Witam, chciałbym prosić Was o parę porad związanych z aktualizacją mojego sprzętu. Laptop który posiadam to Msi ge620dx. Laptop służy głównie do gry w CS:go ale strasznie się grzeje. Dodałem zdjęcie ze specyfikacją tyle, że u mnie jest 8GB ramu. Kwota jaką dysponuję to około 700-1000zl. Głównie interesuje mnie co mogę w nim wymienić :)
jesli sie grzeje to oczysc go z kurzu, sam sie ostatnio przekonalem jak duzy skok jesli chodzi o kulture pracy i spadki fps to daje
Hmm jeśli chodzi o dysk to poważnie się nad tym zastanowię :) czyscilem go i wymieniłem pastę, pomogło ale nadal jak gram w CS to wiatrak szaleje na najwyższych obrotach, a co z kartą graficzną?
Jeszcze zapytam Was o ten dysk. Jaki możecie mi polecić ? Myślę, że 250GB będzie wystarczające i na tą przyjemność chcialbym wydać maksymalnie 400-500 zł.
250GB spokojnie wystarczy. Osobiscie polecam Crucial'a - bardzo dobry stosunek cena/mozliwosci. Mam dwa...
Juz nie moglem edytować ale chyba link sie nie wgrał.
[link] x-kom. pl/p/223285-dysk-ssd-crucial-250gb-25-sata-ssd-bx100-7mm.html
Tak, będzie w porządku.
Oprócz wymiany dysku i ewentualnego dołożenia ramu to nie bardzo masz co modernizować.
Skoro się przegrzewa-to nad tym możesz ewentualnie popracować.
Jeśli się grzeje to WYMIEŃ PASTĘ POD CPU ORAZ GPU ORAZ TERMOPADY POD GPU, jeśli o tym nie pomyślałeś sam to radziłbym oddac laptopa do jakiegokolwiek serwisu w celu wymiany, koszt 50-100 zł. Dysk SSD Samsung EVO lub Plextor czy Crucial, różnica w działniu systemu ogromna, w grach fps nie da.