Cześć i czołem mam takie pytanko do was odnośnie minecraft'a:
1. Czy jak zapłacę za minecraft'a teraz to za pełną wersję będę musiał płacić i czy lepiej na nią zaczekać ?
2. Czy da się wgrać save z pirackiej wersji ?
3. Czy piracka wersja wpłynie jakoś na grę po zainstalowaniu oryginalnej ?
Tak prawda jest bolesna mam pirata ( :( ), ale zamierzam kupić oryginała
PS: Ninja ! :D http://www.youtube.com/watch?v=DIeQgwEJUms&feature=related
1. Gdy kupisz betę dostaniesz dostęp do pełnej wersji taniej, bo cena wzrosnie gdy ta się pojawi.
2. Ludzie mówią, że wtedy gra kraszuje. Nie wiem, nie próbowałem.
3. Odinstalowujesz pirata, instalujesz oryginała. Ot, cała filozofia ;]
Stalin_SAN- to idź dalej fapuj przy Crysisie.
Nie martw się chyba z 90% ludzi ma minecrafta pirata w tym...
spoiler start
...JA
spoiler stop
W Polsce jest 30 mln piratów z Minecrafta :)
spoiler start
Joke
spoiler stop
Przecież w MC jest co najmniej 5x pirackich graczy, niż z wersją premium. Tym bardziej dlatego, że na piracie też można grać multi bez hamachi na przerobionych serwach.
Wątpię, żeby 20 milionów ludzi w to grało.
spoiler start
No, 19567518. Pół miliona ludzi w te czy w te ;)
spoiler stop
Ok. Skoro to prawda co napisał leem230698 to mógłby ktoś to bardziej wyjaśnić ? jakieś potwierdzenia ?
Czego się obawiasz?
Tematy bety i pełnej wersji był już wielokrotnie poruszany. Osoby, które zakupiły wersję Alfa dostaną dostęp do pełnej wersji, jej aktualizacji i bonusów, natomiast betowcy, dostęp do pełnej wersji i jej aktualizacji.
Ludzie także na forum poruszali temat saveów. Niektórym działa, innym nie. Tutaj ktoś inny mógłby się wygłosić.
Ok więc czekam tylko na werdykt o Save'ach i we wrześniu kupuje minecraft'a oryginała :)
UP
Nic się nie stanie. Jedyna różnica między piratem, a oryginałem jest taka, że musisz zapłacić, możesz wgrywać skin swojej postaci i nie masz napisu w lewym, górnym rogu. Wszystko tak samo funkcjonuje.
Chociaż na necie można pobrać plik kasujący ten napis na temat pirackiej wersji.