Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Mass Effect 3 - Co tak naprawdę zdarzyło się w grze. Wrato zajrzeć

21.07.2012 13:14
michalbayern
👍
1
michalbayern
50
Pretorianin
Wideo

Mass Effect 3 - Co tak naprawdę zdarzyło się w grze. Wrato zajrzeć

uwaga Spoilery

A więc zastanawiałem się długo po skończeniu Mass Effect 3 o co tu chodzi. Niby koniec gry ale coś mi nie daje spokoju. Wszystkie 3 zakończenia były dziwne, a w jednym Shepard przeżył*. Które jest najlepsze? Wychodzi że naprawdę to uważane za najgorsze (według recenzji). Najważniejsze jest to by czytać między wierszami. Wiele fanów Mass Effect było zawiedzionych zakończeniem ME3. Że niby mało się wyjaśniło. Nieprawda. Na yt znalazłem filmik z odpowiedzią dlaczego wszystko tak się podziało a nie inaczej. Sam osobiście uważam to za prawdę (bo raczej tak jest) i nie dziwię się że BioWare nie chciało zmieniać zakończenia ME3. BioWare odwaliło kawał dobrej roboty. Dosyć pisania. Obejrzyjcie filmik. (Włączcie sobie polskie napisy, ja czytałem z pauzami bo trochę szybko idzie filmik)
*w filmiku jest to wyjasnione
Podzielcie się swoimi opiniami

http://youtu.be/ythY_GkEBck

spoiler start

Sam dodam że zauważyłem niektóre nieścisłości związane z indoktrynacją Sheparda i ogólnie kocham tego rodzaju fabuły

spoiler stop

21.07.2012 13:18
Serek55
2
odpowiedz
Serek55
90
Sercio

Stare i już nieaktualne.
Zagraj sobie w Extended Cut.

21.07.2012 13:19
michalbayern
3
odpowiedz
michalbayern
50
Pretorianin

Czemu nieaktualne?

21.07.2012 13:28
Serek55
4
odpowiedz
Serek55
90
Sercio

Ponieważ, gdy twórcy wstawili te rozszerzone scenki wyjaśniające losy galaktyki, teoria z indoktrynacją po prostu już nie trzyma się kupy. Poza tym, te niektóre "dowody" wskazujące na to, są wymyślone na siłę. Uważam że twórcy nie mieli szczególnych intencji odnośnie indoktrynacji Shepharda.

21.07.2012 13:35
michalbayern
5
odpowiedz
michalbayern
50
Pretorianin

Gdyby chcieli pokazać dalsze losy galaktyki to by dali od razu więc indoktrynacja bardziej pasuje do całego obrazu gry niż to z EC. Przez EC musieliby zmieniać cały sens gry który budowali od początku. Dlatego BioWare nie chciało nic zmieniać. Bo ludzie nie rozumieli o co chodzi. Według mnie.

21.07.2012 13:38
😡
6
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

dokladnie tak serek, po prostu za cienki jestes zeby zrozumiec ta wizje. wroc do krencenia filmuw na youtuba!11

21.07.2012 13:45
kęsik
😁
7
odpowiedz
kęsik
160
Legend

Ale masz zapłon, 4 miesiące temu to omawialiśmy...
A i tak to nie jest najlepszy filmik o tym.

Forum: Mass Effect 3 - Co tak naprawdę zdarzyło się w grze. Wrato zajrzeć