Witam mam problem z nowym monitorem LG
nie wykrywa on sygnału (używam kabla HDMI)
wszystko jest poprawnie podłączone.
Odrazu od włączenia przycisku power na PC tak się dzieje?
Po tym jak włączę monitor zaczyna się szukanie sygnału a po czasie wyskakuje info o braku sygnału i trybie oszczędzania energii
A komputer w tym czasie włączony? Zobacz czy monitor jest ustawiony na tryb hdmi.
Nie mam pojęcia jak to ustawić
teraz używam monitora podpiętego pod laptop przez hdmi i wszystko działa :P
Monitor musi mieć przyciski pod spodem. Wejdź w ustawienia i wybierz przesył obrazu na hdmi. W instrukcji monitora powinieneś mieć to napisane jak to zrobić. W laptopie wykryto ci odrazu hdmi. W PC mogło wykryć DVI i trzeba to ręcznie zmienić na hdmi.
Jest przycisk ale mam tylko 2 opcje input albo off (input sprawia że ekran na chwilę się wyłącza a potem pojawia się informacja o oszczędzaniu energii) pozostałe 2 opcje (game mode i menu) są niedostępne.
To na stacjonarnym kompie tylko przez hdmi to chyba nie bedzie dzialac :P Ja tak mialem ze jak podlaczalem tv do kompa to w windowsie przelaczalem obraz na tv przez hdmi, ale to bylo ladnych pare lat temu wiec moge sie mylic bo technika idzie do przodu :)
W zestawie nie było kabla D-sub który według strony produktu się w nim znajdował
Nie wiem co mam teraz zrobić bo produkt już rozpakowany i podłączony -_-
Coz jak nie bylo to do sprzedawcy zglos, jak kupowales nowy powinni dostarczyc kabel. W innym wypadku pewnie bedziesz musial kupic kabel lub przejsciowke np dvi -> hdmi lub dvi -> d-sub, zalezy jakie masz wyjscia na grafie w kompie.
Druga sprawa moze nie ustawiles w monitorze tryb hdmi, nie zawsze automatycznie wykrywa, a jak pod lapka podlaczasz to zapewne wykrywa go jako drugi monitor. Sprawdz w instrukcji gdzie wlaczyc ta opcje.
A jakie ma ten monitor wejścia oprócz hdmi?
Ma karta graficzna dsub? Jeśli tak to podłącz w ten sposób i napisz czy wyswietlił się obraz.