Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: multimedia - pytanie z doświadczenia

29.03.2013 14:35
NewGravedigger
1
NewGravedigger
195
spokooj grabarza

multimedia - pytanie z doświadczenia

Jako, że przeprowadzam się do nowego mieszkania chciałbym usprawnić tam połączenie z netem.

Akutalnie znajduje się tam 6mb z telewizją.

Zasięgając pierwszych informacji powiedziano mi, że nie ma problemu zwiększyć szybkość do 60mb.

Dzisiaj jednak, gdy właścicielka próbowała to załatwić napotkała na ścianę, facet jej odpowiedział, że umowy nie da się zmienić i musi wykupić inny pakiet.
Moim zdaniem kręci.

Co Wy na to, spotkaliście się z taką sytuacją?

29.03.2013 14:38
Raistand
2
odpowiedz
Raistand
181
Legend

Trzeba by zobaczyć jaka jest obecnie umowa.

Zwykle przy zwiekszaniu (klient będzie płacić więcej) problemów nie robia ale...

29.03.2013 14:39
3
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

Multimedia ma pogmatwane regulaminy.

Ja chcąc zmienic 20 na 60 (tym samym przeskoczyc z promocji w której 60 nie było na promocje w której 60 była) musiałem wziąc mobilny internet za 19zł.
Jak gosc tak mówi na infolinii to nie przeskoczysz tego, a w papierach jest masło maślane, czesci promocji nie ma w ogole na stronie.

Ale sam internet solidny i trzyma parametry.

29.03.2013 14:46
NewGravedigger
4
odpowiedz
NewGravedigger
195
spokooj grabarza

mikam

ale z promocji łącznie z tv?

Internet mobilny na stałe?

29.03.2013 14:53
5
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

Ja w regulaminie promocji na 20 którą brałem w lipcu miałem, że nie mogę zmienic oferty.
Jak w październiku do nich zadzwoniłem z zapytaniem o dostępnosc 60 to babka powiedziała ze owszem moge zmienic ale wiaze sie to z wziecie dodatkowej usługi mobilny internet ale tylko na 12msc.

I teraz mam tak:
od listopada 2012 18msc 60mbit za 69zł
od listopada 2012 12msc mobilny net 19zł

bez telewizji.

We wrzesniu/pazdzierniku leci wypowiedzenie na mobilny i zostaje z 60mb.

Ich regulamin to jest totalne sci-fi.
Koleżanka ma mm 1mbit, chcielismy zmienic na 12 to tez nie da sie bez wziecia dodatkowej usługi lub czekania do konca umowy - wpychaja net mobilny.

Forum: multimedia - pytanie z doświadczenia