Mikrofon z redukcją szumów?
Witam, sprawa wygląda następująco. Mam mocno ograniczony budżet, także szukam mikrofonu do gier/TS'a. Niestety nie stać mnie na słuchawki z dobrym mikrofonem, gdyż problem jest taki:
Gram na laptopie. Który się grzeje. Podczas gry w CS'a/whatever MUSI chodzić dość głośny wentylator, co kompletnie zagłusza wbudowany/tańszy mikrofon.
Chciałbym możliwe maksymalnie zredukować ten wkurwiający szum wentylatora, przy jak najmniejszej cenie mikrofonu, którego samo przenoszenie dźwięku nie musi być perfekcyjne.
Szczególnie proszę o pomoc osoby, które znają problem, a nie polecą drogi mikrofon z nadzieją, że będzie git.
Jak to się mówi, thanks from the mountains i czekam na odpowiedź :)
Co do majka to nie pomogę, bo się nie znam, ale pytanko natury technicznej.
Masz włączone opcje "Tłumienie zakłóceń" i "Usuwanie akustycznego echa" ?

^^ Dziwne, ale jeszcze parę dni temu klikałem tłumienie zakłóceń, teraz jest już nieklikalne.
Tak czy siak i tak ludzie na TSie mówią, żebym się nie odzywał bo i tak nic zrozumieć nie można ;p
Myślę że najprostszym rozwiązaniem w ty przypadku będzie zakup czegokolwiek co pozwoli na odsunięcie mikrofonu na pewną odległość od źródła szumów.
Co? Jak? Głowę mam 40cm od ekranu jak i źródła hałasu, nie jestem w stanie tego ominąć... mam zamontować majka na drugim końcu pokoju? ;O
Głowę masz 40 cm. od laptopa, ale korzystasz z mikrofonu wbudowanego w laptopie, z tego co zrozumiałem czytając pierwszy post.
Mikrofon wbudowany zbiera cały hałas i drgania powodowane przez wentylator, odsunięcie mikrofonu o te powiedzmy 40 cm. od laptopa może dać jakiś rezultat.