Ostatnimi czasy wyżej wymieniona przeglądarka strasznie szaleje, dosyć często psują się wtyczki gdy chcę odtworzyć wideo ale to da się jeszcze przeżyć. Gorsze jest to, iż często powoduje ona zawieszenie kart dźwiękowej, gdyż nie ma głosu nie tylko gdy korzystam z internetu ale również z jakiegokolwiek innego oprogramowania dostępnego na komputerze. Co ciekawe ponowne włączenie przeglądarki niweluje ten problem i dźwięk wraca. Znalazłem więc przejściowe rozwiązanie ale jest to denerwujące, wiecie może jak to naprawić? Dodam, ze zaktualizowałem już sterowniki karty dźwiękowej, nową mozillę oraz wszystkie dostępne aktualizacje Javy i flash player'a.
No właśnie. Czyli okazuje się, iż jest to błąd występujący nie tylko u mnie. Dodam też, że skanowanie antywirusem nic nie wykrywa =).
Miałem to samo, początkowo zrzuciłem na flasha ale potem to samo stało się na youtube używając odtwarzacza HTML5. Poza tym często przed wyłączeniem się dźwięku, tenże zaczynał harczeć.
Dodam od siebie, że u mnie po włączeniu filmu na YT i zmianie karty okno filmu przechodzi na inną kartę... pomaga wtedy minimalizacja przeglądarki. Jest tak już od kilku wersji, dwóch czy trzech.
Dlaczego nie zmienisz przegladarki?
Nijak nie rozwiązałem, przez ostatnie kilka dni spokój, jak dla mnie w losowych momentach się to dzieje :) Pogooglowałem chwilkę o tym i nic nie znalazłem. Z ciekawości czy oglądanie filmów miało miejsce na youtube czy innych serwisach też? Czy korzystałeś z odtwarzacza HTML5 a nie flasha?
[7] jestem przyzwyczajony do Mozilli, muszę sprawdzić czy na innej będzie działo się to samo, czy też nie.
[8] również czytałem i niczego nie znalazłem, stąd mój post tutaj. Zaczyna się to na youtube a potem nie mam głosu wszędzie czy to np na Twitchu czy w grach komputerowych. Nie, nie korzystałem z HTML5.Właśnie zmieniłem sobie na Youtube z flasha na HTML5, zobaczymy czy coś to zmieni.
Ja mam podobny problem, tyle, że z mikrofonem i występuje tylko podczas używania TSa, albo rozmowy głosowej na Steam. Restart programu zawsze pomaga. Any idea? :)
[10] Tak, to wina najnowszej aktualizacji Mozilli, wcześniej to się nie działo, na innej przeglądarce problem nie występuje.
[11] Nie mam pojęcia niestety =/.