Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mój ojciec to fanatyk fotografii

24.10.2013 14:59
😊
1
zanonimizowany658009
58
Generał

Mój ojciec to fanatyk fotografii

Mój ojciec od ponad 20 latach chodzi z aparatem po lesie i fotografuje ptaki. To nie jest jego źródło utrzymania, ale Hobby, i hobby na tyle drogie, że ładuje w nie 60% swojej każdej wypłaty, a to nowy obiektyw, a to nowy namiot maskujący aby ptaki go nie widziały. Wygląda jak snajper w dżungli tyle, że z aparatem. Wysyła czasem bo właściwie pod namową mojej matki zdjęcia na jakiś konkursy przyrodnicze, czasem dostaje jakieś wyróżnienia, filmy, książki tematyczne itd. Koniec wprowadzenia. Ojciec od ponad 20 lat chodzi z aparatem szukając tylko jednego ptaka - dzięcioła cesarskiego, który jest uznany za prawdopodobnie wymarłego, ktoś gdzieś go widział w 2005, czasem się pokazuje, ale zrobić mu zdjęcie to prawdziwy cud, a tym bardziej w Europie. Ojciec więc chodzi po robocie po lasach szukając tego pierdolonego dzięcioła, matka się wkurwia bo go całe dnie w domu nie ma, oczywiście go nie znajduje, ale wraca ze zdjęciami innych pustułek i jastrzębi. Kiedyś spytałem się ojca czy może mi pożyczyć aparat na dwa dni bo jadę ze znajomymi w trasę do Złotego Stoku, niechętnie ale się zgodził. Opowiadam znajomym o moim ojcu i jego pasji i wpadliśmy na taki pomysł :

"Dawajcie wytniemy zdjęcie tego dzięcioła cesarskiego, przerobimy go w photoshopie, zmienimy tło, później to zdjęcie zgramy ponownie na kartę a ty jak wrócisz to pokażesz ojcu na body aparatu. I tak zrobiliśmy. :D"

Wracam do domu, jest weekend, ojciec siedzi w domu wkurwiony, bo zabrałem aparat i ten nie mógł jechać na ptaki, matka w końcu zadowolona :D Wchodzę, jem obiad i nagle udaję, że coś mi się przypomniało. Wstaję i idę po aparat. Tato, słuchaj idziemy z ekipą lasem aby dostać się nad jezioro i słyszę nagle odgłos dzięcioła walącego w drzewo w poszukiwaniu robaków. Wyciągam aparat bo z daleka to nic nie widać, I takie zdjęcie zrobiłem

Specjalnie sobie tak ustawiłem aparat aby to zdjęcie pokazało jak któreś tam w kolejności, na początku jak idziemy ekipą drogą ,później jak koleg pije wodę i naglę dzięcioł siedzący na gałęzi :D

"Wiesz może co to za ptak? Wydaje się nietypowy."

Ojciec wyrywa mi aparat z ręki.
- Gdzie to zrobiłeś?
Na szlaku w złotym stoku.
- ALE KURWA gdzie? Używałeś GPSA? Masz wpisaną historię trasy? Dokładnie gdzie?
No szliśmy taką boczną trasą w stronę jeziora.

Mariusz!, Nie rozpakowuj torby. Ojciec zaczyna biegać po mieszkaniu, sprzęt, kurtkę, lornetkę wszystko zaczyna wyciągać, kładzie to na środek pokoju. Matka siedzi i je zupę, wyjebane. Oczy świecą mu z podniecenia, szykuje się jak na pierdoloną wojnę w Wietnamie. Już teraz chce tam jechac, pakuje wszystko co potrzebuje z bomby, jeszcze 10 minut i go nie będzie. :D Aparat masz naładowany co ci dałem? Miejsce na karcie jest? Zdejmuje spodnie i zaczyna się przebierac. Myślę sobie, ja pierdole, co ja odjebałem :D Bez sensu aby jechał 500 km na nic, nawet beka ma swoje limity.

- Nie no żartowałem z tym dzięciołem. To nie jest prawdziwe zdjęcie tylko z internetu wgrane na aparat.

Ojciec podnosi głowę i mówi ze śmiertelną powagą w głosie :

Ty skurwysynu mały.

Matka przestaje jeść zupę i zaczyna patrzeć się na ojca :D Koniec. Z dwa tygodnie się do mnie nie odzywał, Dzisiaj się z tego śmiejemy.

// Taka tam pasta z rana przeczytana :)
#coolstory

24.10.2013 15:02
graf_0
2
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

W sumie po co mu maskowanie przed ptakiem którego nie ma? :D

24.10.2013 15:05
xMATEN
3
odpowiedz
xMATEN
20
Pretorianin

Kiedyś było coś podobnego z wędkarstwem ;)

24.10.2013 15:09
Morbus
😁
4
odpowiedz
Morbus
244
settler

Zajebiste

24.10.2013 15:12
😈
5
odpowiedz
zanonimizowany431424
74
Konsul

jestes bez serca ;d

24.10.2013 15:29
6
odpowiedz
smokinnhobo
78
czolgista

Kojarzy mi się z fanatykiem wędkarstwa.
Polecam.
http://pokazywarka.pl/x4pah9/

24.10.2013 15:30
Lysack
7
odpowiedz
Lysack
68
Przyjaciel

Buja? :)

24.10.2013 15:32
Fett
8
odpowiedz
Fett
245

Dodałbym inny komentarz, ale później dostane ostry wpier*** od Buji :P

24.10.2013 15:34
Glob3r
😜
9
odpowiedz
Glob3r
97
Tots units fem força

Nie no to wędkarstwo to jedna z najlepszych rzeczy, jakie widziałem w internecie. Internetach nawet.

24.10.2013 15:36
😁
10
odpowiedz
zanonimizowany758948
44
Generał

10/10, niezła historia :D

24.10.2013 15:41
kzwwdo
11
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał
24.10.2013 15:45
Kompo
😉
12
odpowiedz
Kompo
212
Legend

Trochę okrutne. :)

24.10.2013 16:07
Nerka
😃
13
odpowiedz
Nerka
163
Generał

Niezłe ale historia z ojcem wędkarzem dużo lepsza :D

24.10.2013 16:37
14
odpowiedz
zanonimizowany942696
4
Pretorianin

Dałbym 8/10, ale biorąc pod uwagę fakt, że to (marna) kopia Poquelina - 6/10, try harder.

24.10.2013 16:41
Jedziemy do Gęstochowy
15
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
183
KENDO DROGA MIECZA

Słabe.

Fanatyk wedkarstwa rządzi - to jedna z najlepszych rzeczy w sieci, ever.

Forum: Mój ojciec to fanatyk fotografii