Multkik w Battlefield 4 vs COD Ghosts
Hej. Wielu ludzi porównuje te gry. Jeśli chodzi o singla to w beefie było to traumatyczne przeżycie po prostu tragedia a w COD jest spoko ale multi to zupełnie inna liga według mnie te gry nie powinny nawet stać obok siebie na półce. Po prostu ghosts ma typowy multi jak na coda żadna rewelacja można popykać i to nawet całkiem fajnie ale są to małe mapki i ten styl gry, on premiuje tylko grę szybko i agresywną, nie ma mowy o żadnej taktyce po prostu biegniesz zabijasz giniesz i tak w kółko. BF4 to to rozmach, olbrzymie mapy, pojazdy, masa broni i sprzętu, masa taktyk no w codzie raczej się nie pogra snajperem tak jak się powinno czyli ukrywanie się i oddawanie zabójczych strzałów z kilkudziesięciu/set metrów w codzie w grę wchodzą tylko quickscoopy. A jeśli ktoś lubi zwykły drużynowy deatmatch na małych mapkach BF też to ma. W ogóle filling strzelania w Beefie jest extra.
Ludzie gadają, że BF4 to odgrzewany kotlet a ciekawe czy oni w ogóle w to grali? Jest masa nowości, wiele nowego sprzętu, fajniejsza personalizacja postaci i broni i w ogóle. Poza tym ja po przegraniu 100 godzin miałem już trochę dość 3, mało jest już tam graczy a sporo ludzi ma o wiele więcej godzin więc nowa część to fajna sprawa.
Jakie są wasze opinie? Wielu ludzi porównuje te multiki a przecież to jest zupełnie inna liga.
Jak ktoś chce grać w sieci na poważnie to gra w CS GO. Dziękuję.
udri <--- Czemu maszynki do hajsu? Wiadomo, że muszą zarobić chodź z premium trochę przeginają ale to nie zmienia faktu, że BF jest genialny.
Wielka_Wieśniara<--- Ależ proszę :)
Ojojoj, nie można kampić snajperem, ale lipa.
Obie nudne, nieciekawe i z umęczonego gatunku nowoczesnych shooterów militarnych. Na półkach jest masa lepszych nowości, staroci i czego tam jeszcze dusza zapragnie, nie powielające schematy monotonne FPSy. Obie serie miały lepsze lata.
Shadow Warrior na przykład. Satysfakcjonujący i przede wszystkim inny FPS. Szukając dobrego multiplayera są gry takie jak Planetside 2 lub choćby Far Cry 3. Nieskończenie ciekawsze niż wyeksploatowany do oporu CoD/BF.
Planetside 2 ta słyszałem, że mapy są ogromne i w ogóle. Far Cry 3 to za to też małe mapki i raczej standart multik czy może się mylę?
jak na razie to w BF4 na multi ciężko po co chwila crashuje i wywala z serwerów (co 2-3 rundy), gdyby nie to....
czekam na kolejny patch, mam nadzieje ze naprawi już resztę błędów.
W skrócie, Są problemy serwerami, bo EA zamiast po testować wszystko jeszcze miesiąc to wypchnęli wybrakowany i niedorobiony produkt za drzwi.
Z serwerów czasami wywala bo są prace nad serwerami były odpowiednie komunikaty ale racja mogli to lepiej zrobić? Kolejne opinie?
W CoDa już sporo się nagrałem, a gdyby nie mój sprzęt, to już dawno grałbym w Battlefielda 3. Niestety nie mogłem sobie pozwolić na ten tytuł i musiałem się zadowolić Modern Warfare 1,2,3.
Po prostu ghosts ma typowy multi jak na coda żadna rewelacja można popykać i to nawet całkiem fajnie ale są to małe mapki i ten styl gry, on premiuje tylko grę szybko i agresywną, nie ma mowy o żadnej taktyce po prostu biegniesz zabijasz giniesz i tak w kółko. BF4 to to rozmach, olbrzymie mapy, pojazdy, masa broni i sprzętu, masa taktyk no w codzie raczej się nie pogra snajperem tak jak się powinno czyli ukrywanie się i oddawanie zabójczych strzałów z kilkudziesięciu/set metrów w codzie w grę wchodzą tylko quickscoopy. A jeśli ktoś lubi zwykły drużynowy deatmatch na małych mapkach BF też to ma. W ogóle filling strzelania w Beefie jest extra.
Zgadzam się w 100%. Rog podaj mi drugi tytuł, który da tyle funu co BF. Nie ma takiego przykładu.
Battlefield to multiplayer z rozmachem. Tak nazwałbym tą produkcję.