Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: MMO z abonamentem

25.11.2013 17:58
sir tajwan
1
sir tajwan
74
Konsul

MMO z abonamentem

Czesc , poszukuje jakiegos fajnego mmo , prostego i szybkiego w ogarnieciu z abonamentem , ktore nie znudzi sie po miesiacu. Tzn nie chce wejsc do gry i zostac przytloczonym przez wielkosc swiata i mozliwosci od razu , zeby sie nie pogubic . Nie lubie tez japonskich mmo , klimatow mangi itp . Fajnie by bylo jakby angielski tez nie byl jakos bardzo zaawansowany bo jestem na poziomie sredniozaawansowanym :) . Musi miec tez troche ludzi ktorzy stale graja , zeby bylo co robic z innymi w endgame . Myslalem nad Swtor , ale nie wiem czy warto . Wasze propozycje ?

25.11.2013 18:06
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
214
Never Fade Away

Premium VIP

swtor to przedewszystkim kapitalne jak na mmo fabuly klasowe, ale znajomosc angielskiego wymagana; gra jako mmo jest jednak wg. raczej srednia.
WoW to obecnie lider, gra mysle, ze jest latwa w ogarnieciu a o ilosc ludzi nie ma sie co obawiac.
FF XIV chociaz to azjatyckie mmo to wyglada calkiem ciekawie, rowniez mozna polecic

25.11.2013 18:15
3
odpowiedz
zanonimizowany493247
68
Generał

Wszystko pasuje do WoWa, nie przytloczy chocbys byl zupelnie zielony, ale jesli zamierzasz grac na powaznie to czeka cie masa praktyki. Swtora osobiscie nikomu bym nie polecil.
A jesli szukasz czegos z samym abonamentem bez sklepiku to niestety takich ostatnio wiele nie ma.

25.11.2013 18:30
WrednySierściuch
4
odpowiedz
WrednySierściuch
108
No gods no masters!

Final Fantasy 14 ARR
TAK
fajnego mmo , prostego i szybkiego w ogarnieciu z abonamentem
nie chce wejsc do gry i zostac przytloczonym przez wielkosc swiata i mozliwosci od razu , zeby sie nie pogubic

NIE

ktore nie znudzi sie po miesiacu
Nie lubie tez japonskich mmo , klimatow mangi

FF 14 jest tak japońskie że bardziej się nie da, a nudzi się po max 2 miesiącach - po tym czasie zostają tylko hiper-ultra fanboje którym nie przeszkadza tłuczenie tego samego kontentu raz za razem (a mówimy tu o 1 rajdzie i 2 instancjach)
Mimo to warto się z tym tytułem zapoznać - tym bardziej że jest bardzo przystępny cenowo

Od 28.11 na Amazonie bedzie mozna kupić w cenach (zawiera 1 miesiąc abonamentu)
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn – $14.99
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Collector’s Edition – $24.99
17 grudnia ma też się ukazać patch dodający miedzy innymi pvp

W sumie to możesz sprawdzić jak ci podchodzi Rift - gra jest F2P, pomocny jest tylko zakup dodatku.
Rift ma jednak to do siebie że jest dość skomplikowany - świat jest otwarty, a na pocżatku można robic tyle zeczy że aż głowa boli (pvp, rifty wszędzie, questy, instancje itd. Także tworzenie buildu jest dość skomplikowane - bo jest od GROMA mozliwości)
W Rifcie możesz "przezimować" aż do startu Open Beta w Elder Scroll Online (ESO) - pewnie w pierwszych miesiącach przyszłego roku

Jeszcze inna alternatywa - Guild Wars 2 - gra B2P więc nie trzeba płacić abonamentu

25.11.2013 18:43
kzwwdo
5
odpowiedz
kzwwdo
75
Generał

Jak jesteś fanem Star Wars to SWTOR jak najbardziej. Spełnia wszystko to co napisałeś.

25.11.2013 21:03
sir tajwan
6
odpowiedz
sir tajwan
74
Konsul

W rifta probowalem okolo pol roku temu ale nie spodobal mi sie jakos swiat i wgl :) GW2 gralem z poltora miesiaca ale znudzil sie i na razie zrobilem sobie przerwe , ale pewnie jeszcze wroce , bo dodaja ciagle duzo nowosci . Wlasnie swiat i klimat Swtor bardzo mi sie podoba , filmy obejrzane po kilka razy , pamietne czasy dziecinstwa , ale nie rozumiem czemu tyle osob go nie poleca . Wow tez wydaje sie fajny ale nie wiem czy chce wchodzic w mmo ktore juz instnieje tyle lat i ma tyle contentu , czy czlowiek nie zostanie przytloczony . Chyba zrobie sobie postac w wowie do 20 lvl i w swtor tez , i zobacze co bardziej sie spodoba . Moglby mi ktos jeszcze napisac jak wyglada endgame w swtor , tzn jakies pvp , farmienie gearow , jakies raidy wgl sie robi ?

25.11.2013 21:13
Tal_Rascha
7
odpowiedz
Tal_Rascha
214
Never Fade Away

Premium VIP

w swtor wlasnie ruszyl pierwszy sezon pvp ale nie znam szczegolow. PVE to raidy i flashpointy, czyli dungeony. Jedyne raidy w swtor na jakich bylem to te co byly na premiere, nie byly zle, niektore bossy nawet ciekawe. Sam obecnie wrocilem do swtor ale mam dylemat ktora postacia grac.

25.11.2013 21:14
Bezi2598
8
odpowiedz
Bezi2598
152
Legend

SWTOR warty tylko dla fabuły, jak chcesz coś mmo, to warto wybrać coś innego.

25.11.2013 21:22
sir tajwan
9
odpowiedz
sir tajwan
74
Konsul

@Bezi2598
Moglbys podac uzasadnienie swojego zdania ? :

Forum: MMO z abonamentem