarzutu (oczywiście FPS sieciowe). Mieści się w budżecie.
No specjalnie dla gracza np http://www.redcoon.pl/B171751-Sharkoon-FireGlider-Gaming-Mouse_Myszki
Mam A4tech x-7 (około 70zł) - są dwa modele - jeden większy drugi mnijeszy - ja mam ten większy. Jestem zadowolony, ale gdybym (po prawie roku uzywania A4tech) miał wybierać- brałbym g300.
Przyczyna czysto subiektywna - nie pasuje mi ułożenie dodatkowych klawiszy i uważam, że g300 byłoby dla mnie wygodniejsze.
Niestety dowiedziałem się o tym "w boju" .. sprawdź w jakimś sklepie, czy proponowana mysz pasuje do Twojej dłoni.
Może ktoś się wypowiedzieć na temat Razera Abyssus i/lub Logitecha G300? Bardzo byłbym wdzięczny za opinie, czy te myszki będą dobrze sprawować się w BF3 i CS?