Ogląda ktoś może serial pt. Mega Spider-Man (Ultimate Spider-Man)? Zacząłem dzisiaj pierwszy sezon, obejrzałem 4 odcinki i stwierdzam, iż nie jest wcale zły i można się nawet pośmiać z niektórych tekstów i scenek. Serial ogólnie jest emitowany na kanale Disney XD z polskim dubbingiem.
Irytujące to. Przed przejęciem Marvela, tworzono serial Spectacular Spider-Man, który na oko wyglądał bardzo dziecinnie, ale dzięki dobrej fabule, można go było śmiało polecić osobom dorosłym (o ile lubią komiksowych bohaterów), bo dojrzałością scenariusza bił na głowę trylogię Raimiego. Ultimate Spider-Man (czapki z głów przed człowiekiem, który wymyślił polski tytuł) to dokładne przeciwieństwo tej idei - animacja stoi na dużo wyższym poziomie, ale treść jest zazwyczaj słabiutka, a wtykany na siłę humor po prostu razi. Jakby ktoś próbował kopiować żarty Deadpoola, ale ugrzecznił je tak, żeby dzieci mogły je oglądać. Zresztą w jednym z odcinków pojawia się sam Deadpool, który przez przyjętą stylistykę prawie nie różni się od Spider-Mana, bo jego postać też trzeba było ostro złagodzić. Jednym z niewielu dziwactw, które mi się podobało, była postać Scorpiona inspirowana Scorpionem z Mortal Kombat. Bezcelowe, ale fajne.
Najbardziej mylący jest sam tytuł, bo serial ma tyle wspólnego z Ultimate Spider-Manem, co film Amazing Spider-Man z komiksem o tym samym tytule (za to sporo czerpie właśnie z USM, żeby było zabawniej).
"Mega Spider-Man" to Amerykański serial animowany, wyprodukowany przez studio -> Marvel Animation.
O ile się nie mylę to premiera Spidera na XD miała miejsce 1 kwietnia w 2012 roku.
A w Polsce premiera serialu odbyła się trochę później 19 maja w 2012 roku.
Także ŚWIETNY serial! można pośmiać się z niektórych scen :) Warto obejrzeć wszystkie odcinki od A do Z.