http://www.youtube.com/watch?v=SYSh3sZ4lfk
A jak wy ? Jecie mrożone pizze czasem ? Jaka jest wasza ulubiona ? :)
Ja czasami jem, ale Riggę, też od Oetkera. Nawet dobra, od czasu do czasu.
nie znosze tego scierwa
ile to roboty zagniesc sobie ciasto samemu i zrobic pizze wedle uznania?
Czasami jak jestem zmuszony polegać na własnych, niewielkich zdolnościach kulinarnych mrożona pizza to wszystko co mi pozostaje :D Jak kupuję to również rigge, czasem jakieś inne jak nie ma akurat :)
ta z biedry za 7 zeta bodajze kilogramowa jest zajebista
a co do big zgadzam sie, gorszego gowna nie jadlem, pamietam ze polowa poszla do kosza
Kwestia preferencji...
Ja na przykład nie znoszę grubego ciasta, dlatego w sumie chyba tylko ristorante mi podchodzi, bo reszta jest strasznie mdła i zapychająca. Znacznie częściej jednak kupuję gotowe placki z sosem (określane czasem jako włoskie - cienkie i chrupiące) i sam nakładam sobie co chcę.
Ostatnio na szybko w pracy sobie chciałem coś zjeść, w ręce złapałem Oetkera, po rozpakowaniu leciałem z powrotem do sklepu po salami i ser, żeby to ciasto z czymś zjeść. Dla mnie takie jedzenie to ostateczność.
Taka pizze trzeba tez umiec upiec. Zadne termoobiegi, tylko normalne grzanie, a najlepiej upiec w piekarniku gazowym, jak ktos jeszcze ma. Wtedy ciasto chrupiace, dobrze przypieczone i jest miodzio. Bo jak ktos to do pieca mikrofalowego wrzuci i oczekuje fajerwerkow to niech sie nie dziwi ze ich nie ma ...
Czasami się zdarza zjeść. Co do preferencji, to Ristorante, Giuseppe, z Iglotexu (o dziwo bardzo dobra i w miarę tania) i była jeszcze kiedyś pizza z szynką niemiecka w Auchan, ale już jej nie ma. :/
Kiedyś jadłem Riggę, ale była taka se. Ostatnio Giuseppe mi jakoś zasmakowało. Ale zwykła pizza oczywiście lepsza.
Ja ostatnio sprobowalem Apetito z biedry i jest dobra, naprawde duzo pieczarek daja :) 2 pizze w opakowaniu za 6 zl
giuseppe dobra, ale drogawa
Czasami się zdarza. Zawsze biorę coś z najlepszym stosunkiem cena/wielkość, bo i tak wszystkie smakują tak samo i najlepiej dowalić na górę więcej dodatków, nieważne czy to dr oetker czy noname z biedry.
Z mrożonek tylko Rigga od Oetkera jest dobra, oczywiście tylko z piekarnika. W sumie często ją kupuję, bo warto mieć coś w zamrażalce na czarną godzinę. Ristorante raz jadłam i już nigdy więcej nie będę, obrzydlistwo :P
Jeśli pizza mrożona, to tylko w ostateczności. Nowa pizza za 3zł z lidla jest nawet smaczna, dziuzeppe ujdzie. Riga, to tragedia- wymiotowałem po niej.
Żadna mrożona pizza nie wygląda jak na obrazku na pudełku, Rigga ujdzie nawet, ale w Lidlu są lepsze margeritta, i dwie jakieś tam inne.
Giusseppe daje radę. Jak na gotowca ma dobre ciasto.
Rigga równiez najbardziej mi smakuje. Nie polecam pizzy Apetito, okropny smak, za to zapiekanki mają dobre :)
Ristorante 4 sery jest całkiem dobra a ostatnio zasmakowałem w Giuseppe z bardzo dobrym ciastem, jednak unikam tego typu pizz, czasem jak sie nie chce robic obiadu to mozna :)
Giuseppe o dziwo najlepsza jest zwyczajna szynka z pieczarkami
Po tym jak nauczyłem się robić własną to tego syfu nie ruszam kijem przez szmatę. Raz przy jednej poleciał nawet paw.
Dajcie przepis na dobre ciasto do pizzy. I podajcie temperaturę w jakiej to ciasto powinno się piec. Mi zawsze pizza wychodziła za sucha i krucha
Nie polecam pizzy z pieca tą za ok 10 zł z biedronki, zjadłem ją z bratem i na drugi dzień rzygaliśmy cały dzień.