Mam bardzo ważne, dla mnie pytanie. Czy osoba nie pełnoletnia bez opiekuna może zameldować się w motelu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ale jedna czy dwie niepełnoletnie różnej płci?
@gladius, jezeli roznej plci to pol biedy, gorzej jezeli jednej.
Pytanie jest zupełnie poważne.
Nie chcę ucieć z domu.
Po prostu jadę do znajomej w poznaniu, ale moim starym się nie chce jechać ze mną. Potrzebuję motelu na 2 dni, a nie wiem czy nie letni mogą się meldować w takowych.
Prawo bez zgody opiekuna prawnego na to nie pozwala. Zależy kto bedzie w recepcji, ja bym Ci pokoju nie dal bo de facto mogl bym zostac pociagnety do odpowiedzialnosci gdybys COS zmajstrowal. Nawet alimenty :P
niepełnoletnia
spoiler start
i mowi Ci to student turystyki, ktorego dziewczyna studiuje prawo
spoiler stop
Mhmmm..
To dzięki za odpowiedzi.
Imak
Znajoma ma miejsce, ale będziemy się widzieli pierwszy raz w życiu, i co wbijam do niej do chaty i mówię do jej rodziców.
,,Cześć. Słuchajcie wiem, że mnie nie znacie, ale co tam wbijam wam na chatę! Nie nie przejmujcie się na pewno was nie okradnę a córki nie ...ekhemm..."
Wielka_Wieśniara
Dzięki tobie także. Cóż w takim razie będę musiał poradzić sobie inaczej. Wezmę kogoś 18+ [mi jeszcze 4 miechy brakuje] grr...., albo faktycznie u niej będę spał. Ale to ostateczność.
Zebys sie nie zdziwil, jak ta znajoma, okaze sie 46letni Wojtek. ;D
Podrób dokumenty ;D Jeśli wyglądasz na starszego, i w miarę dojrzale zachowujesz to może nie będą prosić o dowód, ale ryzykować tak to może i nie warto. Hm. A czy np. rodzice by nie mogli zrobić rezerwacji przez telefon czy internet dla ciebie? Przyjeżdżasz, bierzesz klucz i tyle?
@Fanboi nie przesadzaj..już nie wyobrażam jakim debilem trzeba być, żeby nabrać na takiego pana wojtka po 40 stce...
ej no stary jak pierwszy raz :D wez nie idz na taki uklad ktos Cie ewidentnie w huja chce zrobic
To nie jest kwestia pełnoletności, a dowodu osobistego tudzież innego dokumentu tożsamości. Przy meldunku w hotelu/motelu/pensjonacie konieczne jest wpisanie numeru dowodu lub paszportu - nikt wieku nie sprawdza. Jeśli nie posiadasz dokumentu to raczej nie ma szans. Pozostaje szukanie noclegu w prywatnych pensjonatach, gdzie przymkną oko na meldunek lub na przykład poprzez strony typu hospitalityclub.
Jeśli natomiast rodzice wyrażają zgodę, wystarczy, że przyjedziesz ze zgodą opiekuna - na pewno potrzebujesz pełnych danych jednego z rodziców. Czy coś więcej, tego nie wiem - nigdy nie miałem okazji się meldować w ten sposób.
Wykorzystaj pomysł Kevina samego w Nowym Jorku
Fanboi
Rozmawiamy przez skype z użyciem kamerki internetowej :>
Zresztą u mnie raz, była. A ja mieszkam sam w kawalerce już dlatego nie było problemu z zatrzymaniem.
spoiler start
(Tak,tak jestem bogatym burżujem którego rodzicie nie mają co robić z $$ więc kupili mi kawalerkę)
spoiler stop
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Zrobiłem, tak że zadzwoniłem do hotelu i zapytałem się o wszystko. Chyba jednak będę spał u niej :).