Morele.net wysłało mi złą karte graficzną
Ja mam naprawde szczęście do zakupów. Kupie pizze to nie dadzą mi jakiegoś składnika. Kupię coś innego to będzie wadliwe. Teraz kupiłem GTX 660 http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx660-2048mb-ddr5-192bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-wer-oc-overclock-gv-n660oc-2gd-517458/ i dostałem wersje z innym chłodzeniem. Jeden heatpipe i 2 80mm wentyle zamiast 100mm i kilku heatpipeów. Chamstwo.
nie rozumiem. masz prawo odeslac produkt w ciagu 2 tygodni zgodnie z prawem konsumenta.
Zauważyłem, że w morele pogorszyła się ostatnio obsługa... pewnie za dużo zamówień mają i nie wyrabiają. Ja kilka dni czekałem na samo przyjęcie reklamacji do systemu żeby kurier przyjechał.
Ale lepiej jest się wyżalić na forum. :D Pomyłki się zdarzają, a w morelach załatwisz sprawę bez problemu.
Jak wygląda telefon? Czy jak wykręcić numer?
Dzwonisz, mówisz w czym problem i tyle.
Żyjesz w Polsce i nie potrafisz korzystać z reklamacji?
OMG, jakim cudem Ty oddychasz?
Ja od siebie polecę Agito.pl, 3 różne zamówienia dotarły na drugi dzień, nawet jeśli zamówienie składałem wieczorem. Zero problemów, i niektóre aukcje na Allegro od Agito mają darmową wysyłkę.
Sorry, nie mam dostępu do komputera a telefon zaczął tak się zacinać że ledwo napisałem tutaj posta
Dobrze trafiłeś. Akurat tak się złożyło, że pracuję w Morele.net i przez przypadek wysłałem ci nie tę kartę. Podaj kontakt, a wszystko wyjaśnimy.
ja na morele nie narzekam, wielokrotnie tam kupowałem, ostatnio Nexusa 5, i 0 problemów
W morele wydałem do tej pory z parę ładnych tysięcy, wszystko było ok do czasu pierwszej reklamacji - długo i kiepska komunikacja przy wymienianym agito niestety panowie w morelach są daleko w tyle.
Wielokrotnie robiłem zakupy w morele, raz otrzymałem wadliwy fabrycznie towar i nie było żadnego problemu z wymianą :)
Zauważyłem, że w morele pogorszyła się ostatnio obsługa.
Ostatnio czyli od jakichś 2 lat. Kupiłem wówczas nowy TV i okazało po 10 dniach (oraz licznych walkach z kurierem), że w ogóle nie został wydany z magazynu, a mimo to miał już status "wysłany" i jeszcze list nadawczy. Nigdy więcej. W przypadku Morele działa zasada jaka cena taka jakość.
Ej a jak na korekcie faktury mam coś takiego: http://scr.hu/1kc1/83flw to znaczy, że mi 19 przyślą pieniądze?
Niestety wychodzi na to, ze obsluga kuleje wszedzie. O polecanym tu agito do niedawna sam mialem niezle zdanie. A potem pojawila sie koniecznosc oddania sprzetu na serwis... Nigdy wiecej... Od kilkunastu lat kupowania przeze mnie sprzetu jeszcze nikt nigdy i nigdzie mnie tak zle nie obslugiwal.
Co do morele - z serwisu nie korzystalem, wiec ciezko mi sie na jego temat wypowiadac.