Modem Huawei E3272

Forum Technologiczne
Odpowiedz
09.11.2014 13:03
1
odpowiedz
zanonimizowany830028
7
Legionista

Modem Huawei E3272

Witam serdecznie. Mój problem polega na konfiguracji modemu z tytułu. Od miesiąca już korzystam z usługi LTE bez ograniczeń z redbull mobile. Jest to usługa którą aktywuje się za darmo mając na karcie 30zł. Tylko jest jeden problem. Żeby działało LTE trzeba mieć chociaż kilka MB w zwykłym pakiecie. W tamtym miesiącu nie było problemu, ponieważ za doładowanie tych 30zł dostaje się 1gb internetu. Niestety ten modem czasami kiedy traci połączenie z LTE zaczyna ciągnąć normalny tranfer, a że wczoraj jakoś wyjątkowo źle działało to kilka godzin po doładowaniu skończył się cały podstawowy pakiet.
Koniec wyjaśnień teraz czas na pytanie :D
Niestety ten modem konfiguruje się przez aplikację Play Online (nie da się przez przeglądarkę chyba, że coś źle robię), a ja bym chciał zablokować w nim używanie wszystkiego innego od LTE. Wiem, że inne sprzęty tego typu mają taką możliwość. Wiem, że na tym forum jest dużo osób co "się znają" (:P), a że w google nie znalazłem jak to zrobić to zwracam się właśnie do tych osób :)
Pozdrawiam :)

PS: Cholera jasna właśnie mi kolejne 1GB zjadło a dosłownie przed chwilą doładowałem za 9zł.....

09.11.2014 13:13
AyenoKanno
2
odpowiedz
AyenoKanno
209
SomeoneElse

Mam ten sam modem - spróbuj w przeglądarce wpisać 192.168.1.1
Mnie pojawia się wówczas strona konfiguracyjna modemu.

09.11.2014 13:19
3
odpowiedz
zanonimizowany830028
7
Legionista

Heh mi to nie działa :) Ale powiem, że problem rozwiązany.... w opcjach sieci (w aplikacji) "można" wybrać tryb sieci i on zawsze był na "AUTO" i nie dało się tego za cholerę zmienić.... nie mam pojęcia co ja zrobiłem ale to się odblokowało i można teraz wybrać "tylko LTE" i myślę, że teraz będzie działać... Zostawię temat jakby ktoś miał taki problem, bo sam nic nie znalazłem w necie.
Ale oczywiście dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam :D

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl