Ktoś widział patcha do tej gry ?
Gra działa jakby w zwolnionym tempie. Dzieje się tak na co niektórych mapach i czasami samo z siebie w dowolnym momencie.
Czy ktoś miał wcześniej taki problem ?
Jak się tego pozbyć ?
o specyfikacje PCta nie pytajcie bo na 100% jest zgodna chociażby z minimalnymi wymaganiami :)
Co prawda to nie ten sam problem. U mnie gra działała płynie, czasem tylko zdarzały się lekkie przycinki, jedynie na jednej mapie gra była nie grywalna - The Graveyard (jest tam taki wielki zielony wir w tle). Po zmniejszeniu poziomu anty-alliasingu problem ustąpił i gierka śmiga aż milo.
Gra wymaga steama wiec patche jak sa to sciagaja sie automatycznie.
edit a nie ma z tego co wiem.
Wymagania minimalne to takie w ktorych gra sie uruchomi, ale nie gwarantuje to wcale komfortowej gry ze stala (i wysoka) liczba klatek, moze lepiej podaj ta specyfikacje PC. I tak, jak w [3] gra jest steamowe, wiec wszelkie aktualizacje sciagaja sie automatycznie.
Z tą specyfikacją to nie ma sensu bo ten problem występuje tak samo przy minimalnych jak i maksymalnych ustawieniach.
A co do patch'a to czytałem że już jest https://www.gry-online.pl/newsroom/nowy-patch-do-mortal-kombat-naprawia-irytujace-bledy/zff3b4
tylko za cholere nie wiem jak go pobrać. Zarejestrowałem się i to na tyle.
up
Zauważ, że ten news jest trochę stary już. Data 25 września 2011.
aha :D
nie zwróciłem na to uwagi :D hehe
to sorry :P
Jedyne co mogę Ci poradzić to zajrzeć tutaj "pcgamingwiki . com / wiki / Mortal_Kombat_Komplete_Edition". Jeśli to nie pomoże pokombinuj po prostu z ustawieniami grafiki.
znalazłem coś na forum steam że zamieniam plik Mortal Kombat Complete Edition\Config\Coalesced.ini
ale jedne źródło sprawiło że gra działa tak szybko że kombinacje ciosów musiałbym wciskać szybciej niż mój pad przewiduje :P
zaś drugie źródło nie wprowadziło zmian.
to jest ze strony wyżej
Change framelimit • Link
Download new config.
Extract desired settings (30 or 45 fps) to config folder.
To tylko przyspiesza działanie gry, jeśli mają być spadki FPS to i tak będą. a sprawdzałeś takie ustawienia graficzne? www . youtube . com / watch?v=3UQAGH7Bd1w
ale nie chodzi tu o spadki FPS bo gra działa PŁYNNIE a nie zacina się, tylko sęk w tym że zwalnia, postacie poruszają się znacznie wolniej
edit
zaraz sprawdzę te ustawienia
Doskonale znam Twój problem, bo nie tylko Ty go posiadasz. Spadek FPS nie koniecznie musi mowić o zacinaniu się gry, ale tez jak w większości przypadków- może po prostu zwalniać. To tak jakbyś grał w jakieś mmo- jeśli jest wielu graczy na jednej mapie gra może zwolnić, niekoniecznie zacinać się.
Spadek FPS nie koniecznie musi mowić o zacinaniu się gry, ale tez jak w większości przypadków- może po prostu zwalniać. To tak jakbyś grał w jakieś mmo- jeśli jest wielu graczy na jednej mapie gra może zwolnić, niekoniecznie zacinać się.
aha, no ok.
sprawdziłem te ustawienia i te pliki ale to nic nie zmieniło, cały czas zwalnia
Jeśli masz kartę GeForce- Panel sterowania NVIDIA-> ustawienia 3D-> Ustaw konfigurację efektów PhisX-> Wybierz procesor PhysX-> wybierz z listy swoją kartę graficzną.
ej, no chyba to ostatnio pomogło :)
a ta zmiana nie będzie miała jakichś ch***wych konsekwencji w innych grach które korzystają z PhisX ?
Karta graficzna przejmie wszystkie opcje odpowiedzialne za PhysX. Sam mam takie ustawienie od bardzo dawna i nie zauważyłem niczego niepokojącego.
czyli mogę być spokojny, tak ?
a jak stery aktualizować w ogóle, pomogłoby to coś ?
Możesz być spokojny. Możesz sterowniki zaktualizować, chociaż w tej konkretnej grze pewnie będzie to miało małe znaczenie.
no to dzięki za pomoc :)
gdyby coś się działo to napiszę. Póki co to działa dobrze :)
Cieszę się, że mogłem pomóc. ;>
a jeśli chodzi o plik Mortal Kombat Complete Edition\Config\Coalesced.ini
i te dwa w AppData\Roaming\MKKE
to mogę wrócić do tych zanim podmieniłem?
i co z ustawieniami grafiki w grze?
Pliki możesz podmienić na te domyślne, a grafikę zostawiłbym taką jak na tym filmie z yt, z tym, że z cieniami bym pokombinował, jeśli brak cieni będzie Ci przeszkadzał.
jednak lipa, znowu to samo :/
więc jedyne co to trzeba czekać na oficjalnego patch'a
ale i dzięki jeszcze raz :)
Jakbyś podał konfigurację PCta to może ktoś by ci jednak pomógł. Oficjalnego patcha nie ma i raczej szybko nie będzie (myślę nawet że nigdy go nie będzie)