MMA Attack 5 listopada
Nie wiem czy na Gol-u mamy wielu fanów MMA, ale mam nadzieję że nie trzeba panom mówić o tym jak duży event nadchodzi http://www.mma-attack.com/index.php?page=gala-2011.
Moim zdaniem MMA Attack z taką rozpiską śmiało z miejsca może konkurować z KSW. Oczywiście o ile oprawa będzie zrealizowana profesjonalnie (przynajmniej tak jak na KSW) to mamy poważną konkurencję dla spółki Kawulski-Lewandowski... Czemu? Otóż sprowadzenie Damiana Grabowskiego - najlepszego polskiego ciężkiego, Tomka Drwala czy Macieja Górskiego (z KSW) mówi samo za siebie.
Dla mniej zorientowanych rozpiska gali (w nawiasach rekord i miejsce [#] w rankingu polaków fightmatrix [dla ułatwienia wśród obcokrajowców miejsce w rankingu w ich kraju]):
Main Event na zasadach K-1
Open.: Przemysław Saleta vs. Marcin Najman
Główna karta:
Open.: Damian Grabowski (13-1 #1) vs. Joaquim Ferreira (11-6 Brazylia #15)
84 kg.: Tomasz Drwal (18-4-1 #3) vs. Gary Padilla (12-4 USA #68)
70 kg.: Maciej Górski (10-5 #2) vs. Erin Beach (2-1 USA)
Open.: Michał Kita (10-6 #2) vs. Eddie Sanchez (12-5 USA #12)
77 kg.: Borys Mańkowski (10-4 #7) vs. Peter Sobotta (8-4 Niemcy #3)
66 kg.: Sebastian Grabarek (5-1-1 #2) vs. Johnny Frachey (13-8 Francja #3)
70 kg.: Maciej Sikoński (3-0) vs. Dominik Malinowski (0-1)
Co myślicie? Szykuje się ładna gala?
taaa, konkurencja dla KSW.... nawet jeszcze jedna gala sie nie odbyla
Sama rozpiska pokazuje jak dobra może być gala, oczywiście "może być" bo jeszcze nie wiadomo na jkim poziomie będzie stała realizacja gali, ale w naszym kraju gdzie KSW ma niemal monopol na czołowych zawodników taki fightcard musi robić wrażenie...
no walki zapowiadają się ciekawie, na pewno obejrzę. Ten właściciel ma jakąś dobrą rozkminkę, że takich fighterów udaje mu się ściągnąć. :p Mam nadzieje, że gala od strony technicznej też będzie dobra, bo o walki to się raczej nie martwię.
btw. wątek o mma już jestem, fakt faktem, że już trochę przestarzały.
super, uwielbiam gale w ktorych czekam na main event.
zeby przestac je ogladac przed nim :)
btw. kategoria open przypomina mi prehistoryczne czasy poczatkow tego sportu, ale to moze dlatego, ze ogladam tylko ufc i ksw z braku innego laku w polsce :)
[5] - uwierz mi, polskie MMA ma się coraz lepiej, nie tylko KSW...
Hawkeye - ja w to wierze - na slowo, ale wierze, bo widze ile sie dzieje, a dzieje sie coraz wiecej :) Dla mnie to dobra opcja, zeby inna niz KSW organizacja tez weszla do mediow, bo konkurencja to dobrze dla nas, kibicow. Szkoda tylko, ze w naszym kraju trzeba sie lapac takich chwytow jak walka saleta vs. najman :/
dla mnie w UFC najwieksza szopka byl pojedynek couture vs. tooney - ale to calkiem inna klasa sportowcow :)