WITAM WSZYSTKICH! ;)
W tym wątku postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania związane z minecraftem. PISZCIE! :) (podawajcie też IP fajnych serwerów) Pozdro.
Uff.. Dzięki Ci, już myślałem że nie będę umiał grać bo mi google nie działa.
Jak się gra ?
Minecraft to gra czy druga rzeczywistość?
Czy po postawieniu 2 bloczków dynamitu i jednej dyni pionowo powstaje creeper? Czy zombi próbują się tylko przytulić? Dlaczego endermani są czarni i kradną bloczki? Jak to możliwe, że kiedy jest ciemno w moim domu to nie respią się moby? Dlaczego kiedy kładę pochodnie na ścianie to ona z niej zlatuje, zapala wszystko i potem muszę od nowa budować dom (i dlaczego tak powoli?! :O)? Dlaczego kiedy próbuję ściąć drzewo ręką to potem ląduje u doktora i psychiatry? A kiedy już mi się uda ściąć drzewo ręką to dlaczego ono spada na dół (wtedy ląduje w szpitalu, nie u doktora)?
dobra:
fresh ima - zbierasz materiały (drewno, kamienie itp), minerały, budujesz dom, robisz narzędzia np kilof walczysz z potworami (creeperami, zombie, szkieletami, pająkami, itp.) http://www.youtube.com/watch?v=hR-kF6JYsMI obejrzyj sobie :)
hopkins - chyba tak... xD
TheBeziko - z całą pewnością druga rzeczywistość ^^
raziel88ck - tego nie wiem :)
maciejkami - możliwe ;) (mam nadzieję że tak)
battle man - 1. nie (po przeczytaniu pytania nawet próbowałem ale nie da się postawić dyni na TNT ^^)
2. tak bo są bardzo przyjazne ;)
3. bo są biedne i taką mają pracę :D
4. może grasz na trybie pokojowym -.-
5. teraz to już zmyślasz... (i jak Ci się dom zapala to buduj z kamieni...) :D
6. drzewno nie spada... :)
7. psychiatra by Ci się naprawdę przydał!
(PROSZĘ O WIĘCEJ PYTAŃ!!!) ;)
Pozdro.
OSZUST!
Moje pytanie brzmiało "co?", a nie "czy?"
Kolega jest efektem pracy podglądaczy,
podglądaczy - odśnierzaczy,
Kto kolegę odrobaczy?
Się zatrudni odsysaczy.
Kolego proszę nie kłamać,
Nie będę powtarzał ku*** mać,
Do takiego trzeba się włamać
i komputer mu połamać
a samego oszusta przytrzymać
i za karę go wydymać
tak np. mój kolega ze szkoły :D (ja mam 12 i gram, i będę grał) ^^
Ile jest pixeli na każdym sześcianie cobblestona.
dobra sorry maciejkami nie zauważyłem :D i rymy masz do dupy xD to nie wiem co będzie...
"Ile jest pixeli na każdym sześcianie cobblestona?" - ludzie weźcie nie przesadzajcie... według mnie więcej niż milion :P
ja mam 12
To wszystko wyjaśnia!
Ma ktoś jeszcze jakieś pytania?? Bo ja czasu nie mam... ALE NORMALNE :D i błagam was nie wymyślajcie głupot :)
Chciałeś się popisać jaki to jesteś mądry ale coś ci nie wyszło. Widzisz, w internecie nie ma lekko.
[17] +1
1. niczym nie chciałem się popisywać tylko pomóc tym, którzy mają jakiś problem z minecraftem...
2. śmieszna jesteś... :P
3. żaaaal mi cie! :D
Jeśli wasz bóg istnieje, to powinien zagrzmieć.
1. Każdy znalazłby rozwiązanie swojego problemu w internecie, google na pewno jest lepszym źródłem niż 7-latek, któremu znudzi się ta gra, gdy dostanie lepszego kompa, by grać w Sa Nanderas (tu nawiązanie do Klocucha)
2. O proszę, ale to było dobre!
3. Żal to nam jest, twoich rodziców.
1. niczym nie chciałem się popisywać tylko pomóc tym, którzy mają jakiś problem z minecraftem...
2. śmieszna jesteś... :P
3. żaaaal mi cie! :D
To może ja cię zagnę ;) - jak zmusić creepery do ujeżdżania pająków?
spoiler start
Jak nie wiesz - wystarczy, że błyskawica uderzy w spadającego creepera (na pająka) w momencie, gdy creeper będzie znajdował się tuż nad pająkiem - wtedy creeper na chwilę zamieni się w power creepera, a po ułamku sekundy w normalnego, ale przyczepionego do pająka. Jak zapewne sam się domyślasz - jest to bardzo trudne do zrobienia. Występuje to w wersji 1.2.5
spoiler stop
188.165.94.132:25563 ip
server survival&freebuild
wob.cba.pl to nasz stronka:)
Zapraszamy:)